Neler Yeni

14 yaş fitness yapabilir mi

yaşım 14 lise 1 e gidiyorum boyum 169 kilom 65.5 fitness salonuna yazılmak istiyorum sağlıklı bir yaşam için hemde biraz güçlü olmak istiyorum bu konuda kararlıtım başladıktan sonra bırakmayı düşünmüyorum yaş uygun mudur ? spor salonuna bu yaştakileri alıyorlar mı ? ayrıca biraz kiloluyum nasıl beslenip hangi bölgelere yönelik antrenmanlar yapmalıyım
yaparsın knk ama protein karb derken süt yogurt peynir aksatma

Tre-x

80+ Silver
Lise 3 ne usta çok geç. 14 yaş gayet uygun.
knk adam zaten lise 1 ve boyu 1.69 genetiği öyledir belki bilemem ama yüksek ihtimalle ergenliğin başında ve daha yeni yeni vücudu gelişiyor lise 3 e kadar evde kendince yapsın lise 3 olduğu zaman vücudu oturmuş olur diye tahmin ediyorum ve rahatlıkla yapabilir bence

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu yaşta yapma bence. Vücudun zaten hızlı gelişecek. Bir de sen ekstra yaparsan gelişim açısından sıkıntı olabilir. Evde kendin yap.

LahmatsuDcr

80+ Silver
knk adam zaten lise 1 ve boyu 1.69 genetiği öyledir belki bilemem ama yüksek ihtimalle ergenliğin başında ve daha yeni yeni vücudu gelişiyor lise 3 e kadar evde kendince yapsın lise 3 olduğu zaman vücudu oturmuş olur diye tahmin ediyorum ve rahatlıkla yapabilir bence
Lise 3 17 yaş demek. Ben lise 2de başladım ve hiçbir sıkıntı çekmedim daha. Ağır omuz üstü press yapmadığı sürece hiç sıkıntı olmaz o yaşta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yaşta yapma bence. Vücudun zaten hızlı gelişecek. Bir de sen ekstra yaparsan gelişim açısından sıkıntı olabilir. Evde kendin yap.
Hayır. Hiçbir sıkıntı olmaz.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,300
İsim
Diyarhan
Ağırlığı önermem kemik gelişimi döneminde ağırlık iyi gelmeye bilir hafif egzersiz koşu bisiklet bunlar iyi ama halter tarzı yapmamalıdır.

DocToR2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Furkan Aytan
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar , Ekran Kartı
Discord
DocToR#3732
Eskiden o yaşta yapmış biri olarak söylüyorum fitness zarar vermez boy uzamasına engel olmaz ama protein tozu kullanma en geç 2 3 ay içinde ufak ufak sonuç alırsın iyi çalışmaya

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Boyuna göre bir tık fazla geldi sadece fazla kilolu değil tabii ki. Ben 1.77 58'im olmam gerekenden azım. Ben 65-70 arası olsam benim için ideal olurdu.

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
o yaşta gidilmez zaten salonlarda almaz

Kamil0.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Kamil Genç
knk adam zaten lise 1 ve boyu 1.69 genetiği öyledir belki bilemem ama yüksek ihtimalle ergenliğin başında ve daha yeni yeni vücudu gelişiyor lise 3 e kadar evde kendince yapsın lise 3 olduğu zaman vücudu oturmuş olur diye tahmin ediyorum ve rahatlıkla yapabilir

Eskiden o yaşta yapmış biri olarak söylüyorum fitness zarar vermez boy uzamasına engel olmaz ama protein tozu kullanma en geç 2 3 ay içinde ufak ufak sonuç alırsın iyi çalışmaya
Proteij tozu gereksiz bence zaten verecek paramda yok toza
Mesaj otomatik birleştirildi:

o yaşta gidilmez zaten salonlarda almaz
Niçin knk

Gloxy

80+ Bronze
yaşım 14 lise 1 e gidiyorum boyum 169 kilom 65.5 fitness salonuna yazılmak istiyorum sağlıklı bir yaşam için hemde biraz güçlü olmak istiyorum bu konuda kararlıtım başladıktan sonra bırakmayı düşünmüyorum yaş uygun mudur ? spor salonuna bu yaştakileri alıyorlar mı ? ayrıca biraz kiloluyum nasıl beslenip hangi bölgelere yönelik antrenmanlar yapmalıyım
Boyunun biraz daha uzamasını bekle.

burak9956

80+ Bronze
Doktorlar bu yaşlarda fitness'a başlanmasını önermiyor. İyi bir vücut yapman kısa sürede olmayacak, sabır gerekli. Düzenli antrenman yapıp, dengeli beslenmen lazım. Bu yaşta başlayan çoğu arkadaş yazdıklarımı yapacak kadar disiplinli çalışmıyor. Fitnesstan önce yüzme, basketbol, futbol gibi kondisyon gerektiren sporları tercih etmeni tavsiye ederim. Bunlar ilgi alanım değil dersen koşu yap onun yerine bisiklet de sürebilirsin.Bunlardan kazanacağın kondisyon fitness için iyi bir altyapı oluşturacaktır. (Yaşın salona gitmene engel değil ben gittiğim yerde 12 yaşında çocuk da gördüm 45 yaşında adam da.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,270
Üyeler
163,460
Son üye
uur9
Top Bottom