xkraltrx359
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 12
- İsim
- Sadık Akbaba
Birçok 1440p monitör gezdim, araştırdım, inceledim ama hepsinin bir kötü yanı var. Örneğin lenovo region r27qe modeli tam benlik güzel bir renk gamı 180 hz yenileme hızı 10 bit 400 nit parlaklık ama kalite kontrol sıkıntıları var ölü piksel ile uğraşıp durmak istemiyorum başka modellere baktığımda ise kimisinin renk gamı güzel değil, kontrastı düşük, parlaklığı az, daha çok sayabilirim...
Bu yazdığım sebeplerden dolayı anladığım bir şey var belli bir bütçe aralığında illa ki bir ufak ta olsa eksisi oluyor bende bu yüzden kesin yargıya ulaştım
1 : Renk gamutu iyi olacak DCI-P3 en az %95 olsun (bazı ips monitör modellerinde kontrast 800:1 gibi değerleri olabiliyor en az 1000:1 olacak)
2 : en az 350 nit parlaklığa sahip olsun
3 : 12.000 tl yi geçmesin
4 : ölü piksel, ghosting vb uğraşıp durmak istemiyorum bu konularda anlayışlı ve güvenilir bir markanın paneli olsun
5 : şart değil ama 1 ms gtg olursa iyi olur
NOT : lenovo r27qe satın aldım gelince gelismeleri paylasacagım benim gibi arada kalanlar icin rehber olsun yardımım dokunsun efendim
Bu yazdığım sebeplerden dolayı anladığım bir şey var belli bir bütçe aralığında illa ki bir ufak ta olsa eksisi oluyor bende bu yüzden kesin yargıya ulaştım
1 : Renk gamutu iyi olacak DCI-P3 en az %95 olsun (bazı ips monitör modellerinde kontrast 800:1 gibi değerleri olabiliyor en az 1000:1 olacak)
2 : en az 350 nit parlaklığa sahip olsun
3 : 12.000 tl yi geçmesin
4 : ölü piksel, ghosting vb uğraşıp durmak istemiyorum bu konularda anlayışlı ve güvenilir bir markanın paneli olsun
5 : şart değil ama 1 ms gtg olursa iyi olur
NOT : lenovo r27qe satın aldım gelince gelismeleri paylasacagım benim gibi arada kalanlar icin rehber olsun yardımım dokunsun efendim
Son düzenleme: