Çözüldü✓ 14700k ısınma sorunu

Reaksiyon skoru
31
Merhaba

işlemcim i7 14700k ve işlemci son hızda 5.5ghz de çalışıyor boşta 60 derece 50 derece arası oluyor oyuna girdiğimde işlemci 100 dereceye kadar çıkıyor ve 90 nın altına inmiyor

kule tipi fan aldım ama fayda etmedi

güç seçeneklerinden güç tasarufuna alıyorum ama işlemciyi çok kısıyor ve fps kaybı yaşıyorum

bu sorunu nasıl çözebilirim yani işlemcinin son hızda çalışması ve yüksek dereceye çıkmasına nasıl engel olabilirim

undervolt yaptım ama pc açılmıyor ayarları sıfırlıyorum

başka önerebilceğiniz bir şey varmı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba

işlemcim i7 14700k ve işlemci son hızda 5.5ghz de çalışıyor boşta 60 derece 50 derece arası oluyor oyuna girdiğimde işlemci 100 dereceye kadar çıkıyor ve 90 nın altına inmiyor

güç seçeneklerinden güç tasarufuna alıyorum ama işlemciyi çok kısıyor ve fps kaybı yaşıyorum

bu sorunu nasıl çözebilirim yani işlemcinin son hızda çalışması ve yüksek dereceye çıkmasına nasıl engel olabilirim

işlemciyi yeni aldım bu arada 1 ay olmadı

Merhaba

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemciyi yeni aldım bu arada 1 ay olmadı
bu işlemci zaten ısınan bir işlemciydi 360mm bir sıvı soğutma almanızı tavsiye ederim
kasaya sığıyor sanırım

kasam küçük sıvı soğutma alırsam sığmaz diye düşündüm atx kasa gt301
kasanın 360mm desteği var bir de güçlü bir işlemciye giriş seviye bir anakart yakışmamış bütçe varsa onu da yükseltmeni tavsiye ederim

kasanın 360mm desteği var bir de güçlü bir işlemciye giriş seviye bir anakart yakışmamış bütçe varsa onu da yükseltmeni tavsiye ederim
hocam herşeye para yetti anakarta para yetmedi :D ramleride değiştirdim felan aslında şu ısı olayını düzeltsem mis gibi pc oldu da tlou2 re4 remake gow ragnarök hikayeli oyunlar oynuyorum güç tasarufuna alıp şuna çözüm bulsam bi sıkıntı yok bence

hocam birde şöyle bişi var bende 3060 ti vardı rx 9070 xt aldım ekran kartını taktım işlemcim ısınmaya başladı onla bir ilgisi olabilir mi ?
muhtemelen evet eski ekran kartin cok iyi olmadigi icin fazla islemci potansiyelini kullanamiyormus

Turbo Boost kapatabilirsin - fpsten yer veya sinirlandirabilirsin isinmayacak sekilde ama zor ya islemci cok guclu
saglam sivi sogutma alirsin

muhtemelen evet eski ekran kartin cok iyi olmadigi icin fazla islemci potansiyelini kullanamiyormus

Turbo Boost kapatabilirsin - fpsten yer veya sinirlandirabilirsin isinmayacak sekilde ama zor ya islemci cok guclu
saglam sivi sogutma alirsin
hocam ayıptır sorması nerden kapatıyoruz anakartta bir kaç ayar yaptığım zaman pc açılmıyor belli süre sonra ayar kendi kendine sıfırlanıyor yada sıfırlamam gerekiyor pcnin açılması için

hocam ayıptır sorması nerden kapatıyoruz anakartta bir kaç ayar yaptığım zaman pc açılmıyor belli süre sonra ayar kendi kendine sıfırlanıyor yada sıfırlamam gerekiyor pcnin açılması için
1744752397148.png

speedstep - speed shift - turbo mode bunlarla olmasi lazim tam emin degilim arastir yine de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,210
Üyeler
186,857
Son üye
mevlutynl
Geri