Dostum anakartın modeli sendeki olan anakart mı? Değiştirirken anakartı mı değiştiriyorlar veya sadece orayı mı değiştirirler bilmiyorum ama anakartında ikinci bir ön USB 3.0 girişi var, onu kullanabilirsin istiyorsan.
Ne kısa devre yapar?Evet aynı anakart. Kısa devre yapar diye korkuyorum yoksa önemli değil öndeki 1 tane type-c girişi boşta kaldı usbler çalışıyor.
Ne kısa devre yapar?
Type-C girişinin konnektörü farklı oluyor, PRIME X570-P'de de bu giriş yok zaten, ona bir çare yok zaten.
Type-C girişi normal 19 pinli ön USB 3.0 portu gibi olabileceğini bilmiyordum, kasa nedir?Kasamın ön tarafında 1 tane type-c portu var o kabloyu buraya bağlıyordum çalışıyordu. Usb alt kısımda takılı ve hepsi çalışıyor şu an. Portun böyle kırık olması kısa devreye sebep olur mu?
Type-C girişi normal 19 pinli ön USB 3.0 portu gibi olabileceğini bilmiyordum, kasa nedir?
Kısa devreye sebep olabilir, o bir de kırılan pin'e bağlı, o yüzden takmanı önermem.
Bu arada kırılan pinin fotoğrafını atarsan o pin ne işe yarıyormuş bakarım.
Valla fotoğraftan pek anlayamadım hangi pinlerin kırıldığını.
Valla fotoğraftan pek anlayamadım hangi pinlerin kırıldığını.
Buraya zaten takamazsın ki. Boş ver hocam, ya anakartı servise götür ya da bu haliyle kullan
.
Yok hayır, takılıyken sorun olur mu diye sorsan Eyvallah da takılı bile değil, niye sisteme etkisi olsun kiYok zaten kablo takmam hocam bu haliyle o portu kullanmayıp devam etsem bir sıkıntı yaratır mı