Bahsettiğin sporlar gerçekten ilgi alanım değil zaten öyle kas yapayım şişireyim gibi bir şey yapmayacağım vucüdum biraz şekillensin yeter bu yaşta büyüdükçe daha çok kas yönelikli çalışırımDoktorlar bu yaşlarda fitness'a başlanmasını önermiyor. İyi bir vücut yapman kısa sürede olmayacak, sabır gerekli. Düzenli antrenman yapıp, dengeli beslenmen lazım. Bu yaşta başlayan çoğu arkadaş yazdıklarımı yapacak kadar disiplinli çalışmıyor. Fitnesstan önce yüzme, basketbol, futbol gibi kondisyon gerektiren sporları tercih etmeni tavsiye ederim. Bunlar ilgi alanım değil dersen koşu yap onun yerine bisiklet de sürebilirsin.Bunlardan kazanacağın kondisyon fitness için iyi bir altyapı oluşturacaktır. (Yaşın salona gitmene engel değil ben gittiğim yerde 12 yaşında çocuk da gördüm 45 yaşında adam da.)
Herkes bir değil bence başlama su an biraz daha büyürsen daha iyi oluryaşım 14 lise 1 e gidiyorum boyum 169 kilom 65.5 fitness salonuna yazılmak istiyorum sağlıklı bir yaşam için hemde biraz güçlü olmak istiyorum bu konuda kararlıtım başladıktan sonra bırakmayı düşünmüyorum yaş uygun mudur ? spor salonuna bu yaştakileri alıyorlar mı ? ayrıca biraz kiloluyum nasıl beslenip hangi bölgelere yönelik antrenmanlar yapmalıyım