15bin sıralama ne yazılır

mdluffy5

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba yksde 14800 sıralama yaptım ve itüde veya yıldızda okumak istiyorum özellikle itüde fizik müh kimya müh ve gemi müh neredeyse benim sıralamam ile aynı sıralamada kapatmış ama hep yükselişte yani girip giremeyeceğim kesin değil.Ailem yan mühendislik okumamı saçma buluyor ve onlara itüde okursam çok iyi yerlere gelebileceğimi anlatamıyorum ana mühendisliklerden değil diye ısınamıyorlar sizce yanlış mı düşünüyorum durum gerçekten onların düşündüğü gibi mi?Aileni diyen dostlardan bölüm önerisi alabilirim tıplar hariç

ODTÜ'DE de ilginç güzel mühendislik bolumleri var onlara da bakabilirsin

kodlama bilgisayara ilgin varsa, yapay zeka mühendisliği olabilir aslında
TOBB,hacettepe,bahçeşehir,itü de var
bahçeşehir yapay zeka mühendisliği 12k ile kapattı araştır istersen
yazılım mühendisliğide olabilir en alaası bahçeşehir 5k ile kapatıyor...

siber güvenlik mühendisliğide olabilir sadece itüde var puanın yeter sanırsam..
türkiyede heryıl sadece 30 mezun çıkıyor göz atmanı öneririm..

bir nebze haklılar evet üniversite ismi çok önemli fakat o bölümler iş konusunda sıkıntılı bölümler ilgin varsa gemi tercih edilebilir şahsen gebze teknik uçak müh. , ytü kontrol otomasyon , gazi elektrik elektronik daha mantıklı olur fizik veya kimya mühendisliğinden. tabi ki en önemlisi ilgi alanına göre seçmek.

Dediğin mühendislik dalları birbirinden tamamen bağımsız alanlar, bu yüzden önce ne istediğine, hangi işi yapmak istediğine, neyin seni mutlu edeceğine karar vermen gerekiyor. Sonrasında bakılır üniversite işine. Soruna gelecek olursak ailenin haklılık payı var ama o sıralamadaki yan mühendisliklere o üniversitelerde gidip üniyi boş geçirmezsen kolay kolay işsiz falan kalmazsın dert etme orasını. Fakat dediğim gibi önce alanına karar vermen lazım az çok, bilgisayar-yazılım müh gibi bir ayrım değil seninki, çok farklı alanlar. En azından neye en yakın hissettiğini farkına varmalısın.

Bir üstteki yoruma katılıyorum, hepsi çok alakasız. Fizik için alan çok çok kısıtlı, gemi için de pek geniş değil. Kimya mühendisliği ise en temellerden biri.

Konu bu üçünden biri olsuna gelirse kimya derim.

Bende kimya mühendisliğini araştırıyorum bu bölüm is imkanları açısından nasıl? Ben arastirdigimda baya öven de vardı baya gömen de. İlk 50k ile bu meslek okunmali mi? Okunmaz derseniz öneriniz nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,674
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri