16 gb ram 8'i kullabilir diyor...

Reaksiyon skoru
14
2 adet 8gb ram var önceden bir sorun yoktu fakat dün itibari ile işlemciyi çıkarırken pinlerinden birkaçı yamuldu ve bu konuda deneyimli birinden yardım istedim ve pinler düzeltildi fakat bu sefer bu sorun oluştu pinleri düzelten arkadaş işlemci bellek kontrolcüsü gitti büyük ihtimal dedi bi soğuk su mu içmeli nedir bu ben herşeyi denedim anakrtta sorun yok ramler de öyle var mı son bişi diyen :D ?

16 olarak gözüküyormu öncelik olarak

Memtest 86 ile ramlerde sorun olup olmadığına bakın.Anakartta başka soket varsa onları deneyin.

evet özelliklerde 16 yazıyorsa o düzeltiliyor ama 8 yazıyorsa ram gg

ramleri çıkarıp tek tek denedim ikisi de tek tek taktıgım da sorunsuz çalısıyo 2 sini bir taktıgım da ise biosta 16 gözüküyor fakat bu haliyle ramleri oc yapamıyorum ve windowsta 8 gözüküyor ramlere gerekleri testleri yaptım ayrıca herhangi bi sorun yok

ramleri çıkarıp tek tek denedim ikisi de tek tek taktıgım da sorunsuz çalısıyo 2 sini bir taktıgım da ise biosta 16 gözüküyor fakat bu haliyle ramleri oc yapamıyorum ve windowsta 8 gözüküyor ramlere gerekleri testleri yaptım ayrıca herhangi bi sorun yok
Slotları değiştirince nasıl oluyor?

Slotları değiştirince nasıl oluyor?
sonuç aynı garip olan şu biosta 16 gözüküyor fakat windowsta 8 gözüküyor ki pubg de bi deneyim dedim windows kaynaklıdır belki diye oyunda gözle görülür fps kaybım var
Post automatically merged:

ayrıca ramleri 3000 mhz ye çıkartamıyorum ikisi bir takınca tek takınca sorun olmuyo ama

sonuç aynı garip olan şu biosta 16 gözüküyor fakat windowsta 8 gözüküyor ki PUBG de bi deneyim dedim windows kaynaklıdır belki diye oyunda gözle görülür fps kaybım var

ayrıca ramleri 3000 mhz ye çıkartamıyorum ikisi bir takınca tek takınca sorun olmuyo ama
Benim başıma 1 çekirdek Ryzen 5 2600 diye bir olay geldi konusu var bildiğin işlemci 1 çekirdek 2 thread gözüküyodu önbellek yarıya falan düşmüştü sonra onu hallettim Momentum cache açtım bi baktım 8 gb RAM var 6 sı kullanılıyo lolde bile 60 a falan drop yiyodum sonra çıkardım üfledim RAM ve slotlara tekrar taktığımda çalışmıştı. Sorunun işlemcinin içindeki kontrolcü olması aşırı güç o kontrolcu adı üstünde işlemcinin içinde.

Benim başıma 1 çekirdek Ryzen 5 2600 diye bir olay geldi konusu var bildiğin işlemci 1 çekirdek 2 thread gözüküyodu önbellek yarıya falan düşmüştü sonra onu hallettim Momentum cache açtım bi baktım 8 gb RAM var 6 sı kullanılıyo lolde bile 60 a falan drop yiyodum sonra çıkardım üfledim RAM ve slotlara tekrar taktığımda çalışmıştı. Sorunun işlemcinin içindeki kontrolcü olması aşırı güç o kontrolcu adı üstünde işlemcinin içinde.
ama işte bu durum işlemci pinleri yamulduktan sonra oldu ramlere dokunmadım bile garip anlayamadım başka işlemci ile de deneme şansım yok

Bellek kontrolcüsü gittiyse o sistem stabil çalışmaz. Yeni işlemci almak zorundasın anlaşılan.

ama işte bu durum işlemci pinleri yamulduktan sonra oldu ramlere dokunmadım bile garip anlayamadım başka işlemci ile de deneme şansım yok
Bende de aynı durum yaşandı gibi bir şeydi. Bende işlemcinin çekirdekleri kendini kapattı biranda düzelttim RAM' in yarısı yoktu. BIOS sıfırlayıp birkaç ayar yaptım düzeldi.

Bellek kontrolcüsü gittiyse o sistem stabil çalışmaz. Yeni işlemci almak zorundasın anlaşılan.
hiç bi sıkıntı yok 8 ile çalısıyo fakat oyunlar da aşırı bi fark oldu tabi

Bende de aynı durum yaşandı gibi bir şeydi. Bende işlemcinin çekirdekleri kendini kapattı biranda düzelttim RAM' in yarısı yoktu. BIOS sıfırlayıp birkaç ayar yaptım düzeldi.
denemediğim nerdeyse bişi kalmadı benim anlamadıgım bellek kontrolcüsünü pin yamulmasıyla gidiyo mu bu kadar çabuk

hiç bi sıkıntı yok 8 ile çalısıyo fakat oyunlar da aşırı bi fark oldu tabi

denemediğim nerdeyse bişi kalmadı benim anlamadıgım bellek kontrolcüsünü pin yamulmasıyla gidiyo mu bu kadar çabuk
Yamultup denemek istemiyorum ama sanmam öyle bir şey olacağını da.

Geri