Neler Yeni

13 yaşındayım hangi kodlama dilini öğrenmeliyim yada öğrenmelimiyim

aLoNeDarK33

80+ Bronze
selamlar ben 13 yaşındayım bir yazılım dili öğrenmek istiyorum basit zaten bi işime yaramayacak öylesine daha doğrusu öğrenmelimiyim ve hangisinden başlamalıyım veya bir işime yarar mı derslerdende geri kalmayacak şekilde vaktim olduğunda öğrenebileceğim bişey varmı devletin bilgeiş diye bi sitesi var ordan kodlama dili dersleri var onun derslerini aldığınızda cv yede yansıyomuş bi işe yararmı cv de kodlama dili bildiğimin yazması? teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

kimse yokmu cevap veren
çok istiyorsan python öğrenebilirsin ama bu yaşta o tarz şeylerle uğraşman yerine okulunla sıkı sıkı ilgilenki iyi bir lisede ve iyi bir üniversitede oku yoksa sen her dili bilsende bir işe yaramaz

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
En İyi Cevap
1
İlk önce hangi alana yönelmek istiyorsun? Mobil programlama ise java başlayabilirsin. Ama java zor olacağı için C# ile başlayabilirsin. C# öğrendikten sonra java-kotlin-swift bu diller ile çok iyi mobil programlara yapabilirsin.

Python'un bir çok alanı var. Ortalama olarak kolay bir dil. Ama illa python ile başlanacak diye bir kısıtlama yok.

Web programcılığı mı istiyorsun? HTML-CSS-JAVASCRİPT- Bootstrap - Node.js tarzı gidebilirsin. Ek olarak javascript kütüphanesi yani React, Angular, Vue gibi öğrenebilirsin. Hatta javayı bile web programcılığında kullabilirsin.

Veri bilimi mi istiyorsun? R , SQL gibi dilleri öğrenebilirsin.

Yapay zeka ile python dili işe yarayabiliyor.

Senin gerçekçi bir alan seçmen lazım.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Ben C# ile başladım. @TheMarqE sen ne önerirsin?

Atyxah

80+ Silver
İlk önce hangi alana yönelmek istiyorsun? Mobil programlama ise java başlayabilirsin. Ama java zor olacağı için C# ile başlayabilirsin. C# öğrendikten sonra java-kotlin-swift bu diller ile çok iyi mobil programlara yapabilirsin.

Python'un bir çok alanı var. Ortalama olarak kolay bir dil. Ama illa python ile başlanacak diye bir kısıtlama yok.

Web programcılığı mı istiyorsun? HTML-CSS-JAVASCRİPT- Bootstrap - Node.js tarzı gidebilirsin. Ek olarak javascript kütüphanesi yani React, Angular, Vue gibi öğrenebilirsin. Hatta javayı bile web programcılığında kullabilirsin.

Veri bilimi mi istiyorsun? R , SQL gibi dilleri öğrenebilirsin.

Yapay zeka ile python dili işe yarayabiliyor.

Senin gerçekçi bir alan seçmen lazım.
nesne olan bir dil felan diye duymuştum yani java script nesne olarak değilde java nesneyle felan diye duydum farkı ne

black1661

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Sabri KARA
1 milyon istihdam projesine bende katılabilirmiyim ücretsiz bir şekilde? 15 yaşındayım.

Atyxah

80+ Silver
Son düzenleme:

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
one
Mesaj otomatik birleştirildi:

oneyki
reis senin sanırım hiç bir şey hakkında fikrin yok, muhtemelen bi anlık heves bende de oluyordu video izlemeye başlıyordum sıkılıp bırakıyordum. zamana bırak yeri gelince öğrenirsin 13 yaş biraz erken 15 ideal bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Python öğrenmek ne işimize yarar bunu maddi kazanca dönüştürebilcegimiz neler yapabiliriz
öncelikle bence sıfırsan smallbasicten başla tetris ve mario gibi oyunlar yapabilir akıllı asistanlar kodlayabilirsin uzmanlaştıktan sonra bence hiç python da kalma onu atla ve c# ve javascript öğren böylece 3d bir oyun yapabilirsin ayrıca javascript ile discord botları yapılıyor daha fazlasına gerek yok daha fazla öğrenmek istersen c dillerinden (c# c + c++ c+++)
devam et ama benim sana söylediğim dilleri öğrenip bir de üstüne ingilizce eklersen senin için çok iyi olur

Top Bottom