Neler Yeni

1500TL'ye Crucial P3 Plus 1TB alınır mı?

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika
Bütçe
1500
Arkadaşlar merhaba. Halihazırda Crucial P2 1TB kullanıcısıyım ve bir kaç hata baş göstermeye başladı. Bunun dahilinde aldığım yer ile görüştüm ve bana ücret iadesi yapabileceklerini söylediler. Bende yeni bir SSD arayışına girdim. 1500TL civarlarında bir ssd arıyorum. Daha öncesinde 1800e vs Fury Renegade aldım fakat memnun kalmamıştım onu da iade etmiştim o yüzden Crucial üzerinden devam etmek istiyorum. Kingstonlara o kadar da güvenim kalmadı A2000i de denemiş biri olarak. O yüzden yeni çıkan ve okuma yazma hızları güzel olan Crucial P3 Plus 1TB olan modelini gördüm fiyatına da uygun gibi. Bir de düz P3 ve P3 Plus arasındaki fark sadece okuma yazma hızları mı? Sizce alınır mı? Başka önerilere de açığım.
Şimdiden teşekkürler.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
dramı var mıydı bunun
Malesef daha kısa ömürlü ve DRAM yok... (P2 den sonra tekrar aynı durumu yaşatabilir mi ? düşündürücü) Yoğun yük altında kullanımlar için tavsiye etmiyorum ancak günlük basit aktarımlar için yeterli gelebilir. @CFK’ (bağlantıdaki ürün TR değil bu arada)

Son düzenleme:

Leclerc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Emre ATAŞ
Malesef QLC nand a sahip (daha kısa ömürlü) ve DRAM yok... (P2 den sonra tekrar aynı durumu yaşatabilir mi ? düşündürücü) Üretici de bu sebeple olsa gerek bu kapasitedeki ürünü için sadece 200TB garanti verebilirim demiş... (QLC kullanmayan rakipleri 400 - 600TB civarı veriyor) Yoğun yük altında kullanımlar için tavsiye etmiyorum ancak günlük standart kullanıcıya yeterli gelebilir. @CFK’ (bağlantıdaki ürün TR değil bu arada)
Merhaba siz bu konuda bilgilisiniz acaba kıoxıa g2 için düşünceleriniz nelerdir kıngston nv2 ile aralarında 300tl var

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Malesef QLC nand a sahip (daha kısa ömürlü) ve DRAM yok... (P2 den sonra tekrar aynı durumu yaşatabilir mi ? düşündürücü) Üretici de bu sebeple olsa gerek bu kapasitedeki ürünü için sadece 200TB garanti verebilirim demiş... (QLC kullanmayan rakipleri 400 - 600TB civarı veriyor) Yoğun yük altında kullanımlar için tavsiye etmiyorum ancak günlük standart kullanıcıya yeterli gelebilir. @CFK’ (bağlantıdaki ürün TR değil bu arada)
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Siz bu bağlamda ne öneriyorsunuz? Ayrıca Amazon tr olması çok da sorun teşkil etmiyor benim açımdan. Sağolsun bu tür konularda amazon yurt dışı da olsa çok yardımcı oluyor.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhaba siz bu konuda bilgilisiniz acaba kıoxıa g2 için düşünceleriniz nelerdir kıngston nv2 ile aralarında 300tl var
Öncelikli tercihim Exceria G2 (DRAM) olurdu...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz bu bağlamda ne öneriyorsunuz?
Aynı durumda tercihim; PCIe 3.0 ı dolu dolu verebilen ve bütçeye yakın, 970 Evo Plus modeli ile oldukça benzer Exceria G2 Plus modeli olurdu... (satıcı: trendyol indirimde görünüyor) Yine yurtdışı amazon olacak ise 970 Evo Plus indirimde...

Son düzenleme:

Leclerc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Emre ATAŞ
Kingston NV2 de DRAM yok, ısınma ve yük altında hız düşüşleri, hızlı sağlık düşmesi gibi verimsiz çalışma durumlardan bahsediliyor. (çeşitli testler var) Özellikle dizüstü laptop kullanımı önerilmiyor. Bazı serilerinde kullanılan çipler vs. değişken olabiliyor. (çoğu serisinde QLC nand) Öncelikli tercihim Exceria G2 (DRAM) olurdu... (belki hız düşük gibi gelebilir ancak iops değerleri gayet iyi, garanti edilen dayanıklıklık vs. de göz önünde bulundurunca gayet tercih edilebilir görünüyor)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı durumda tercihim; PCIe 3.0 ı dolu dolu verebilen ve bütçeye yakın, 970 Evo Plus modeli ile oldukça benzer Exceria G2 Plus modeli olurdu... (satıcı: trendyol indirimde görünüyor) Yine yurtdışı amazon olacak ise 970 Evo Plus indirimde...
Teşekkür ederim tercihim kioxia g2 olacak gibi fiyatı da uygun diğerlerine göre

Top Bottom