1500TL'Ye Yükseltmeye açık DDR4 Sistem Mümkünmü? Evet!

akıllı kuş

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,116
Konuyu nasıl Ucuza DDR4 oyun bilgisayarı toplanır onu göstermek için açıyorum. ki şu ana topladığım ucuz bile değil @MuratTheFounderOfGariban reis bunu 1000TL'ye toplamıştı :) arkadaşlar genelde herkes DDR4 sistem istiyor ama genelde sıfırı 3000'den aşağı adam akıllı oyun bilgisayarı yok. (Olsada anca turbox falan oluyor oda oyun oynatmıyor bildiğiniz gibi.) geliştirmeye açık Bir bilgisayar bu. Piyasayı sık sık takip ederseniz benzerlerini 1200-1100'e toplayabilirsiniz rahatlıkla. PC SIFIR VE 2.EL KARIŞIKTIR! Neyse geçeyim ben linklerini ve özelliklerine :)

Benim burada seçtiğim işlemci aslında daha öncedende bildiğim ama unuttuğum (bununla bi kere bilgisayar toplamıştım yeni bilgisayarımı aldığımda sattıp 2300'e komple.) bir işlemci kendisi. ATHLON 3000G'dir.

Valorant CSGO v.b oyunları gayet rahat oynatmıştı bana sıfır kasma ile. diğer oyunları test etme imkanı bulamadım 120GB SSD olduğundan :( AAA tipi oyunları oynamaya çalışmadığınız sürece istediğiniz oyunları kasmadan oynatacaktır. LOL CSGO Valorant'ı rahat oynarsınız. Valorant Test Videosunu bırakıyorum.
(İşlemci 2C/4T.) ileride bir ekran kartı takacaksanız işlemciye Sağlam bir OC yaparsanız maks 560/1050Ti destekler. stok fan OC'da yeterli olacaktır çünkü 35W TDP li bir işlemciden bahsediyoruz stok fanın yetmemesi gibi bir durum bence söz konusu değil.

Ram G.Skill Ripjaws 4 8GB 2400 MHZ Modeli. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...l-2400-8gb-ram-temiz-sorunsuz-918552547/detay sorun çıkaracağını sanmıyorum alınınca kontrol amacı ile MemTest yapılması iyi olur. İleride 3000-3200MHZ'Lik 2x8 RAM'ler ile değiştirilmesini şiddetle tavsiye ederim en az 15-20 FPS artışı olacaktır.

Geçelim SSD'Ye düşük bütçede iyi gideceğini düşündüğüm SSD APACER AS340'ı seçtim. https://www.n11.com/urun/apacer-as3...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel hız konusunda yeterli seviyede ancak dediğim gibi bu bilgisayarda en akıcı valorant ve CS:GO Oynanır o yüzden 120GB Yetecektir. ha tabi GTA 5'i low ayarlarda oynamak isterseniz ekstradan bir 500GB lik HDD'de takmalısınız çünkü ben 120GB lik SSD'Ye ETS-2 Valorant ve CSGO yüklediğimde dolmuştu.

PSU Kısmında ne çok berbat ne çok iyi olan SHP 650W V2 Modelini seçtim. dediğim gibi ne PB, Platoon Everest gibi markaların düşük PSU ları kadar kalitesiz nede bir FSP HYDRO Serisi kadar kaliteli. ortasında yani ayrıca ucuz olduğu için bunu seçtim. ne kadar düşük bütçede bilgisayar toplasamda kasamı asla PB Platoon ve Everest gibi markaların PSU'Larına emanet etmem. tabi PSU Şans işi en kalitelisini alıncada yanma ihtimali var en kalitesizinide. tabi bu şans kalitesizde daha çok olduğundan o tip markaların PSU'larına yaklaşmamanızı tavsiye ederim. ayrıca bu PSU ileride ekran kartı takmak istersenizde (maks 1650S/5500XT Takın benim önerim.) PSU = https://www.sahibinden.com/ilan/iki...oon-650w-80-plus-power-supply-959633121/detay

Anakart A320M-F. Sonuçta bu bütçede bir bilgisayar toplayacak Kişinin M2 nin o bilgisayarda fazla lüks kaçacağından A320M-F seçtim daha yüksekleride vardı ama maksat 1500TL yi aşmasın :D bu anakarta Ryzen 5 2600/3100'e kadar İşlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. sonrasında (3600 ve üstü için) B450 bir anakart tavsiye ederim. ha bir Ryzen 5 3600 A320-F'e takılırmı takılır. kullanılırmı kullanılır ama güzel bir B450 daha çok yakışır yükseltme yapacağınız zaman. Anakart = https://www.sahibinden.com/ilan/iki...soket-am4-matx-gaming-anakart-959689242/detay

Evet kasa nerede diyebilirsiniz onuda bir bilgisayarcıdan alın geçin yada uzay montaj yapın. yada bir karton kutunun içinde dursun. ne kadar ucuz o kadar iyi.

evet bu konuyla göstermek istediğim şey Rahat bir şekilde 1500-2000'e E-Spor tipi oyunları oynatan bilgisayarı toplayabilmeniz. tabi piyasayı deliler gibi takip ederek bu parçaları daha ucuza yakalayıp 1200-1000TL civarınada toplarsınız. zorlarsanız belki 900TL'ye bile toplanabilir.
bazı parçaları sıfır ve iyi seçerek bir tık lükse kaçtım. isterseniz işlemciyi 2.elde kovalayarak 300-350 bandına alabilir, SSD 2.elde sağlam 120GB lik bir şey bulursanız 100-120TL civarına onlarıda alabilirsiniz. bunlar sadece örnek. dahada ucuza toplanır bu bilgisayar hatta elimde para olsa deney amacıyla bu bilgisayarı gerçekten toplardım.

konu bence bu kadar düşük bütçede bilgisayar toplamak isteyenler için faydalı bir konu. ( zamanında bu 800-900'e rahat toplanırdıda neyse :/ ) iyi forumlar. bu kadar düşük bütçede nasıl yükseltmeye açık bir bilgisayar toplayabileceğinizi göstermek istedim. bu kadar düşük bütçede PC Almak isteyen arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz yardımcı olur en azından :) iyi forumlar.

EVeT dOStum CanıM sIKılDI kOnu açTIM nERDEn biLdiN? (!)
_117389258_d0f5109e-5411-497d-a1cc-f66dcba32225.jpg

Konuyu nasıl Ucuza DDR4 oyun bilgisayarı toplanır onu göstermek için açıyorum. ki şu ana topladığım ucuz bile değil @MuratTheFounderOfGariban reis bunu 1000TL'ye toplamıştı :) arkadaşlar genelde herkes DDR4 sistem istiyor ama genelde sıfırı 3000'den aşağı adam akıllı oyun bilgisayarı yok. (Olsada anca turbox falan oluyor oda oyun oynatmıyor bildiğiniz gibi.) geliştirmeye açık Bir bilgisayar bu. Piyasayı sık sık takip ederseniz benzerlerini 1200-1100'e toplayabilirsiniz rahatlıkla. PC SIFIR VE 2.EL KARIŞIKTIR! Neyse geçeyim ben linklerini ve özelliklerine :)

Benim burada seçtiğim işlemci aslında daha öncedende bildiğim ama unuttuğum (bununla bi kere bilgisayar toplamıştım yeni bilgisayarımı aldığımda sattıp 2300'e komple.) bir işlemci kendisi. ATHLON 3000G'dir.

Valorant CSGO v.b oyunları gayet rahat oynatmıştı bana sıfır kasma ile. diğer oyunları test etme imkanı bulamadım 120GB SSD olduğundan :( AAA tipi oyunları oynamaya çalışmadığınız sürece istediğiniz oyunları kasmadan oynatacaktır. LOL CSGO Valorant'ı rahat oynarsınız. Valorant Test Videosunu bırakıyorum.
(İşlemci 2C/4T.) ileride bir ekran kartı takacaksanız işlemciye Sağlam bir OC yaparsanız maks 560/1050Ti destekler. stok fan OC'da yeterli olacaktır çünkü 35W TDP li bir işlemciden bahsediyoruz stok fanın yetmemesi gibi bir durum bence söz konusu değil.

Ram G.Skill Ripjaws 4 8GB 2400 MHZ Modeli. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...l-2400-8gb-ram-temiz-sorunsuz-918552547/detay sorun çıkaracağını sanmıyorum alınınca kontrol amacı ile MemTest yapılması iyi olur.

Geçelim SSD'Ye düşük bütçede iyi gideceğini düşündüğüm SSD APACER AS340'ı seçtim. https://www.n11.com/urun/apacer-as3...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel hız konusunda yeterli seviyede ancak dediğim gibi bu bilgisayarda en akıcı valorant ve CS:GO Oynanır o yüzden 120GB Yetecektir. ha tabi GTA 5'i low ayarlarda oynamak isterseniz ekstradan bir 500GB lik HDD'de takmalısınız çünkü ben 120GB lik SSD'Ye ETS-2 Valorant ve CSGO yüklediğimde dolmuştu.

PSU Kısmında ne çok berbat ne çok iyi olan SHP 650W V2 Modelini seçtim. dediğim gibi ne PB, Platoon Everest gibi markaların düşük PSU ları kadar kalitesiz nede bir FSP HYDRO Serisi kadar kaliteli. ortasında yani ayrıca ucuz olduğu için bunu seçtim. ne kadar düşük bütçede bilgisayar toplasamda kasamı asla PB Platoon ve Everest gibi markaların PSU'Larına emanet etmem. tabi PSU Şans işi en kalitelisini alıncada yanma ihtimali var en kalitesizinide. tabi bu şans kalitesizde daha çok olduğundan o tip markaların PSU'larına yaklaşmamanızı tavsiye ederim. ayrıca bu PSU ileride ekran kartı takmak istersenizde (maks 1650S/5500XT Takın benim önerim.)

Anakart A320M-F. Sonuçta bu bütçede bir bilgisayar toplayacak Kişinin M2 nin o bilgisayarda fazla lüks kaçacağından A320M-F seçtim daha yüksekleride vardı ama maksat 1500TL yi aşmasın :D bu anakarta Ryzen 5 2600/3100'e kadar İşlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. sonrasında (3600 ve üstü için) B450 bir anakart tavsiye ederim. ha bir Ryzen 5 3600 A320-F'e takılırmı takılır. kullanılırmı kullanılır ama güzel bir B450 daha çok yakışır yükseltme yapacağınız zaman.

Evet kasa nerede diyebilirsiniz onuda bir bilgisayarcıdan alın geçin yada uzay montaj yapın. yada bir karton kutunun içinde dursun. ne kadar ucuz o kadar iyi.

evet bu konuyla göstermek istediğim şey Rahat bir şekilde 1500-2000'e E-Spor tipi oyunları oynatan bilgisayarı toplayabilmeniz. tabi piyasayı deliler gibi takip ederek bu parçaları daha ucuza yakalayıp 1200-1000TL civarınada toplarsınız. zorlarsanız belki 900TL'ye bile toplanabilir.
bazı parçaları sıfır ve iyi seçerek bir tık lükse kaçtım. isterseniz işlemciyi 2.elde kovalayarak 300-350 bandına alabilir, SSD 2.elde sağlam 120GB lik bir şey bulursanız 100-120TL civarına onlarıda alabilirsiniz. bunlar sadece örnek. dahada ucuza toplanır bu bilgisayar hatta elimde para olsa deney amacıyla bu bilgisayarı gerçekten toplardım.

konu bence bu kadar düşük bütçede bilgisayar toplamak isteyenler için faydalı bir konu. ( zamanında bu 800-900'e rahat toplanırdıda neyse :/ ) iyi forumlar. bu kadar düşük bütçede nasıl yükseltmeye açık bir bilgisayar toplayabileceğinizi göstermek istedim. bu kadar düşük bütçede PC Almak isteyen arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz yardımcı olur en azından :) iyi forumlar.

EVeT dOStum CanıM sIKılDI kOnu açTIM nERDEn biLdiN?Alıntıyı görüntüle
Kaydetdim guzel konu

@keremcnsz24 hocam ben konunun başına neden "Öneri" ekini koyamıyorum bu bi öneri ama başında öneri eki yok bi hatamı var sitede yoksa koyma hakkım yokmu

Onun için başka bir kategoriye açıyorduk sanırım,ben öyle biliyorum.
biraz yanlış oldu konunun yeri o zaman o.O2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Mehmet Yılmaz hocam konunun yeri neresiyse oraya koyarmısınız ben toplama bilgisayar tavsiye yerine açmışım düzeltirmisiniz

PSU'yu ikinci el alıp ram kesinlikle 8 GB yapılmalı. 4 GB ram günümüz için yetersiz hele ki apu sistem için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU'yu ikinci el alıp ram kesinlikle 8 GB yapılmalı. 4 GB ram günümüz için yetersiz hele ki apu sistem için.
Modelden 4 GB sandım yanlış anlaşılma:):)

Etiket için teşekkür ederim gururum okşandı gerçekten bir iki öneri de ben vermek istiyorum

Eğer bilgisayar ile işiniz bittiğinde psunun fişini çekme alışkanlığınız vs var ise 20 30 TL'ye 300w 250w psu alın geçin derim işlemci tek başına 35w harcıyor zaten ekran kartı da yok ilerde ekran kartı alırsanız yeni alırsınız kasa + psu 50 liraya bile bulmak mümkün kalitesiz biliyorum ama başına bir şey gelme olasılığı zaten düşük bir ihtimal iken kullanım dışında prizden çıkartmak bunu daha da düşürecektir. İnsanlar mal mı neden düşük ihtimalse gidip psuya para veriyorlar diye sorabilirsiniz, Bu riski tamamen ortadan kaldırmak veya en azından minimalize etmek için. kısaca 250 300w alın geçin

120 GB SSD yerine 240 GB Sandisk vs markaların ssdlerini 200 TL'ye bulmak mümkün bence daha doğru bir tercih olur 120 gb valorant gibi oyunlar için vs yeterli olur ama söz konusu hdd değil de ssd olduğunda 2. el alınması taraftarıyım

anakart konusunda a320 önerirdim ben de fakat paylaşılan a320 bu sisteme göre pahalı 280 tl fiyatını hak etmiyor. kimi zaman 200 225 250 tl bantlarında çok rahat bulunabiliyor. Sahibindende anakart ararken 2 3 şekilde aratın farklı sonuçlar çıktığını göreceksiniz (Am4 Anakart, A320 Anakart,Ryzen anakart) herkes farklı hitap ediyor

Ek olarak ram alacağınız zaman soğutucusuz ramler almaktan korkmayın emin olun daha ucuza daha yüksek (2666mhz gibi) mhzlarda olan ramleri çok daha ucuza bulabiliyorsunuz. Şayet ben sistemimde kullandığım rami 180 TL'ye Dolap üzerinden almıştım Trix diye bir marka fakat kingston çipi kullanıyor. Soğutucusu yok ve 2666 Mhz. CL değeri biraz fazla ama kaliteli çip olduğu için düşürebilirim bunu

2666 bulamadım ve soğutucusuzlar ile aralarında 20-30TL olunca (soğutucusuzlar 2133Mhzydi yada 2400'dü. 240GB SSD Olsa bütçeyi aşacaktı ve takıntım var benim o 300-250W lık PSU lara güvenemiyorum
Etiket için teşekkür ederim gururum okşandı gerçekten bir iki öneri de ben vermek istiyorum

Eğer bilgisayar ile işiniz bittiğinde psunun fişini çekme alışkanlığınız vs var ise 20 30 TL'ye 300w 250w psu alın geçin derim işlemci tek başına 35w harcıyor zaten ekran kartı da yok ilerde ekran kartı alırsanız yeni alırsınız kasa + psu 50 liraya bile bulmak mümkün kalitesiz biliyorum ama başına bir şey gelme olasılığı zaten düşük bir ihtimal iken kullanım dışında prizden çıkartmak bunu daha da düşürecektir. İnsanlar mal mı neden düşük ihtimalse gidip psuya para veriyorlar diye sorabilirsiniz, Bu riski tamamen ortadan kaldırmak veya en azından minimalize etmek için. kısaca 250 300w alın geçin

120 GB SSD yerine 240 GB Sandisk vs markaların ssdlerini 200 TL'ye bulmak mümkün bence daha doğru bir tercih olur 120 gb valorant gibi oyunlar için vs yeterli olur ama söz konusu hdd değil de ssd olduğunda 2. el alınması taraftarıyım

anakart konusunda a320 önerirdim ben de fakat paylaşılan a320 bu sisteme göre pahalı 280 TL fiyatını hak etmiyor. kimi zaman 200 225 250 TL bantlarında çok rahat bulunabiliyor. Sahibindende anakart ararken 2 3 şekilde aratın farklı sonuçlar çıktığını göreceksiniz (Am4 Anakart, A320 Anakart,Ryzen anakart) herkes farklı hitap ediyor

Ek olarak ram alacağınız zaman soğutucusuz ramler almaktan korkmayın emin olun daha ucuza daha yüksek (2666mhz gibi) mhzlarda olan ramleri çok daha ucuza bulabiliyorsunuz. Şayet ben sistemimde kullandığım rami 180 TL'ye Dolap üzerinden almıştım Trix diye bir marka fakat kingston çipi kullanıyor. Soğutucusu yok ve 2666 Mhz. CL değeri biraz fazla ama kaliteli çip olduğu için düşürebilirim bunu

2666 bulamadım ve soğutucusuzlar ile aralarında 20-30TL olunca (soğutucusuzlar 2133Mhzydi yada 2400'dü. 240GB SSD Olsa bütçeyi aşacaktı ve takıntım var benim o 300-250W lık PSU lara güvenemiyorum
Hayatım o psularla geçti hala kullanıyorum daha hiç sorun yaşamadım ben güveniyorum valla ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,923
Üyeler
184,245
Son üye
tugbamtemizlik
Geri