Neler Yeni

14900K sıcaklık değerleri

jrexlol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Serhat Ocek
Merhaba, 2023 Aralık ayında topladığım; 14900K CPU, Asus RTX 4080 OC ROG Strix, Gskill 32x2 6000MHz CL30 RAM, Asus Z790-E Gaming WiFi II anakart ve Corsair 1000W PSU ve Samsung 144Hz 1080P CFG24 VA panel monitör tabanlı bir sistemim var. Kasa ve soğutucular ise şu şekilde; Corsair 5000D Airflow, Corsair iCue Link 360mm sıvı soğutucu, yan panel için 3x Corsair QX Fan ve yine 1x QX egzoz fan. Windows, eski bilgisayarımdan kalan SSD (OCZ 240GB) üzerinde kurulu, oyunlar ise yine eski bilgisayarımdan kalan 1TB m.2 SSD (Crucial) üzerinde. Not: En güncel BIOS versiyonu olan 1703'ü kullanıyorum.

Sorunlara gelecek olursak: bildiğiniz üzere 13. ve 14. nesil İntel işlemciler sorunlu ve inanın aldığım günden bu yana high-end bir PC kullanıyorum hissiyatına -GPU hariç- bir türlü erişemedim. Özellikle 14900K işlemcinirn aşırı ısınması, stabil çalışmaması, İntel ve Asus'un yaptığı BIOS güncellemelerinin hiçbiri, bu sorunları tatmin eder biçimde yardımcı ol(a)madı. Ben genelde bilgisayarda oyun oynayan birisiyim ve daha çok World of Wacraft oynuyorum. Bu yıl 20. yıl dönümünü kutlayan oyunda, işlemcinin düşük yük altında bile fazla ısınması -bana göre- âni sıcaklık değişiklikleri, buna bağlı olarak fan sesinin artması vs. bildiğiniz üzere can sıkan detaylar.

Dün Donanım Arşivi Youtube kanalının, "Bilgisayar Darboğazı Nedir? Tehlikeli Mi? Ne Yapılmalı?" videosunu izledikten sonra burada konu açıp sizden yardım istemeye, yapabileceğim bir şey varsa bilgilendirmeniz için bu konuyu açma kararı aldım. Oyun ayarları çok fazla olduğu için hemen hemen orta ayarlar diyebileceğim bir ortalamaya sahip. Gölge gibi detaylar en düşükte. Aşağıya oyun içerisinden aldığım MSI Afterburner ekran görüntüsünü bırakıyorum. CPU izlemeyi P-Cores olan 1-7 arası, GPU ve CPU sıcaklıkları, güç tüketimleri, FPS ve clock hızlarını seçtiğim için ekstra seçmem gereken bir sekme varsa buradan belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    125.5 KB · Hit: 25

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Göksel
ayarları neden düşükte kullanıyorsunuz kökleyinde gpu kullanımı yükselsin gerçi wow ne kadar yükseltir orası şüpheli
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi sorun yok fotoğrafta oyun çok düşük olduğu için gpuda cpuda kendini kullanmıyor

jrexlol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Serhat Ocek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ayarları neden düşükte kullanıyorsunuz kökleyinde gpu kullanımı yükselsin gerçi wow ne kadar yükseltir orası şüpheli
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi sorun yok fotoğrafta oyun çok düşük olduğu için gpuda cpuda kendini kullanmıyor
Oyunu oynadınız mı bilmiyorum. Bazı ayarlar oyunun anlaşılabilirliğini kısıtladığı için düşürmem gerekiyor, performanstan dolayı değil.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Göksel
Oyunu oynadınız mı bilmiyorum. Bazı ayarlar oyunun anlaşılabilirliğini kısıtladığı için düşürmem gerekiyor, performanstan dolayı değil.
oynamadım ama çok eski oyun olduğunu biliyorum fotoğrafta bir problem yok gibi yüksek grafikli oyunları girip fotoğraf atabilirseniz daha sağlıklı konuşabilirim

jrexlol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Serhat Ocek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sistemde, bu oyun için (WoW), 1080P bir monitör kullanmak işlemciye %10-15 arasında yük bindirdiği hâlde sıcaklıkların 65-70 derecelerde seyretmesi normal mi? Burada bir darboğaz söz konusu mudur?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,980
Üyeler
160,919
Son üye
Hüseyinfurkan
Top Bottom