Neler Yeni

165hz IPS vs 240hz VA hangisi tercih edilmeli

HAmZA004

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Köse
Başlıkta belirttiğim gibi lenovo legion R25F-30 (5000TL) ve R25ı-30(5500TL) arasında kaldım genelde youtubeda takılıp ara sıra film izliyorum, lol ve 1.6 oynuyorum bu oyunlarda fps sıkıntım yok 240hz olanı karşılar sistemim. en fazla 144hz deneyimledim şimdiye kadar. IPS ve VA farkını anlayacak kadar IPS ekranda kullanmadım sizce. IPS almak 75 hz kayba değermi bu fiyat bandında başka öneriniz varsa onlarada bakabilirim

Dexes

80+ Bronze
Ben 240 hz VA tercih ederdim. İPS'lerde ki siyah renkler çok kötü çünkü.

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Başlıkta belirttiğim gibi lenovo legion R25F-30 (5000TL) ve R25ı-30(5500TL) arasında kaldım genelde youtubeda takılıp ara sıra film izliyorum, lol ve 1.6 oynuyorum bu oyunlarda fps sıkıntım yok 240hz olanı karşılar sistemim. en fazla 144hz deneyimledim şimdiye kadar. IPS ve VA farkını anlayacak kadar IPS ekranda kullanmadım sizce. IPS almak 75 hz kayba değermi bu fiyat bandında başka öneriniz varsa onlarada bakabilirim
VA panele karşı bende çok kotu bakıyordum ama Asusun VA panele sahip bir monitörunu kullanıyorum suan ve VA panelin kötü olmadıgına hatta benim için IPS den daha iyi bir tercih oldugunu farkettim.

uzun bir sure OLED panele geçmediğim sürece VA panelden devam ederim

HAmZA004

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hamza Köse
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6bine kadar çıkabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

VA panele karşı bende çok kotu bakıyordum ama Asusun VA panele sahip bir monitörunu kullanıyorum suan ve VA panelin kötü olmadıgına hatta benim için IPS den daha iyi bir tercih oldugunu farkettim.

uzun bir sure OLED panele geçmediğim sürece VA panelden devam ederim
bende bu konuyu merak ediyorum IPS çok deneyimlemediğim için o kadar hz farkına değecek kadar güzelmi emin değilim şu zamana kadar iyi kalite olmasada va panel kullandım bi sorun yaşamadım

Dexes

80+ Bronze
6bine kadar çıkabilirim

bende bu konuyu merak ediyorum IPS çok deneyimlemediğim için o kadar hz farkına değecek kadar güzelmi emin değilim şu zamana kadar iyi kalite olmasada va panel kullandım bi sorun yaşamadım

Hocam İPS'de renkler güzel ancak siyah rengini kafanızdan çıkarmanız gerek. Hele bir de gece kullanıcısıysan. Bembayaz bir görüntü veriyor yetersiz ışık olduğunda, film vs. içinden geçiyor bütün atmosferin.

Son düzenleme:

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Qwerty1029384756
G2412F monitör kullanıyorum öneririm. 4459 TL fiyatında aldım Amazon'dan. VESA desteği var Pivot bulunmuyor standında.

Ben 240 hz VA tercih ederdim. İPS'lerde ki siyah renkler çok kötü çünkü.
VA paneller sandığınızdan çok daha kötü. Çok kaliteli bir VA panel almanız gerekir bütçeyi aşıyor.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Qwerty1029384756
Siyahlar dolayısıyla VA tercih ederim hocam. Renkler vs. tamam ama siyah renk olmadan olmuyor.
Black smearing, ghosting, bakış açısı değiştikçe renk bozulmaları gibi sorunları var.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,192
İsim
Qwerty1029384756
Benim açımdan fazla önemli değil.
Ghosting az değil eğer kalitesiz VA panele denk gelirseniz pelerin gibi ghosting oluyor. Black smearing ise ekranda siyah renk olduğunda ve ekranda bir şeyi hareket ettirdiğinizde ekran kararıyor.

Dexes

80+ Bronze
Ghosting az değil eğer kalitesiz VA panele denk gelirseniz pelerin gibi ghosting oluyor. Black smearing ise ekranda siyah renk olduğunda ve ekranda bir şeyi hareket ettirdiğinizde ekran kararıyor.

Rekabetçi oyun oynayan biri değilim zaten. Ondan fazla önemli değil, siyahlar olmasa olmuyor dediğim gibi. Ondan dolayı VA tercih ederim.

Top Bottom