Masayı almışsınızdır. Yine de yorum yapayım.
Bu masa berbat. bundan sonra alma ihtimali olanlar varsa almasın. Orta kısmına veya sağına soluna klavye koyun. Klavye tuşlarına basarken bile sallanıyor ve davula vurur gibi titreşimi hissediyorsunuz. Ben nazik basan bir kullanıcıyım. Buna rağmen durum böyle.
Ayakları çok kalitesiz. Sağa sola ileri geri sürekli sallanıyor. Hafifce dokunmanız bile yeterli.
sallanmasın diye çaresiz masanın arka üst demirine sert kutu sıkıştırdım. Duvara iyice yasladım. Lakin, ayakları da kötü. O nedenle ayağının sol tarafındaki duvara pirizi sıkıştırdım. Sağ arka kısma da farklı bir şey sıkıştırmayı planlıyorum.
Üst arka kısma demire denk gelecek şekilde iki adet sert kutu.
Alt sol kısma denk gelecek şekilde pirizi sıkıştırınca sallanma geçti. Bu sefer de, klavye vuruşlarındakini geçirmek gerekiyor. Onun için bir çare bulamam. zira, masa çok geniş ve tablası sunta olduğu için esniyor.
Masanın demirlerindeki kaynaklama da iyi değil. Sol öndeki uzun demirin sağı ve solundaki birleşim noktaları eşit yapılmamış. sallantıya biraz da bu sebep oluyor sanırım. Paramızla rezillik çekiyoruz.
En azından ileri geri sağa sola sallanmayı bitirdik. Şükür
Bir marangoza gidin.
270x140 cm mdf alın. kesilmemiş alırsanız işi daha ucuza halledersiniz. Zira, siz masa yaptırmak isterseniz marangoz da bu levhadan kesecek ve kalanının parasını da sizden alacak.
160x70cm tabla kestirin ve iki kat yaptırın.
geriye 110x140cm kalır.
İki sağlam demir ayak alın. Kalın olsun.
iki ayağın arasına üç tane kalın demir attırın.
65x70cm Kasa dolabı ya da extra sunta kestirip, 4 çekmeceli dolap yaptırın. 70x65cm sol, 70x65sağ ve ortasında çekmeceler. Alt kısmı iki kat sunta olsa da olur. Üst kısmı da tek kat bile yeterli.
toplamda 4000 TL tutar.
Ömürlük masa olur.
üst tablayı tek kat yaptırıp, sağa ve sola 4 çekmeceli dolap yapıp, tablayı üzerine geçmeli şekilde oturtarak sıfır sallanmaya sahip bir masa elde edebilirsiniz.
Böylece ortası 80cm, sağda 40cm solda 40cm eni olan ve derinliği 65cm olan, öne ve yana 2,5 cm üstten çıkıntısı olan süper ve ömürlük bir masanız olur.
Her çekmece iç derinliği 30 cm civarı olur.
Çekmecelerin her birinin iç yüksekliği 16 cm olur. Unutmayın alt ve üst tablaları tek kat olmalı ki, yksekliği en üst büyük tabla dahil 73cm olsun.