Neler Yeni

15 Yaşında Boy Uzaması İçin Vitamin ve Melatonin Faydalı Olur mu?

traviss

80+
kanka bu kadar takma yaaa.
Relax olcan.
(YAŞ:14 BOY:155)

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
vitaminler harici, boy uzama hormonlarının etkin olduğua saatler 22:00 ile 02:00 arasıdır bu saatlerde mutlaka uyuyor ol kardeşim yaşın daha genç, boyun uzar.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Merhaba, 15 yaşındayım ve boyum 165 cm’de kaldı. Büyümemi desteklemek için Kinder Multi, D3K2, Moringa Tozu ve Melatonin kullanmayı düşünüyorum. Eğer bunları düzenli olarak alıp her gece 8 saat uyusam, boy uzamam üzerinde olumlu bir etkisi olur mu?
Ben 16 yasindayim hala 160-im cokta umrumda degil bir aralar cok dert ediyordum sonra farkettimki kendimi dahada strese sokuyorum belki ondan boyum uzamiyodur :D Saka bi yana boy konusunu dert ediyorsan kesinlikle doktora gorun ben gitmistim bazi seyleri kontrol ettiler sonra bazi ilaclar yazdilar uyku duzenimi iyilestirdim 1 yilda 12~15 cm artmistim sanirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

18 yaşında 1.64 olanlar napsin 🥹
2 yil sonra bu mesaja yasandi diye cevap vermeyi cok isterdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
KAAN ŞAHİN
Merhaba, 15 yaşındayım ve boyum 165 cm’de kaldı. Büyümemi desteklemek için Kinder Multi, D3K2, Moringa Tozu ve Melatonin kullanmayı düşünüyorum. Eğer bunları düzenli olarak alıp her gece 8 saat uyusam, boy uzamam üzerinde olumlu bir etkisi olur mu?
Daha 15 yaşındasın çoğu erkeğin 18-20 yaşlarında boy uzaması durur en kötü ihtimalle uzamak için 2-3 yılın var. Genetik olarak ne kadar uzayacağını bilemem ama genetik faktörler dışında boyunu uzamasını destekleyecek bir çok etken var sth tsh gibi gibi. Şimdi sana git bu takviyeleri al demem gerek olduğuna ben karar veremem bunun için doktora danışmalısın ama maletonin için takviye almana gerek yok uyku bandı alsan fazlasıyla işini görür. Öncelikle uykunu, beslenmen, aktiviteni düzenlemen gerek. Uykudan başlarsak sana vereceğim tavsiye; En az 8 saatin üzerinde uyuman ve geç saatlere kalmaman, 11 den sonraya kalmamaya dikkat et. Beslenme konusunda Fazla karbonhidrat tüketimi senin büyüme hormonunu baskılayacaktır o yüzden bunlardan kaçın. Sağlıklı yağlar tüket özellikle cips jelibon gibi gibi abur cuburlardan kaçın hem fazlasıyla şeker içeriyorlar hem sağlıksız yağlar barındırıyorlar. Fazlaya kaçmadan protein tüket, bitkisel, hayvansal kaliteli besinleri yemeni öneririm. Örneğin; Tavuk, balık, Kırmızı et , mercimek, nohut, fasülye, brokoli... Büyük ihtimalle anneciğin ev yemekleri yapıyordur ( ıspanak, pırasa, taze fasülye gibi gibi) onları yememezlik etme. Aktivite konusunda sana spor yapmanı öneririm. Spor yapmak büyüme hormonunu arttıracaktır. Hangi sporu yapacağın senin kendi tercihine kalmış ama kesinlikle spor yapmalısın, hareket etmelisin, d vitamini almalısın. Şuan ki halin nasıl bilmiyorum ama diyelim ki; çok kilolusun zayıflaman lazım, çok zayıfsan kilo alman lazım. Eğer dediğim gibi bir durum varsa sth hormonu yeteri kadar salgılanmayacaktır. bir kaç tane video linki bırakacağım buradan daha fazla şey öğrenebilirsin. birde çoğu kişi boş boş konuşmuş haberin olsun.

Dediklerimi uygularsan eminim ki iyi bir sonuç alacaksın.

.RBO.

80+ Silver
kan testi yaptır ardından güvenilir üreticiden hammde sorgulayarak alabilirsin multivitamin alma hepsi çöp (tek satılan takviyeler çoğunlukla daha kalitelidir) besin değerini çoğunlukla doğal gıdalardan almaya bak meyveler ve kuru yemişler (en iyileri ceviz,çiya,keten tohumu,badem) yoğurt yumurta ve hayvan etlerini ve organlarını tüket saat 22.00da uyu gündelik stresini azalt 15 yaşın sonlarındaysan tahmini max 5-10cm arası uzama ihtimalin var elinden geleni yap çok düşünme

Ben 16 yasindayim hala 160-im cokta umrumda degil bir aralar cok dert ediyordum sonra farkettimki kendimi dahada strese sokuyorum belki ondan boyum uzamiyodur :D Saka bi yana boy konusunu dert ediyorsan kesinlikle doktora gorun ben gitmistim bazi seyleri kontrol ettiler sonra bazi ilaclar yazdilar uyku duzenimi iyilestirdim 1 yilda 12~15 cm artmistim sanirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 yil sonra bu mesaja yasandi diye cevap vermeyi cok isterdim
hastanede hangi bölüme gitmem gerek?

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
434
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
hastanede hangi bölüme gitmem gerek?
Hatirlamiyorum pek ama ilk basta ellerimi rontgen aldilar boy uzama seyi acikmiymis diye sonrada baska yere yonlendirdiler 4-5 ay falan ilac aldim uyku duzenimi degistirdim tabi okulu kotu etkilemisdi derslerde uyuyordum full

Bugün doktora gittim, fakat küçük bir şehirde yaşadığım için burada çocuk endokrinolojisi bölümü yoktu. Bu yüzden direkt çocuk hastalıkları bölümüne başvurdum. Doktorla görüştüğümde, ilk olarak “Büyüme plakları ne?” diye sordu, ben de durumu kendim izah ettim. Ardından, “Ne kadar uzayacağına mı baktırmak istiyorsun?” dedi, ben de evet dedim.

Sol el bileğimden röntgen çekildi. Doktor filmi yaklaşık 20-30 saniye inceledi ve “Kapanmasına az kalmış, basketbol falan oyna” şeklinde bir yorum yaptı. Sonrasında, başka bir şehirdeki “Çocuk Endokrinolojisi” bölümünden randevu alıp gitmemi söyledi.

Açıkçası, bu doktorun konuya yeterince hakim olduğunu düşünmüyorum.

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Bugün doktora gittim, fakat küçük bir şehirde yaşadığım için burada çocuk endokrinolojisi bölümü yoktu. Bu yüzden direkt çocuk hastalıkları bölümüne başvurdum. Doktorla görüştüğümde, ilk olarak “Büyüme plakları ne?” diye sordu, ben de durumu kendim izah ettim. Ardından, “Ne kadar uzayacağına mı baktırmak istiyorsun?” dedi, ben de evet dedim.

Sol el bileğimden röntgen çekildi. Doktor filmi yaklaşık 20-30 saniye inceledi ve “Kapanmasına az kalmış, basketbol falan oyna” şeklinde bir yorum yaptı. Sonrasında, başka bir şehirdeki “Çocuk Endokrinolojisi” bölümünden randevu alıp gitmemi söyledi.

Açıkçası, bu doktorun konuya yeterince hakim olduğunu düşünmüyorum.
nasıl bir açıklama bekliyordun ki
''sana bir ilaç vericem müthiş bir boy uzaması yaşayacaksın'' falan mı
önce büyü ne kadar daha uzayacaksın gör sonra boy uzama teknikleri araştır veya şimdiden doktorun dediği gibi basketbol veya onun gibi sporlara başla
doktor gayet mantıklı açıklamış

nasıl bir açıklama bekliyordun ki
''sana bir ilaç vericem müthiş bir boy uzaması yaşayacaksın'' falan mı
önce büyü ne kadar daha uzayacaksın gör sonra boy uzama teknikleri araştır veya şimdiden doktorun dediği gibi basketbol veya onun gibi sporlara başla
doktor gayet mantıklı açıklamış
yok ilk başta öyle sorması garip geldi

Top Bottom