Neler Yeni

16 GB RAM ile sistemim başlıyor fakat rastgele zamanda kendi kendine 8 oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Arkadaşlar imzamda gördüğünüz sistem henüz 2 haftalık. Ram modeli desteklenen listesinde yok ama taktığımda beri 16 ram görüyor. Memtest birazdan yapacağım windowsun kendi ram testinde hiç hata bulmadı. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

-Diğer parçalar sorunsuz
-Montajlama kablolama pinler yerli yerinde
-NVMe diskim hard diskim sağlıkları normal

Son düzenleme:

masquerade

80+ Bronze
Dostum ramlerin yerlerini değiştir. Bazı bilgisayarlarda işe yarıyor ben böyle düzeltmiştim. Onun dışında başka nasıl yardımcı olurum bilmiyorum. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum ramlerin yerlerini değiştir. Bazı bilgisayarlarda işe yarıyor ben böyle düzeltmiştim. Onun dışında başka nasıl yardımcı olurum bilmiyorum. :)

İnanılmaz bi durum ya kullanım esnasında oluyor ve ilk kurulumdan beri 16 kullanımda çok ilginç. Anakart mı arızalı acaba veya ramlerin biri mi arızalı diyeceğim de onu da nasıl anlayacaksak. Neyse bakalım memtest ne diyor..

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Ramleri çıkar. Bi silgi ile sil yerlerini değiştirip tak. Oksitlenme gibi bir şey olmuş olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Sonuçları yazarsınız bekliyorum.

Tamamdır. Şu an devam ediyor memtesti usbye yazdıktan sonra start test dedim sadece 50 dk oldu sürüyor.

Pass 2/4 error 0 yazıyor an itibariyle. Sanırım 2 test daha yapacak.

Ramleri çıkar. Bi silgi ile sil yerlerini değiştirip tak. Oksitlenme gibi bir şey olmuş olabilir.

Evet onu da deneyeceğim montaj esnasında çok dışarda kaldığı oldu montaj için kutuya tekrar geri koyduğum oldu ama görüyor ramleri 16 kullanıyorum 15.9dan kendi kendine 7.9 görüyor acaba virüs mü bulaştı ya da yüklediğim bi program ya da yanlış bi sürücü mü zarar verdi düşünmediğim şey kalmadı.. Kullanılabilir ram sorunu da değil direkt physical ram.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Tamamdır. Şu an devam ediyor memtesti usbye yazdıktan sonra start test dedim sadece 50 dk oldu sürüyor.

Pass 2/4 error 0 yazıyor an itibariyle. Sanırım 2 test daha yapacak.

Evet onu da deneyeceğim montaj esnasında çok dışarda kaldığı oldu montaj için kutuya tekrar geri koyduğum oldu ama görüyor ramleri 16 kullanıyorum 15.9dan kendi kendine 7.9 görüyor acaba virüs mü bulaştı ya da yüklediğim bi program ya da yanlış bi sürücü mü zarar verdi düşünmediğim şey kalmadı.. Kullanılabilir RAM sorunu da değil direkt physical RAM.
Virüsten dolayı ramlerin etkileneceğini sanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Sanırım desteklenmediği için bu sorun. Bios sürücüler ve Windows güncel. Zarar teşkil eden bi program yok. 16 ram durup dururken neden 8 gözüksün ki başka ihtimal kalmıyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Burak Dereli
Virüsten dolayı ramlerin etkileneceğini sanmıyorum.

Desteklenen ramler arasında malesef benim ürünüm bulunmuyormuş. Gigabyte live chat üzerinden teknik personelle iletişim kurduk.

Memtest hata bulmazsa ve sorun devam ederse temiz bir Windows kurulumu yapacağım ve sorun yine devam ederse ramlerimi satıp yenisini alacağım mecburen. :( Sistem 16 rami görüyor desteklenenler listesinde olmasa da. Desteklenmeseydi hiç görmezdi tabi ama sorunlu çalışıyor. Çözülmezse bu şekilde kullanmaya devam edeceğim yenilerini alana kadar.

Top Bottom