Neler Yeni

Çözüldü✓ 1440p İPS Monitör önerir misiniz ? [ Lenovo r27qe aldım ve inceleme ]

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Sadık Akbaba
Birçok 1440p monitör gezdim, araştırdım, inceledim ama hepsinin bir kötü yanı var. Örneğin lenovo region r27qe modeli tam benlik güzel bir renk gamı 180 hz yenileme hızı 10 bit 400 nit parlaklık ama kalite kontrol sıkıntıları var ölü piksel ile uğraşıp durmak istemiyorum başka modellere baktığımda ise kimisinin renk gamı güzel değil, kontrastı düşük, parlaklığı az, daha çok sayabilirim...

Bu yazdığım sebeplerden dolayı anladığım bir şey var belli bir bütçe aralığında illa ki bir ufak ta olsa eksisi oluyor bende bu yüzden kesin yargıya ulaştım

1 : Renk gamutu iyi olacak DCI-P3 en az %95 olsun (bazı ips monitör modellerinde kontrast 800:1 gibi değerleri olabiliyor en az 1000:1 olacak)
2 : en az 350 nit parlaklığa sahip olsun
3 : 12.000 tl yi geçmesin
4 : ölü piksel, ghosting vb uğraşıp durmak istemiyorum bu konularda anlayışlı ve güvenilir bir markanın paneli olsun
5 : şart değil ama 1 ms gtg olursa iyi olur

NOT : lenovo r27qe satın aldım gelince gelismeleri paylasacagım benim gibi arada kalanlar icin rehber olsun yardımım dokunsun efendim

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
sss sss
Birçok 1440p monitör gezdim, araştırdım, inceledim ama hepsinin bir kötü yanı var. Örneğin lenovo region r27qe modeli tam benlik güzel bir renk gamı 180 hz yenileme hızı 10 bit 400 nit parlaklık ama kalite kontrol sıkıntıları var ölü piksel ile uğraşıp durmak istemiyorum başka modellere baktığımda ise kimisinin renk gamı güzel değil, kontrastı düşük, parlaklığı az, daha çok sayabilirim...

Bu yazdığım sebeplerden dolayı anladığım bir şey var belli bir bütçe aralığında illa ki bir ufak ta olsa eksisi oluyor bende bu yüzden kesin yargıya ulaştım

1 : Renk gamutu iyi olacak DCI-P3 en az %95 olsun (bazı ips monitör modellerinde kontrast 800:1 gibi değerleri olabiliyor en az 1000:1 olacak)
4 : ölü piksel, ghosting vb uğraşıp durmak istemiyorum bu konularda anlayışlı ve güvenilir bir markanın paneli olsun
Ölü piksel sorun değil bence istersen en güvenilir yerden al gene ölü çıkabilir garantisi önemli buyur:https://www.gaming.gen.tr/urun/4531...ync-fast-ips-pivot-gaming-monitor/?ref=akakce

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Emre

Hocam daha 1.5 hafta önce aldım r27qe modelini sıkıntısız geldi tabi size nasıl gelir bilemem ne ölü pixel ne ghostin hiç birisi yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Sadık Akbaba
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl yani hocam kendi kendine hz değişmesinden felan mı bahsediyorsunuz ? sorunsuz 180 HZ kullanıyorum Bana göre çok güzel monitör . renkleri felan herşeyi çok iyi
Hocam hdr si nasıl bazıları kötü diyor sizin deneyiminiz nasıl

sadecekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Ekin Büyükyağcı
g27qpf e2 kullanıyorum sağlam ve güzel

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Sadık Akbaba
Hocam hdryi sürekli açmıyorum sadece hdr destekli oyunlar da açıyorum oda BF girdiğim de benim için bir problem yok bozulma vs gibi durumlar yok.
hocam bu fiyat bandında tum guzel ozellikleri bir arada bulunduran baska bir monitor yok lenovo r27qe satın aldım salı gunu gelecek umarım gelismeleri paylasıcam hem monitor almak isteyenlere benim gibi arada kalanlara guzel bir rehber olmus olur detayları ile paylasacagım bu arada ingilizce klavyeye gectim yazılarım icin kusura bakmayın.

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Emre
hocam bu fiyat bandında tum guzel ozellikleri bir arada bulunduran baska bir monitor yok lenovo r27qe satın aldım salı gunu gelecek umarım gelismeleri paylasıcam hem monitor almak isteyenlere benim gibi arada kalanlara guzel bir rehber olmus olur detayları ile paylasacagım bu arada ingilizce klavyeye gectim yazılarım icin kusura bakmayın.
En iyisi yaptığınız hocam. Dediğim gibi benim geldi kontrol ettim alaha şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı. Hatta VA panel kullanıyordum bu monitöre geçince neye uğradımı şaşırdım valla hi :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,193
Üyeler
172,624
Son üye
Ahmet Demir7
Top Bottom