Neler Yeni

Çözüldü✓ 1300 TL 750W PSU tavsiyesi?

Rookie Forumer

80+ Bronze
Arkadaşlar selamlar diğer konularımı okuyan bilir okumayanlar için ve tekrardan emin şekilde bilgi almak için konu açıyorum bilmeyenler için tekrar edeyim arkadaşıma sistem topluyoruz ve PSU konusunda "Sharkoon Gold Zero 750W 80+ GOLD ATX Power Supply (1.239 TL)" modeli tavsiye edildi ve piyasada gerçekten F/P ürün kalmamış en uygun bunu bulabildik işi garantiye almak açısından mecbur 750W alıyoruz 650W önerisi yapmayın lütfen. Sizlerden ricam bildiğiniz gerçekten sağlam korumaları olan 80+ veya üstü özellikli 750W PSU önermeniz bulunması belki çok zor şuan ama şansımızı deniyoruz tamamen emin olup öyle almak istiyoruz ki sonradan pişman olmayalım diye bütçemiz max 1300 TL atılan ürüne değerlendirmeler yapılıp 100 veya 200 TL daha üstüne çıkabiliriz. Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Paraya Kıyıp Alınabilecek PSU

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Hocam sistem bileşenlerimin hepsini almadım daha ve sırf parasını hak ediyor her ürüne extra para versem bütçem yetmeyecek hiç bir şeye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

element BR kullanıyorum ve gayet memnunum ne gibi yorumlar duydunuz tabi ben çok daha uyguna almıştım 1300 TL verilir mi bilmiyorum
Avantajları ve Dezavantajları neler hocam?

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Element BR hakkında kötü yorumlar duymuştum hocam o ürüne güvenmek ne kadar mantıklı? Bir de "High Power Performance Gold GD 750 W" önerir misiniz?

Buda fiyatına göre gerçekten iyi gibi duruyor of beauty and rage hocam ne düşünüyorsunuz?
performance gd çok iyi bir seri bende kullanıyorum şimdiye kadar kullandığım psular arasında en iyisi zaten fazla bişey kullanmadımda neyse 😁

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
3000 TL'den Başlıyor Fiyatları Bazı Yerlerde Hocam
Kaç TL'den başlamasının önemi yok hocam marka isminden ve renginden dolayı o kadar pahalı olduğu aşikar benim bütçem o raddelere çıkamıyor maalesef.

performance gd çok iyi bir seri bende kullanıyorum şimdiye kadar kullandığım psular arasında en iyisi zaten fazla bişey kullanmadımda neyse 😁
İşte demek istediğim bu yani hangisi hangisinden daha iyi bu bütçe de onu anlamıyorum maalesef kesin bir şey söylenilmesi lazım ki bende direk emin şekilde onu satın alayım.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Atılan EVGA ürün nasıl hocam?

Ripple sorunu var, bir PSU'yu secerken dikkat edilmesi gereken en onemli etmenlerden. Fiyat uygun olsa da ben tercih etmezdim, gecici yanitlari da iyi degil.

Ripple sorununun sebebi filtre kapasitorlerinin azligi, kapasitorler kaliteli olsa da sayilari az gorunuyor. Gecici yanitlarinin kotu olmasinin sebebi ise topolojisi, ACRF topolojisinin dezavantajlarindan biri gecici yanit performanslarinin kotu olmasi.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Ripple sorunu var, bir PSU'yu secerken dikkat edilmesi gereken en onemli etmenlerden. Fiyat uygun olsa da ben tercih etmezdim, gecici yanitlari da iyi degil.

Ripple sorununun sebebi filtre kapasitorlerinin azligi, kapasitorler kaliteli olsa da sayilari az gorunuyor. Gecici yanitlarinin kotu olmasinin sebebi ise topolojisi, ACRF topolojisinin dezavantajlarindan biri gecici yanit performanslarinin kotu olmasi.
İşte demek istediğim bu hocam yani hangisi hangisinden daha iyi bu bütçe de onu anlamıyorum maalesef kesin bir şey söylenilmesi lazım ki bende direk emin şekilde onu satın alayım.:peeposad:

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İşte demek istediğim bu hocam yani hangisi hangisinden daha iyi bu bütçe de onu anlamıyorum maalesef kesin bir şey söylenilmesi lazım ki bende direk emin şekilde onu satın alayım.:peeposad:

Butce cok arada kalan bir butce, 750W'liklari ortalama veya eksileri var, 650W'liklari ise kotu degil ortalama-ortalama ustu seviyede.

750W israriniz devam edecekse sanslarinizdan biri Elite veya Element BR almak, diger sanslarinizdan biri 650W'tan kaliteli bir unite aramak, bir diger sans ise indirim beklemek ki bunu yaparsaniz SS Cool Zero gibi sık sık indirime giren bir uniteyi bulabilirsiniz.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Butce cok arada kalan bir butce, 750W'liklari ortalama veya eksileri var, 650W'liklari ise kotu degil ortalama-ortalama ustu seviyede.

750W israriniz devam edecekse sanslarinizdan biri Elite veya Element BR almak, diger sanslarinizdan biri 650W'tan kaliteli bir unite aramak, bir diger sans ise indirim beklemek ki bunu yaparsaniz SS Cool Zero gibi sık sık indirime giren bir uniteyi bulabilirsiniz.
Anladım hocam o zaman Element BR almaktan başka çare kalmadı teşekkürler..

PC bileşenleri nedir?

İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

Anakart : ASUS TUF GAMING B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

Ekran Kartı : Sapphire PULSE AMD RX 6700 XT 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı

RAM : Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (2x)

SSD : Western Digital 1 TB Blue SN570 PCI-Express 3.0 SSD

Kasa : DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa

PSU :

CPU Soğutma : Performax PERFAN-120-H İşlemci Soğutucu

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Anladım hocam o zaman Element BR almaktan başka çare kalmadı teşekkürler..

İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

Anakart : ASUS TUF GAMING B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

Ekran Kartı : Sapphire PULSE AMD RX 6700 XT 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı

RAM : Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (2x)

SSD : Western Digital 1 TB Blue SN570 PCI-Express 3.0 SSD

Kasa : DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa

PSU :

CPU Soğutma : Performax PERFAN-120-H İşlemci Soğutucu
600 Watt bir PSU fazlasıyla yeterli olacaktır. Kaliteli bir modelden 600 Watt ya da 650 Watt PSU almanızı öneririm.

Top Bottom