Neler Yeni

15-21K Arası Hazır Sistem Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yusuf TİLLİ
Attığın sistemler arasında bence en iyisi 3070 çünkü piyasayı 3 aydır takip ediyorum. 3060ti lı sistemler 2 3 k arası zamlanırken 3070 1 2 k zam aldı(3060ti çok tercih edildiğinden). İlk çıktığında Blade 3070 19200 du. Ama Ultima 3060ti 16500 müydü neydi ilk başta.
Sana bu sistemi de buraya bırakayım aklında bulunsun:
Ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum, 2k oynayacaksan 8 gb vram full ayarlarda(her oyunda olmasa bile) tam kullanıldığı için anlık takılma yapabiliyor(tekleme gibi). Ama bende 8gb vram li 3060ti sipariş verdim çünkü AMD 12gb vram bile olsa driver konusunda hala geliştirilmeli. Çünkü sen driverı kurduğunda watmann hatası vermese bile başka bir driver kurduğunda çakışabiliyor ve de çok uğraştırıyor hatayı bulmak.

HansLanda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Anıl
Attığın sistemler arasında bence en iyisi 3070 çünkü piyasayı 3 aydır takip ediyorum. 3060ti lı sistemler 2 3 k arası zamlanırken 3070 1 2 k zam aldı(3060ti çok tercih edildiğinden). İlk çıktığında Blade 3070 19200 du. Ama Ultima 3060ti 16500 müydü neydi ilk başta.
Sana bu sistemi de buraya bırakayım aklında bulunsun:
Ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum, 2k oynayacaksan 8 gb vram full ayarlarda(her oyunda olmasa bile) tam kullanıldığı için anlık takılma yapabiliyor(tekleme gibi). Ama bende 8gb vram li 3060ti sipariş verdim çünkü AMD 12gb vram bile olsa driver konusunda hala geliştirilmeli. Çünkü sen driverı kurduğunda watmann hatası vermese bile başka bir driver kurduğunda çakışabiliyor ve de çok uğraştırıyor hatayı bulmak.
Çok teşekkürler yorumunuz ve önerdiğiniz sistem için. Önce de söylediğim gibi 2k Ultra vb. Beklentim aşırı derecede yok zaten. Benim de son birkaç saattir aklıma yer eden iki sistem var açıkçası. Birisi Mugello-6700XT, diğeri de Dual3070. (Tam kesin bir şey yok tabi. Yeni yeni sistemler de buluyorum hazır.) Aralarında ekran kartı ve kasa tipi hariç bileşen olarak hiçbir fark yok gibi duruyor. Sanırım son kararımı hangi ekran kartı olsun diye vereceğim. RTX3070 mi, RX6700XT mi, mesele bu oldu. 3070 olan sistemin fiyatı az biraz daha fazla rx6700xt ye rağmen. Bu da vram konusunun ana etken olmadığı hissini uyandırdı bende.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok teşekkürler yorumunuz ve önerdiğiniz sistem için. Önce de söylediğim gibi 2k Ultra vb. Beklentim aşırı derecede yok zaten. Benim de son birkaç saattir aklıma yer eden iki sistem var açıkçası. Birisi Mugello-6700XT, diğeri de Dual3070. Aralarında ekran kartı ve kasa tipi hariç bileşen olarak hiçbir fark yok gibi duruyor. Sanırım son kararımı hangi ekran kartı olsun diye vereceğim. RTX3070 mi, RX6700XT mi, mesele bu oldu. 3070 olan sistemin fiyatı az biraz daha fazla rx6700xt ye rağmen. Bu da vram konusunun ana etken olmadığı hissini uyandırdı bende
Her iki kartı da deneyimlemiş kişilerin yorumu baya kıymetli benim için şu an.

Son düzenleme:

Sydswipe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Metehan Çoşkun
Kasayı thermaltake yaparak alınabilir olduğunu düşünüyorum benimde bütçem 20k ve bu bilgisayarı almayı düşünüyorum.Ben rtx ekran kartlarını daha çok sevdiğim için böyle bir karar verdim elbette bu fiyata daha iyileri vardır ama bir bak istersen.

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
steamcommunity.com/id/z0rden
Merhaba arkadaşlar. başlıkta da belirttiğim gibi 15-21k arasında hazır sistem arıyorum. Biraz araştırdım ancak tam karar veremedim açıkçası. İşlemcide AMD Ryzen 5 5600 veya Intel i5 12400F arasında kaldım.(Daha iyi bir seçenek olursa bütçeyi aşmayacak şekilde olur.) Ekran kartı konusunda ise herhangi bir marka takıntım yok. İyi performans alabileceğim ve hata ekranına maruz kalmayacağım bir ekran kartı olursa daha iyi olur tabi. Bütçeyi maksimum 1000₺ daha aşabilirim. Ekstra olarak da F/P diyebileceğimiz bir monitör önerisi alabilirsem de süper olur. Şimdiden teşekkürler.
üstüne 12400f ve b serisi anakart ile özelleştirip birde ssdyi wd yap tadından yenmez https://www.itopya.com/frekans-a2_h23646

Ahmetp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ahmet
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
ilber
Merhaba arkadaşlar. başlıkta da belirttiğim gibi 15-21k arasında hazır sistem arıyorum. Biraz araştırdım ancak tam karar veremedim açıkçası. İşlemcide AMD Ryzen 5 5600 veya Intel i5 12400F arasında kaldım.(Daha iyi bir seçenek olursa bütçeyi aşmayacak şekilde olur.) Ekran kartı konusunda ise herhangi bir marka takıntım yok. İyi performans alabileceğim ve hata ekranına maruz kalmayacağım bir ekran kartı olursa daha iyi olur tabi. Bütçeyi maksimum 1000₺ daha aşabilirim. Ekstra olarak da F/P diyebileceğimiz bir monitör önerisi alabilirsem de süper olur. Şimdiden teşekkürler.
20 gün önce i3 12100 ile 6650XT li bir sistemi 13000 tl ye aldım indirimler oluyo özellikle donanım arşviinde onları bekleyebilirsin ordan adım ben de en mantıklısı öyle gözüküyor

HansLanda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert Anıl
üstüne 12400f ve b serisi anakart ile özelleştirip birde ssdyi wd yap tadından yenmez https://www.itopya.com/frekans-a2_h23646
bu şekil bir özelleştirme yaparak aslında müthiş bir f/p çıkabiliyorum hocam gerçekten de ancak ilk kez bir intel ekran kartlı sistem gördüm ve siz yazdıktan sonra da youtube da 3060 ti ile 3070 arasındaki karşılaştırmalara ve sistemi toplayan youtube kanalının incelemesine baktığımda FPS olarak nvidia kartlar ile 20 ye yakın farklar gözüme çarptı. Ayriyetten de. ısınma olayı cabası gibi. Ekran kartı tereddütünde kalmasam ufak iyileştirmelerle(işlemci vs.) gayet beni birkaç yıl ayakta tutacak bir sistem gibi geldi. teşekkür ederim gerçekten hiç görmemiştim bu sistemi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

20 gün önce i3 12100 ile 6650XT li bir sistemi 13000 TL ye aldım indirimler oluyo özellikle donanım arşviinde onları bekleyebilirsin ordan adım ben de en mantıklısı öyle gözüküyor
indirim beklemek biraz piyango gibi geliyor hocam malumunuz ülkemizin şartları. o yüzden bu hafta içinde olabilecek en doğru tercihi yapıp sonrasında indirim veya zam gelse bile pişmanlık duygusu hissetmemek istiyorum.

Son düzenleme:

z0rden

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Kaan P
Steam
steamcommunity.com/id/z0rden
bu şekil bir özelleştirme yaparak aslında müthiş bir f/p çıkabiliyormhocam gerçekten de ancak ilk kez bir intel ekran kartlı sistem gördüm ve siz yazdıktan sonra da youtube da 3060 ti ile 3070 arasındaki karşılaştırmalara ve sistemi toplayan youtube kanalının incelemesine baktığımda FPS olarak nvidia kartlar ile 20 ye yakın farklar gözüme çarptı. Ayriyetten de. ısınma olayı cabası gibi. Ekran kartı tereddütünde kalmasam ufak iyileştirmelerle(işlemci vs.) gayet beni birkaç yıl ayakta tutacak bir sistem gibi geldi. teşekkür ederim gerçekten hiç görmemiştim bu sistemi.
hocam ısınma olayını bilemem ama ekran kartı 3060'a taş çıkarıyor bu fiyata + olarak intel driver updateleriyle ekran kartınıda iyiden iyiye güçlendiriyor bence bir şans verilmesi lazım çünkü bu fiyatlara 6600 bile zor bulunuyor

Top Bottom