Neler Yeni

15 yaşında bıyık ne ile alınır?

Lrkende

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu
şimdi şöyle bir şey var, ben biraz araştırdım ve bence genel olarak bir bilgi kirliliği mevcut. çoğu kişi jiletle alındığında sert, gür ve hızlı çıkacağını söyleyip makineyle alınmasını tavsiye ediyor. bazı kişiler makinenin ilerleyen zamanlarda yüzü kırıştıracağını söylüyor. ayrıca makinenin yüzümdeki kılları alamayacağını söyleyenler de oldu, yani fazla kıllı olmadığım için. iki veya üç kez jilet kullandım. evet, sinek kaydı yapıyor. benim sabırsızlığım biraz hızlı davranıp yanlışlıkla bir iki kesik açtım. ancak tabii ki de iz falan kalmadı şuan. bu jiletlerin ne yapacağı belli olmuyor, öte yandan makine ile de yüzüme zarar vermek de istemiyorum. sizce bu yaşta ne kullanılmalı? bu arada bulduğum bir makalenin linkini de ekledim. eğer cidden durum buysa aşırı bilgi kirliliği var.

dipnot: jilet kullanmaya devam etmeye hiç gönlüm yok. eminim yüzüme kesik açarım. makine tavsiyeleri de alabilirim, eğer sorun yoksa onda.

Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. - Evrim Ağacı

Kaynak: https://evrimagaci.org/tiras-olmak-... hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,033
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yılardır makine kullanıyorum. Ara sıra da jilet kullanıyorum. İkisinin de ayrı ayrı avantajları var. Düzgün kullanıldığında ikisi de tahriş etmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Yato Tomoe
Uzun zamandır makine kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir sorununu görmedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Emir Yusuf
İlk çıkan kılları jiletle almak daha mantıklıdır. 20 yaşına gelip artık sakal bıyığın iyice çıkmaya başladığında makineye dönebilirsin. Kendin kesemezsen berberinden jiletle veya usturayla almasını isteyebilirsin. Bu şekilde aldığında daha gür çıkacaktır.

Lrkende

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Mehmet Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk çıkan kılları jiletle almak daha mantıklıdır. 20 yaşına gelip artık sakal bıyığın iyice çıkmaya başladığında makineye dönebilirsin. Kendin kesemezsen berberinden jiletle veya usturayla almasını isteyebilirsin. Bu şekilde aldığında daha gür çıkacaktır.
Şuan gür çıkması istediğim bir şey değil. Normal bir şekilde büyümek istiyorum. Ancak gelecekten bahsediyorsanız anlıyorum.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ben makineyle alıyorum bir sorun yaşamadım.

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,557
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....
Makineyle almalısın jilete alışma askerde bıkarsın çok canın yanar çünkü askerde resmen günde 2 kere sakal traşı olanlar var can sıkıcı bi durum olmaya başlar sonra

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ergenlikten üniversite sonuna kadar hep makine kullandım. Sonrasında ise düzenli olarak jilet.

Bu yaşta makine kullanman daha rahat olur kılların ince olduğu için.
Jiletin sertlestirdigini bende düşünmüyorum. Liseden beri sakal bıyık uzama hızım ve gürlüğüm aynı.

Jiletle cildini kesmemek için kaliteli jel ve bıçak kullan. 5 bıçaklı gibi ürünlere yönel.
Tıraş olurken bölgeyi gerdiğine emin ol.
Bunlara dikkat edersen hiçbir yerin kesilmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,347
Üyeler
162,671
Son üye
tufankundak
Top Bottom