Neler Yeni

1660 super gaming x işlemci önerisi

BayBoris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Batuhan Becerikli
Merhaba arkadaşlar elimde msi 1660 super gaming x ekran kartı bulunuyor. gigabyte a320m anakart mevcut ve bu sistemi ryzen 3 3200g gibi bir işlemciyle beslemeye çalışıyorum. An itibari ile elimdeki işlemciyi satıp 300 500 civarı ekleme yaparak kartımı besleyecek bir işlemciye geçmek istiyorum. Önemli olan husus anakartımla uyumlu olması. Oyunlarda sürekli fps düşmeleri ve donmalar yaşadığım için bu kararı aldım, önerilerinizi bekliyorum. Eğer önereceğiniz işlemcilerde de bu sorunu yaşayacaksam farklı çıkar yollar belirtmenizi rica ediyorum, saygılarımı sunuyorum.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar elimde msi 1660 super gaming x ekran kartı bulunuyor. gigabyte a320m anakart mevcut ve bu sistemi ryzen 3 3200g gibi bir işlemciyle beslemeye çalışıyorum. An itibari ile elimdeki işlemciyi satıp 300 500 civarı ekleme yaparak kartımı besleyecek bir işlemciye geçmek istiyorum. Önemli olan husus anakartımla uyumlu olması. Oyunlarda sürekli fps düşmeleri ve donmalar yaşadığım için bu kararı aldım, önerilerinizi bekliyorum. Eğer önereceğiniz işlemcilerde de bu sorunu yaşayacaksam farklı çıkar yollar belirtmenizi rica ediyorum, saygılarımı sunuyorum.
Bütçenizi tam yazmamışsınız fakat R3 3100 öneririm

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
o kartı besleyecek minimum işlemci 3100

BayBoris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Batuhan Becerikli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O kart için en aşağı R3 3100 almanız gerek.
Bütçenizi tam yazmamışsınız fakat R3 3100 öneririm
Merhaba bütçem elimdeki işlemciyi satacağım fiyata baglı olmakla beraber aşağı yukarı 1200 tl gibi bir rakama denk geliyor. 3100 işlemci herhangi bir darboğaz yaşamama neden olur mu ? Güncel olarak oynadığım oyunlarda ekran kartım %30 çalışırken işlemcim %99 100 civarı çalışıyor. Bildiğim kadarıyla bu değerin tam tersi olması gerekiyor. 3100 bu değerleri normale döndürür mü ? Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim :)
Edit:anakartım overclock desteklemediği için alacağım işlemci stok olarak çalışacak , göz önünde bulundurmak gerekir sanırım üstatlarım

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Merhaba bütçem elimdeki işlemciyi satacağım fiyata baglı olmakla beraber aşağı yukarı 1200 TL gibi bir rakama denk geliyor. 3100 işlemci herhangi bir darboğaz yaşamama neden olur mu ? Güncel olarak oynadığım oyunlarda ekran kartım %30 çalışırken işlemcim %99 100 civarı çalışıyor. Bildiğim kadarıyla bu değerin tam tersi olması gerekiyor. 3100 bu değerleri normale döndürür mü ? Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim :)
Evet, normale döndürecektir.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Merhaba bütçem elimdeki işlemciyi satacağım fiyata baglı olmakla beraber aşağı yukarı 1200 TL gibi bir rakama denk geliyor. 3100 işlemci herhangi bir darboğaz yaşamama neden olur mu ? Güncel olarak oynadığım oyunlarda ekran kartım %30 çalışırken işlemcim %99 100 civarı çalışıyor. Bildiğim kadarıyla bu değerin tam tersi olması gerekiyor. 3100 bu değerleri normale döndürür mü ? Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim :)
Edit:anakartım overclock desteklemediği için alacağım işlemci stok olarak çalışacak , göz önünde bulundurmak gerekir sanırım üstatlarım
R3 3100 ile darboğaz dahil hiç bir sorun yaşamazsınız, hayırlı olsun şimdiden :)

BayBoris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Batuhan Becerikli
Tekrar merhaba dostlarım işler benim için biraz yolunda gitti ve 2000 tl bir bütçeye çıktım. Mevcut işlemcimi satmamış haldeki bütçem bu . Eger 2600 ile arasında dediğiniz gibi çok fark yok ise r3 3300x alıp üstüne birde güzel bir monitör almaya karar verdim. Sizce beni rahatlatır mı ? monitör tercihlerim şunlar ;
Edit: Önceliğim işlemcide olduğu için eğer işlemci ucu ucuna darboğazı kurtaracaksa işlemciye daha fazla kaynak aktarıp monitör isteğimi bir başka bahara sarkıtabilirim. Mevcut anakartım gigabyte a320m olduğu için alacağım işlemci overclocksuz saat hızında çalışacak. Bilgili arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum tekrar :)

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Up up

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular