Hocam o zaman şimdilik upgrade yapmayın. Yeni chipset sürücüsü gelince anakart ve işlemci değişin.Kaç FPS alıyorsun hocam? Sıcaklıktan yana en ufak sıkıntım yok. RAM uyumu desen harika 1 kere sorun yaşamadım. O yüzden risk almadan 14700KF mi geçsem diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
AMD 6000 MHZ üstünü önermiyor. Kararlılık soruun var hala.
AMD işlemciler genel olarak yüksek MHz sevmiyor. İntel o konuda daha rahat.Niye sıkıntı olsun ki?
İşlemci CS2'de istediğim FPS'leri vermiyor. AC Odyysey oynarken şehir gezerken GPU kullanımı zaman zaman %85'lere kadar düşüyor. Bu yüzden upgrade kararı aldım. Yoksa değişmeyecektim hocam.Yerinde olsam 13600K ile kalırdım şahsen. Hangi işe yetmiyor ki o canavar
Anakart Z serisi zaten sıkışırsan sağlam bir OC yap devam et yani.
Uyumlu ramlere bak hocam. Uyumsuz ramlerde 6000 üstü sıkıntı olabiliyorRAM 6800 MHZ hocam. Ryzen'de 6000 üstü sıkıntı değil mi?
Darbogazdan olduguna amin misin?İşlemci CS2'de istediğim FPS'leri vermiyor. AC Odyysey oynarken şehir gezerken GPU kullanımı zaman zaman %85'lere kadar düşüyor. Bu yüzden upgrade kararı aldım. Yoksa değişmeyecektim hocam.
Hocam başka neden olabilir ki? Orijinal oyun, şehirde %89-85'lere düşüyor. Evet, PSU değişeceğim PCIE 5 MSI 750W GL PSU alacağım.Darbogazdan olduguna amin misin?
Bu arada 14700k falan alirsan psu da yukseltmen lazim, 300watt cekebiliyor gaybanalar
Silikon iyiyse 6GHz overclock bas devam et. En kötü ihtimalle 5.6GHz falan oluyor zaten.İşlemci CS2'de istediğim FPS'leri vermiyor. AC Odyysey oynarken şehir gezerken GPU kullanımı zaman zaman %85'lere kadar düşüyor. Bu yüzden upgrade kararı aldım. Yoksa değişmeyecektim hocam.
Tekli çekirdekte baya iyi görünüyor hocam. Bir de L3 önbellekte 9 MB artısı var. 5.6 GHZ'ye kadar'da çıkıyor.Silikon iyiyse 6GHz overclock bas devam et. En kötü ihtimalle 5.6GHz falan oluyor zaten.
14700K alsan oyunda ciddi bir fark göremeyeceksin, çekirdek sayısının artışı oyun performansına pek etki etmiyor.