Neler Yeni

144 hz ve 60 hz monitörü aynı anda kullanmak

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
Yeni monitör alınca eski monitörümle çift ekran yapacağım eski monitörüm 60 hz ve hdmi to vga ile kullanıyorum aklıma takılansa çift monitör yapınca yeni alacağım monitorün 144 hz ve g sync özelliğinden faydalanabilecek miyim ayrıca g sync sürekli açık bırakmalı mıyım avantaklı mıdır ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bazıları 144 hz ve 60 hz aynı anda kullanınca 144 hz monitör kendini 60 hz e kısıtlıyor diyor doğru mudur

Son düzenleme:

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Ben eski monitörüm ile istediğim gibi kullanabiliyorum, bende 1080 var ve iki ekranı tamamen ayrı iki ekran olarak tanımlayıp hepsinin en ince detayına kadar ayarlayabilirsin. Ve bir monitörün özelliğini kullanmanın onu eskiteceğini düşünmüyorum :D Kısacası gönül rahatlığı ile çift monitörünün keyfini çıkartabilirsin. (ayarlardan monitörünün hz sini 144 yapmayı unutma)

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Ryuga Kishatu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben eski monitörüm ile istediğim gibi kullanabiliyorum, bende 1080 var ve iki ekranı tamamen ayrı iki ekran olarak tanımlayıp hepsinin en ince detayına kadar ayarlayabilirsin. Ve bir monitörün özelliğini kullanmanın onu eskiteceğini düşünmüyorum :D Kısacası gönül rahatlığı ile çift monitörünün keyfini çıkartabilirsin. (ayarlardan monitörünün hz sini 144 yapmayı unutma)
Teşekürler 1 sorum daha olacak benim dediğim 144 hz ekranın kendini 60 hz e kısıtlaması olayı yan ekrana geçip yaptığımızda yani 60 hz ekrana geçiş yapınca oluyormuş yani 144 hz den oyun oynuyorsun 2. Ekrana geçip müzik değiştirip ana ekrana geldiğinde ana ekran 60 hz e düşüyormuş böyle bir problem yaşadın mı ?

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Teşekürler 1 sorum daha olacak benim dediğim 144 hz ekranın kendini 60 hz e kısıtlaması olayı yan ekrana geçip yaptığımızda yani 60 hz ekrana geçiş yapınca oluyormuş yani 144 hz den oyun oynuyorsun 2. Ekrana geçip müzik değiştirip ana ekrana geldiğinde ana ekran 60 hz e düşüyormuş böyle bir problem yaşadın mı ?
Aslına bakarsanız oyun oynarken tam ekranda iseniz şarkıyı yan ekrandan değiştiremiyorsunuz ama tam ekranda değil iken en son tıkladığınız ekrana odaklanıp diğer olan ekranın fps ini çok düşürüyor yani ana ekrandan film izlerken yan ekrana tıklar iseniz görüntü takılarak ilerliyor o yönden biraz sıkıntılı bir durum, ki zaten müziği değiştirmek için klavyeden ses açıp kapama tuşuna basarsan müziği ordanda değiştirebilirsin. Ama asıl sorun ise hayır ikisininde ayrı hz leri var yani birbirlerini sınırlama durumu yoktur.

Top Bottom