Neler Yeni

15 yaşındayım elimde 20 bin tl var nasıl kullanabilirim

mehmetYK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
mehmet yusuf kara
Öncelikle merhaba adım mehmet bursa'da oturuyorum 11.sınıf RTV öğrencisiyim elimde halihazırda kullanabileceğim 20 bin tl nakit vat bu oran 35bin tl ye çıkabilir sizce bu parayı nasıl kullanmalıyım. Önerilerinizi dikkatle okuyacağıma emin olabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,918
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Öncelikle merhaba adım mehmet bursa'da oturuyorum 11.sınıf RTV öğrencisiyim elimde halihazırda kullanabileceğim 20 bin TL nakit vat bu oran 35bin TL ye çıkabilir sizce bu parayı nasıl kullanmalıyım. Önerilerinizi dikkatle okuyacağıma emin olabilirsiniz.
Tek diyeceğim şey seçimden önce paranı tl den çek veya bir şeyler al . Ama tl de kalma.

mehmetYK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
mehmet yusuf kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zaten bu yüzden buraya yazma gereği duydum vadeli mevduat hesabı açmak istiyorum ama kendi ziraat kartım yok annemle beraber ziraat bankasına gidip bana kart çıkartsak bu 20bini vadeli mevduat hesabına yatırabilirmiyim yoksa yaşım 18 yaşından küçük diye banka buna izin vermezmi?

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
Zaten bu yüzden buraya yazma gereği duydum vadeli mevduat hesabı açmak istiyorum ama kendi ziraat kartım yok annemle beraber ziraat bankasına gidip bana kart çıkartsak bu 20bini vadeli mevduat hesabına yatırabilirmiyim yoksa yaşım 18 yaşından küçük diye banka buna izin vermezmi?
Vadeli hesap için 18 yaş üstü olmak gerekiyor diye biliyorum, bence annen ile birlikte telefondan şubeye gitmeden hesap açabilirsin, hesabı sen kullanırsın sorun olmaz, altın veya vadeli ne kullanmak istersen o hesaptan kullanırsın.

mehmetYK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
mehmet yusuf kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım son çare annemin hesabına parayı yatırıp oradan altını almak ama umarım annem paraya çökmez ğsofgbhsıp
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vadeli hesap için 18 yaş üstü olmak gerekiyor diye biliyorum, bence annen ile birlikte telefondan şubeye gitmeden hesap açabilirsin, hesabı sen kullanırsın sorun olmaz, altın veya vadeli ne kullanmak istersen o hesaptan kullanırsın.
Aslında papara hesabım var papara hesabından alabilirmiyim.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,868
İsim
yusuf ecer
vadeli hesap açma, kur korumalı vadeli hesap veya dövize yatır paranı eğer amacın korumak ise

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında papara hesabım var papara hesabından alabilirmiyim.
Paparada dolar, euro gibi döviz seçenekleri mevcuttu (18 yaş üzeri) ancak ön ödemeli banka servislerine yeni mevzuat gelince kaldırdılar. Yasa dahilinde düzenlemelerle vs. tekrar getirmeyi planlıyorlarmış herhalde. Gelince haber ver tuşu duruyor.

Megan

80+ Silver
Dolar,euro,altına çevirirsen az kar edersin. Kripto riskli. Bence en mantıklısı borsa. Doğru hisselere girersen seçime kadar kat kat arttırabilirsin. Yatırım tavsiyesi değildir.

milenix

80+ Gold
Öncelikle merhaba adım mehmet bursa'da oturuyorum 11.sınıf RTV öğrencisiyim elimde halihazırda kullanabileceğim 20 bin TL nakit vat bu oran 35bin TL ye çıkabilir sizce bu parayı nasıl kullanmalıyım. Önerilerinizi dikkatle okuyacağıma emin olabilirsiniz.
istediğin bir şey alabilirsin ya da tutabilirsin ama tutacaksan tlde tutma (ytd)

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,281
İsim
Evren avcı
18 yaş altı da paranı bankaya atabilirsin ama önermem. bence altın al bekle.

Top Bottom