15k 20k laptop tavsiyesi

Mühendislik okumak içinse elimde 11k ya i7 10.nesil işlemcili çok güzel bir cihaz var, Fakat sanırım siz okumaktan ziyade oyun için istiyorsunuz.
Sanıyor musun mühendislik programları 10.Nesil ile kolay kaldıracak sizin gibi cahillere cevap vermekten sıkıldım...

Yok yok 10. nesil yetmiyor bla bla dedin ya, onun için konuşalım dedim.
Bak kanka sen yeri gelicek 3D Çizim yapacaksın o yüzden performans önemli öyle sandığın gibi hani koyacam bi 9.Nesil idarelik 8gb Ramli bana yeter diye düşünürsen sen bi çizim yaparken o pc 100 dereceyi geçer kapanır sonra ağlarsın en kötü ihtimalle düşük hızda donarak yapmaya çalışırsın oda seni yavaşlatır

Sanıyor musun mühendislik programları 10.Nesil ile kolay kaldıracak sizin gibi cahillere cevap vermekten sıkıldım...
10. nesil kaldırmicak da kaçıncı nesil kaldırıcak? Kuzenim çok rahat işlerini görüyor 10. nesil laptopla

Bak kanka sen yeri gelicek 3D Çizim yapacaksın o yüzden performans önemli öyle sandığın gibi hani koyacam bi 9.Nesil idarelik 8gb Ramli bana yeter diye düşünürsen sen bi çizim yaparken o pc 100 dereceyi geçer kapanır sonra ağlarsın en kötü ihtimalle düşük hızda donarak yapmaya çalışırsın oda seni yavaşlatır
Mekatronik mühendisiyim. Hiç bir program daha çoklu çekirdek bile çalıştıramıyor. Tekli çekirdekte işlem yapıyor. yani burada bu tezin çürümüş oluyor. 3D çizim konusunda da işlemcinin process gücü önemli, yani çizim konusunda da hiç bir sıkıntı yaşamazsın. eğitimde zaten küçük projeler ile uğraşıyoruz. Maksimum 5 eklemli basit makineler çiziyoruz.

8 Ram konusuna gelirsek de yine eğitim hayatında 8 rami dolduracak hiç bir çizim yapmıyoruz. O rami doldurmak için gerçekten ağır bir çizim dosyası üstünde çalışıyor olman lazım.

Sadece mimarların ışık nesne vs renderı alırken grafik birimine ihtiyaçları oluyor. Onlar için de zaten bu cihazları önermiyoruz minimum 3060 lı bilgisayarları öneriyoruz. :) umarım seni aydınlatabilmişimdir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullandığım programlar AutoCAD, Catia, Mastercam, Solidworks vs vs. Yani kısacası yeterli. Fazla bütçesi çıkmıyorsa gayet de alınabilir cihazlar.

Mekatronik mühendisiyim. Hiç bir program daha çoklu çekirdek bile çalıştıramıyor. Tekli çekirdekte işlem yapıyor. yani burada bu tezin çürümüş oluyor. 3D çizim konusunda da işlemcinin process gücü önemli, yani çizim konusunda da hiç bir sıkıntı yaşamazsın. eğitimde zaten küçük projeler ile uğraşıyoruz. Maksimum 5 eklemli basit makineler çiziyoruz.

Sadece mimarların ışık nesne vs renderı alırken grafik birimine ihtiyaçları oluyor. Onlar için de zaten bu cihazları önermiyoruz minimum 3060 lı bilgisayarları öneriyoruz. :) umarım seni aydınlatabilmişimdir.
Ben bir sefer bilgisayar almak isterim öğrenci iken lazım olmaz mühendis iken lazım olur ama illaki lazım olur o zaman sizin dediğinize göre yazılım ile uğraşan insanlar 5kklik laptop alsinlar niye 30 40k ya sistem alıyorlar ki

Ha tabi bütçesi çıkıyorsa senin gibi 20K lara, tabii ki güncel güzel bir işlemci almak her zaman en güzelidir. Ona lafım yok.

Geri