Neler Yeni

14 yaşında dambıl çalışmak zararlımı

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
yaş 14 boy 167 kg 67 dambıl başlamayı düşünüyorum bu yaşta zararlımı değilmi değil ise kaç kilo ile çalışmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Neden başlıyorsunuz bilmiyorum ama kilonuzu ve vücudunuzu biraz toparlamak istiyorsanız evde dumbell ile bir sürü egzersiz yapabilirsiniz. Hiç deneyiminiz yoksa ilk önce düşük kilolarla başlayıp, kendinizi zorlamayıp biraz alışmaya çalışın. 1-2 hafta sonrasında kullandığınız ağırlığı bir tık arttırabilirsiniz. İyice deneyimlendikten ve kaslarınız alışmaya başladıktan sonra giderek egzersiz sayınızı, set sayınızı, kullandığınız ağırlığı arttırabilirsiniz. Size tavsiyem bu süreçte yediklerinize dikkat etmeniz, egzersizlere başlamadan önce mutlaka ama mutlaka ısınma hareketleri yapmanız ve güvenilir kaynaklardan işinize yarayacak dumbell egzersiz programlarına göz atmanız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4 sene gidince spor hocası olunmuyor,çok biliyorsanız arkadaşa yardımcı olabilirsiniz kas kütlesi koymadan kilo azaltmanın mantığı yok.

Tamam.
Spor hocası değilim ama spor hocalarıyla fazlaca vakit geçiriyorum :). Dediğiniz gibi ağırlık arttıracak tabii ki ama 6 ila 12 ay sonra 5'ten 10'a geçmek nedir? Hem zaman aralığı hem de sayılar çok gülünç değil mi sizce de?

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Neden başlıyorsunuz bilmiyorum ama kilonuzu ve vücudunuzu biraz toparlamak istiyorsanız evde dumbell ile bir sürü egzersiz yapabilirsiniz. Hiç deneyiminiz yoksa ilk önce düşük kilolarla başlayıp, kendinizi zorlamayıp biraz alışmaya çalışın. 1-2 hafta sonrasında kullandığınız ağırlığı bir tık arttırabilirsiniz. İyice deneyimlendikten ve kaslarınız alışmaya başladıktan sonra giderek egzersiz sayınızı, set sayınızı, kullandığınız ağırlığı arttırabilirsiniz. Size tavsiyem bu süreçte yediklerinize dikkat etmeniz, egzersizlere başlamadan önce mutlaka ama mutlaka ısınma hareketleri yapmanız ve güvenilir kaynaklardan işinize yarayacak dumbell egzersiz programlarına göz atmanız.

Spor hocası değilim ama spor hocalarıyla fazlaca vakit geçiriyorum :). Dediğiniz gibi ağırlık arttıracak tabii ki ama 6 ila 12 ay sonra 5'ten 10'a geçmek nedir? Hem zaman aralığı hem de sayılar çok gülünç değil mi sizce de?
6-12 ay güzel bir süre ve dediğime bakarsanız genetiği iyiyse ve kas kütlesini hızlı koyuyorsa dedim.Önceden yazdığınız cevapta dediğiniz hiçbir şey doğru değil demiştiniz şimdi dediğiniz gibi diyorsunuz,burda kimseyle kavga etmelik zamanım yok çok biliyorsanız dediğim gibi arkadaşa siz yardım edin ben diyeceğimi dedim.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
15 kilo çalışıyorum şuan.
1 yıldır bu sporu tanıdığım, kendini kanıtlamış bodybuilder doktor ve 3. kademe antrenörler hocalığında yapıyorum. Ben bile 25 kilo shoulder press yapıyorum, sen 15 ile leg extension falan yapıyorsun herhalde.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
6-12 ay güzel bir süre ve dediğime bakarsanız genetiği iyiyse ve kas kütlesini hızlı koyuyorsa dedim.Önceden yazdığınız cevapta dediğiniz hiçbir şey doğru değil demiştiniz şimdi dediğiniz gibi diyorsunuz,burda kimseyle kavga etmelik zamanım yok çok biliyorsanız dediğim gibi arkadaşa siz yardım edin ben diyeceğimi dedim.
Yukarıda yazdım zaten yapması gerekenleri. Şunu da eklemek isterim dediğiniz şekilde saçma bir "spor" ile SİZİN vücudunuz gelişmiş olabilir ama bu işler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Sizin verdiğiniz bilgiler ile arkadaş program oluşturursa kendine zarar verebilir, hiç işe yaramayabilir, gelişim göstermeyebilir konuda sorulduğu gibi.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
1 yıldır bu sporu tanıdığım, kendini kanıtlamış bodybuilder doktor ve 3. kademe antrenörler hocalığında yapıyorum. Ben bile 25 kilo shoulder press yapıyorum, sen 15 ile leg extension falan yapıyorsun herhalde.
2 yıldır sporu yapıyorum ve aile genetiği düşündüğüzden çok daha fazla 15 kilo biceps curl yapıyorum.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
yaş 14 boy 167 kg 67 dambıl başlamayı düşünüyorum bu yaşta zararlımı değilmi değil ise kaç kilo ile çalışmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
hafif ağırlıklar ile egzersiz nitelğinde yapılabilir onun dışında ağır kilolar vs zararlı diye biliyorum

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bir aralar 15 yaşındayım günde 3 litre su içiyorum mevzusu vardı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,990
Üyeler
164,759
Son üye
Arel Beamng Player
Top Bottom