ben boya bakmam ama başkaları bakıyorkanka bu kadar takma yaaa.
Relax olcan.
(YAŞ:14 BOY:155)
Ben 16 yasindayim hala 160-im cokta umrumda degil bir aralar cok dert ediyordum sonra farkettimki kendimi dahada strese sokuyorum belki ondan boyum uzamiyodurMerhaba, 15 yaşındayım ve boyum 165 cm’de kaldı. Büyümemi desteklemek için Kinder Multi, D3K2, Moringa Tozu ve Melatonin kullanmayı düşünüyorum. Eğer bunları düzenli olarak alıp her gece 8 saat uyusam, boy uzamam üzerinde olumlu bir etkisi olur mu?
2 yil sonra bu mesaja yasandi diye cevap vermeyi cok isterdim18 yaşında 1.64 olanlar napsin![]()
Daha 15 yaşındasın çoğu erkeğin 18-20 yaşlarında boy uzaması durur en kötü ihtimalle uzamak için 2-3 yılın var. Genetik olarak ne kadar uzayacağını bilemem ama genetik faktörler dışında boyunu uzamasını destekleyecek bir çok etken var sth tsh gibi gibi. Şimdi sana git bu takviyeleri al demem gerek olduğuna ben karar veremem bunun için doktora danışmalısın ama maletonin için takviye almana gerek yok uyku bandı alsan fazlasıyla işini görür. Öncelikle uykunu, beslenmen, aktiviteni düzenlemen gerek. Uykudan başlarsak sana vereceğim tavsiye; En az 8 saatin üzerinde uyuman ve geç saatlere kalmaman, 11 den sonraya kalmamaya dikkat et. Beslenme konusunda Fazla karbonhidrat tüketimi senin büyüme hormonunu baskılayacaktır o yüzden bunlardan kaçın. Sağlıklı yağlar tüket özellikle cips jelibon gibi gibi abur cuburlardan kaçın hem fazlasıyla şeker içeriyorlar hem sağlıksız yağlar barındırıyorlar. Fazlaya kaçmadan protein tüket, bitkisel, hayvansal kaliteli besinleri yemeni öneririm. Örneğin; Tavuk, balık, Kırmızı et , mercimek, nohut, fasülye, brokoli... Büyük ihtimalle anneciğin ev yemekleri yapıyordur ( ıspanak, pırasa, taze fasülye gibi gibi) onları yememezlik etme. Aktivite konusunda sana spor yapmanı öneririm. Spor yapmak büyüme hormonunu arttıracaktır. Hangi sporu yapacağın senin kendi tercihine kalmış ama kesinlikle spor yapmalısın, hareket etmelisin, d vitamini almalısın. Şuan ki halin nasıl bilmiyorum ama diyelim ki; çok kilolusun zayıflaman lazım, çok zayıfsan kilo alman lazım. Eğer dediğim gibi bir durum varsa sth hormonu yeteri kadar salgılanmayacaktır. bir kaç tane video linki bırakacağım buradan daha fazla şey öğrenebilirsin. birde çoğu kişi boş boş konuşmuş haberin olsun.Merhaba, 15 yaşındayım ve boyum 165 cm’de kaldı. Büyümemi desteklemek için Kinder Multi, D3K2, Moringa Tozu ve Melatonin kullanmayı düşünüyorum. Eğer bunları düzenli olarak alıp her gece 8 saat uyusam, boy uzamam üzerinde olumlu bir etkisi olur mu?
hastanede hangi bölüme gitmem gerek?Ben 16 yasindayim hala 160-im cokta umrumda degil bir aralar cok dert ediyordum sonra farkettimki kendimi dahada strese sokuyorum belki ondan boyum uzamiyodurSaka bi yana boy konusunu dert ediyorsan kesinlikle doktora gorun ben gitmistim bazi seyleri kontrol ettiler sonra bazi ilaclar yazdilar uyku duzenimi iyilestirdim 1 yilda 12~15 cm artmistim sanirim
Mesaj otomatik birleştirildi:
2 yil sonra bu mesaja yasandi diye cevap vermeyi cok isterdim
Hatirlamiyorum pek ama ilk basta ellerimi rontgen aldilar boy uzama seyi acikmiymis diye sonrada baska yere yonlendirdiler 4-5 ay falan ilac aldim uyku duzenimi degistirdim tabi okulu kotu etkilemisdi derslerde uyuyordum fullhastanede hangi bölüme gitmem gerek?
nasıl bir açıklama bekliyordun kiBugün doktora gittim, fakat küçük bir şehirde yaşadığım için burada çocuk endokrinolojisi bölümü yoktu. Bu yüzden direkt çocuk hastalıkları bölümüne başvurdum. Doktorla görüştüğümde, ilk olarak “Büyüme plakları ne?” diye sordu, ben de durumu kendim izah ettim. Ardından, “Ne kadar uzayacağına mı baktırmak istiyorsun?” dedi, ben de evet dedim.
Sol el bileğimden röntgen çekildi. Doktor filmi yaklaşık 20-30 saniye inceledi ve “Kapanmasına az kalmış, basketbol falan oyna” şeklinde bir yorum yaptı. Sonrasında, başka bir şehirdeki “Çocuk Endokrinolojisi” bölümünden randevu alıp gitmemi söyledi.
Açıkçası, bu doktorun konuya yeterince hakim olduğunu düşünmüyorum.
yok ilk başta öyle sorması garip geldinasıl bir açıklama bekliyordun ki
''sana bir ilaç vericem müthiş bir boy uzaması yaşayacaksın'' falan mı
önce büyü ne kadar daha uzayacaksın gör sonra boy uzama teknikleri araştır veya şimdiden doktorun dediği gibi basketbol veya onun gibi sporlara başla
doktor gayet mantıklı açıklamış