Neler Yeni

15kg yük ile 28km yürüdüm gastrocnemius kaslarım ağrıyor

Herkese merhaba. Ben yaklaşık 4 senedir kamp, yürüyüş, tırmanış tarzı çeşitli doğa sporları ile ilgileniyorum. Bursa da yaşadığım için en sık kullandığım parkur Uludağ (2543m). Daha önce defalarca tam teçhizat(15kg) zirve yaptım, zirveden şehir merkezine yürüyerek indim kilometrelerce yol yürüdüm. Tahmin ediyorum ki uzun süredir evde hamladığım için dün yürüdüğüm rota beni biraz zorladı. Daha kısa yürüyüşlerle ısınma yapmadan büyük bir yürüyüşe girdiğim için hatamın farkındayım ama olan oldu. 15kg sırt çantasıyla uludağ'dan bursa şehir merkezine yürüyerek indim. Yaklaşık 27 km mesafe yapıyor. Eve geldiğim gibi yattım uyudum. Sabah kalktığımda dizlerin altındaki bacağın arkasında bulunan kaslar (gastrocnemius kası) ağrıyor. Evde adım atarken sızlıyor acı çekiyorum, yürümekte zorlanıyorum. Bu durum ne kadar sürer, ne zaman düzelir?

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Herkese merhaba. Ben yaklaşık 4 senedir kamp, yürüyüş, tırmanış tarzı çeşitli doğa sporları ile ilgileniyorum. Bursa da yaşadığım için en sık kullandığım parkur Uludağ (2543m). Daha önce defalarca tam teçhizat(15kg) zirve yaptım, zirveden şehir merkezine yürüyerek indim kilometrelerce yol yürüdüm. Tahmin ediyorum ki uzun süredir evde hamladığım için dün yürüdüğüm rota beni biraz zorladı. Daha kısa yürüyüşlerle ısınma yapmadan büyük bir yürüyüşe girdiğim için hatamın farkındayım ama olan oldu. 15kg sırt çantasıyla uludağ'dan bursa şehir merkezine yürüyerek indim. Yaklaşık 27 km mesafe yapıyor. Eve geldiğim gibi yattım uyudum. Sabah kalktığımda dizlerin altındaki bacağın arkasında bulunan kaslar (gastrocnemius kası) ağrıyor. Evde adım atarken sızlıyor acı çekiyorum, yürümekte zorlanıyorum. Bu durum ne kadar sürer, ne zaman düzelir?
Normal sürmesi öyle bir yol ve ağırlık ile bol su iç eğer ağrı hala devam ederse doktora git

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
ağrı olması gayet normal evet. Merak ettiğim ne zaman düzeleceği hakkında tahmini olan var mı. Çünkü 1-2 gün sonra yeni faaliyetlere katılmam gerekecek
bünyeye göre değişir bence 1 hafta çekersin ağrısını

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
ağrı olması gayet normal evet. Merak ettiğim ne zaman düzeleceği hakkında tahmini olan var mı. Çünkü 1-2 gün sonra yeni faaliyetlere katılmam gerekecek
Bende bütün bacağımda ağrı oldu ama değişir yani bende 2-3 gün sürdü

Hyperr30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Enes Öztürk
Esnetme yap geçer

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Turşu suyu al iç, bu mor renkli hafif acı olanlardan. Ayrıca 30dkda 1 esneme yap. Turşu suyunu kesin iç ama dalga geçmiyorum çok azaltıyor ağrıyı. Bir de ağrıyan yere buz tutup iyice soğuyunca sıcak duşa girebilirsin. Kaslar rahatlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,395
Üyeler
166,532
Son üye
Eymen Ali
Top Bottom