Neler Yeni

14 yaş fitness yapabilir mi

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
bacak yapma.bacak boyunun uzamasini engeller.onun dısında yapabilirsin.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Kol ve sırt çalışabilirsin ama boyun uzayacağı yerlere yüklenmemen lazım. Bacaklara ve üstten halter şeklinde omuzlara yüklenirsen boyunun uzamasını kısıtlarsın. Yerinde olsam yapmazdım, 1.69 boy çok kısa. 1cm bile riske atmamak lazım.

Kamil0.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Kamil Genç
Doktorlar bu yaşlarda fitness'a başlanmasını önermiyor. İyi bir vücut yapman kısa sürede olmayacak, sabır gerekli. Düzenli antrenman yapıp, dengeli beslenmen lazım. Bu yaşta başlayan çoğu arkadaş yazdıklarımı yapacak kadar disiplinli çalışmıyor. Fitnesstan önce yüzme, basketbol, futbol gibi kondisyon gerektiren sporları tercih etmeni tavsiye ederim. Bunlar ilgi alanım değil dersen koşu yap onun yerine bisiklet de sürebilirsin.Bunlardan kazanacağın kondisyon fitness için iyi bir altyapı oluşturacaktır. (Yaşın salona gitmene engel değil ben gittiğim yerde 12 yaşında çocuk da gördüm 45 yaşında adam da.)
Bahsettiğin sporlar gerçekten ilgi alanım değil zaten öyle kas yapayım şişireyim gibi bir şey yapmayacağım vucüdum biraz şekillensin yeter bu yaşta büyüdükçe daha çok kas yönelikli çalışırım

KirliKill

80+ Silver
H
yaşım 14 lise 1 e gidiyorum boyum 169 kilom 65.5 fitness salonuna yazılmak istiyorum sağlıklı bir yaşam için hemde biraz güçlü olmak istiyorum bu konuda kararlıtım başladıktan sonra bırakmayı düşünmüyorum yaş uygun mudur ? spor salonuna bu yaştakileri alıyorlar mı ? ayrıca biraz kiloluyum nasıl beslenip hangi bölgelere yönelik antrenmanlar yapmalıyım
Herkes bir değil bence başlama su an biraz daha büyürsen daha iyi olur

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Yaşınız uygun, yapabilirsiniz.

Top Bottom