15-20K Robot Süpürge Tavsiyesi

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
16,171
Bütçe
20000
Dostlar selam, 15-20k bütçede eve yeni bir robot süpürge almaya karar verdik, çoğunlukla süpürge modu kullanılacak mop modu fazla kullanılmayacak. Evdeki halıları falan da göz önünde bulundurduğumuzda hangisi en mantıklı seçenek olur, tavsiyeleriniz neler? Ben hiç anlamıyorum, roborock, xiaomi ve philips iyi galiba. Bu model nasıl?

Çok çok fark var ise bütçe biraz esner belki.

En İyi Cevap
Hocam Q8 Max Plus alabilirim ben de, araştırırken gördüm, istasyonu falan olunca cazip geldi biraz, özelliklerine bakacaktım. Müsaitken sayarsanız iyi olur.
Max Plus kullanıyorum bende, istasyonlu modelini. Gördüğüm dezavantajlarını sayayım, 09.04.2024 tarihinde almışım kendi kullandığımı şimdi baktım, bataryası sanki %10-%15 arası daha iyi gidiyordu diye hatırlıyorum, 180 m^2 evi her odasını iki kez temizlettiğimde şarjı bitmiyordu, kaç kaldığına bakmadım, 1 aydır şimdi 30m^2 civarında bir oda kalıyor, tekrar sarj doldurup öyle temizliyor, en büyük dezavantajı bunu sayabilirim teknik anlamda ama en büyük şikayetimde altındaki kauçuk fırçalara çok fazla saç dolanıyor, haftada bir onu çıkartıyorum ama uzun saçlı biri yoksa evde...
Tamamen birebir aynı sebepten Q8 max plus tercih ettim, istasyonlu ile istasyonsuz arasında kalıp istasyonsuz almayı hiç düşünmediğim için Q8'i fiyatından ötürü tercih etmiştim, iyi ki de öyle yapmışım, haftada bir saç temizliği ile uğraşmak bile zor gelirken asla istasyonsuz cihazdan memnun kalmazmışım ki büyük rahatlık, sadece toz poşeti maaliyeti olsa da konforuna kesinlikle değer bence ki bunlar her cihazda olan şeyler. Q8 veya S8 olarak bahsetmiyorum, bence konfor amaçlı bir cihaz alıyorsan en konforlu olanı tercih edip istasyonlu bir cihaz al. O zaman istasyonsuz cihaz olur mu diye düşünmüştüm ama şuan kesinlikle düşünmezdim.

Robotun arkasında mavi bir hazne var, bu hazneyi istasyon her temizlikten sonra çekip boşaltıyor. İlk seferinde torbanın dolu olduğunu farketmemiştim, uygulamada da istasyonun torbasının doluluğunu göstermiyor, sesinden farkedip torbayı değiştirip hazneyi kendim boşaltmıştım garanti oldun diye. İstasyon gayet düzgün çalışıyor, bu olaydan sonra arada bir robotun haznesine uzaktan bir bakıp torbanın dolu olup olmadığını anlıyorum, en ufak bir parça bile kalsa toz torbasının dolduğunu anlıyorum, istasyonun sesinin değişmesinden de anladığım oluyor, istasyon bayağı güçlü çekiyor ve çok ses çıkartıyor(elektrik süpürgesinin 1.5 katı gibi düşünebilirsin). Boş olduğunda ve dolu olduğunda ses farkı oluyor, tıkalı borudan paraç girme sesi-açık borudan parça gitme sesi gibi bir fark, 2-2,5 ayda bir de torbayı değiştiriyorum. İstasyona başka bir şey yapmadım, yapmayada gerek olmadı çünkü. Mop kısmını hiç kullanmadım daha önce, bu konuda bir bilgim yok malesef.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: B1L0
Tamamen birebir aynı sebepten Q8 max plus tercih ettim, istasyonlu ile istasyonsuz arasında kalıp istasyonsuz almayı hiç düşünmediğim için Q8'i fiyatından ötürü tercih etmiştim, iyi ki de öyle yapmışım, haftada bir saç temizliği ile uğraşmak bile zor gelirken asla istasyonsuz cihazdan memnun kalmazmışım ki büyük rahatlık, sadece toz poşeti maaliyeti olsa da konforuna kesinlikle değer bence ki bunlar her cihazda olan şeyler. Q8 veya S8 olarak bahsetmiyorum, bence konfor amaçlı bir cihaz alıyorsan en konforlu olanı tercih edip istasyonlu bir cihaz al. O zaman istasyonsuz cihaz olur mu diye düşünmüştüm ama şuan kesinlikle düşünmezdim.

Robotun arkasında mavi bir hazne var, bu hazneyi istasyon her temizlikten sonra çekip boşaltıyor. İlk seferinde torbanın dolu olduğunu farketmemiştim, uygulamada da istasyonun torbasının doluluğunu göstermiyor, sesinden farkedip torbayı değiştirip hazneyi kendim boşaltmıştım garanti oldun diye. İstasyon gayet düzgün çalışıyor, bu olaydan sonra arada bir robotun haznesine uzaktan bir bakıp torbanın dolu olup olmadığını anlıyorum, en ufak bir parça bile kalsa toz torbasının dolduğunu anlıyorum, istasyonun sesinin değişmesinden de anladığım oluyor, istasyon bayağı güçlü çekiyor ve çok ses çıkartıyor(elektrik süpürgesinin 1.5 katı gibi düşünebilirsin). Boş olduğunda ve dolu olduğunda ses farkı oluyor, tıkalı borudan paraç girme sesi-açık borudan parça gitme sesi gibi bir fark, 2-2,5 ayda bir de torbayı değiştiriyorum. İstasyona başka bir şey yapmadım, yapmayada gerek olmadı çünkü. Mop kısmını hiç kullanmadım daha önce, bu konuda bir bilgim yok malesef.
Teşekkürler hocam, çok yardımcı oldunuz

Dediniz ya ondan dedim hocam, evde internet var diye :) Yanlış anladıysam kb.

Ona da bi bakalım hocam teşekkürler. Biz model sayısını düşürmeye çalıştıkça artıyor :D

Ufak bir anlaşamama oldu. Sıkıntı yok. Arkadaşımın evinde internet yok o yüzden tam özelliklerini bana da gösteremedi ama baya güzel özellikleri varmış onu demek istedim. :D

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0
bu konuyu cok cok uzun araştırmıltım zamanında xiominin kileri roborcunkileri fiyat ve özelik açisindan en mantıklısı q8 max s8 e göre 3500 tl fark var özelik olarak pek bi fark yok q8 pil olarak da mantıklı pilin bitme ömrününde hesaba katarsak daha uzun ömürlü kullanabileciğinz bir ürün emiş gücü 5500 6000 arasında ben bi fark göremedim kullanıcın anlaya bileceği bi fark değil özelikle hepsiburada taksit seçeneklerinin olduğunu füşünce Q8 cok mnatıklı

Bir tanıdığım bundan kullanıyor, gayet memnun. Fakat evinde internet olmadığı için tüm özelliklerinden yararlanamıyor. Uygulamadan falan yönlendirme, başlatma gibi şeyleri var.
dostum ben de son birkaç gündür biraz araştırdım. kendi kendini temizleme özelliği olan süpürgeler bana daha mantıklı geldi. bu bütçede Mova E30 Ultra aldım, henüz test edemedim ama bildiğim kadarıyla Dreame’nin alt markasıymış. 7000Pa çekiş gücü var, kendi istasyonunda toz torbası ve temiz/kirli su haznesi ile temizliğin tamamını kendi yapıyor. ha tabii Roborock da güzel bir marka. arkadaşım kullanıyor, bayağı memnun.
Roborock'tan şaşma derim birçok kişiye aldırdım memnunlar
1 yıldan biraz fazla süredir Q8 kullanıyorum, almadan önce bayağı araştırıp s8 ile arasında kalıp fiyat performansa göre q8 aldım, bir video vardı 50-60 tane modeli kıyaslıyordu falan onu izeyip en son karar vermiştim(videoda düz kenarları almadığı görünse de muhtemelen güncelleme falan getirmiş olabilirler ama bayağı bayağı alıyor yani), şuan yeni modeller varmı veya ne durumda bir bilgim yok ama gayet memnun olduğum için 3-4 ay önce anneme de aldım bir tane. Paspas özelliğini hiç kullanmadım, denemedim bile, s8 den bu yönüyle dezavantajı vardı diye hatırlıyorum, s8'in paspası hareketliydi q8 hareketsizdi diye hatırlıyorum(emin değilim). Düşünürsen avantaj-dezavantaj falan sayabilirim kullandığım kadarıyla.
Hocalar tekrardan selam, biz biraz kafayı kırdık ve bütçeyi 50ye kadar çıkardık, biraz fazla olacak ama böyle gerekti diyeyim. Her neyse, 40k civarına q revo pro, 50 civarına da Roborock S8 MaxV Ultra düşünüyoruz, bir tavsiyeniz, yorumunuz var mı acaba? Süpürme ve silme, ikisi de aktif kullanılacak.

Dostlar selam, 15-20k bütçede eve yeni bir robot süpürge almaya karar verdik, çoğunlukla süpürge modu kullanılacak mop modu fazla kullanılmayacak. Evdeki halıları falan da göz önünde bulundurduğumuzda hangisi en mantıklı seçenek olur, tavsiyeleriniz neler? Ben hiç anlamıyorum, roborock, xiaomi ve philips iyi galiba. Bu model nasıl?

Çok çok fark var ise bütçe biraz esner belki.
2 yıllık kullanım deneyimimize ve halen teknik hiçbir konuda 1 kez bile tık dememesine nazaran Roborock Q7 Max tavsiyemdir... Pascal gücü ve barındırdığı opsiyonlar halen bile bir çok markayı tokatlayabiliyor..

Hocalar tekrardan selam, biz biraz kafayı kırdık ve bütçeyi 50ye kadar çıkardık, biraz fazla olacak ama böyle gerekti diyeyim. Her neyse, 40k civarına q revo pro, 50 civarına da Roborock S8 MaxV Ultra düşünüyoruz, bir tavsiyeniz, yorumunuz var mı acaba? Süpürme ve silme, ikisi de aktif kullanılacak.
Tekrar roborock derim ben

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,626
Üyeler
187,215
Son üye
GPU 56094
Geri