%100 tam verim beklenemez zaten.4 Nisan da iphone 14 aldım ve bugün baktığımda pil sağlığım 99 a düştüğünü gördüm aşağı yukarı geçen hafta da bakmıştım 100 du iyi mi bu kadar sürede 1 düşmesi ?
80nin üstüne cikmamaya çalış en az da 20 de şarja tak @şahin doğan yardımcı olur.Adaptörüm orijinal çoğu zaman 80 üstüne çıkınca çekiyorum
Şarj etmem de assagidaki şekilde
6 ay %1 normal.4 Nisan da iphone 14 aldım ve bugün baktığımda pil sağlığım 99 a düştüğünü gördüm aşağı yukarı geçen hafta da bakmıştım 100 du iyi mi bu kadar sürede 1 düşmesi ?
Genelde 20 nın altında takıyorum ama neden 80 üstüne çıkmamalıyım ?80nin üstüne cikmamaya çalış en az da 20 de şarja tak @şahin doğan yardımcı olur.
Sasirilacak bişey değil ki. iPhone bataryasini ne kadar iyi kullanırsan kullan bu durumlardan kaçamazsın ve 6ay da %1 normal iPhone için4 Nisan da iphone 14 aldım ve bugün baktığımda pil sağlığım 99 a düştüğünü gördüm aşağı yukarı geçen hafta da bakmıştım 100 du iyi mi bu kadar sürede 1 düşmesi ?
Tam hatırlamıyorum o olayı ama pili tam doldurmak mantıklı değildi en fazla 85 90 yapın diyordu sanki Şahin hocam hatta bunu herkes söylüyor telefonu alırken cok bakıyordum hepsi aynı şeyi anlatıyordu pil sağlığında baya bir etkisi vardıGenelde 20 nın altında takıyorum ama neden 80 üstüne çıkmamalıyım ?
%80'in üstü için bilimsel bir dayanak yok bu arada, sadece %20'nin altında elektronlar hızlı bitme eğiliminde olurlar, %80'in de hikayesi yazdığıma dayanıyor, ilk yıldan sonra %80'in üstünde sarj etmemeye çalışın çünkü %20si yarılanmış oluyor deniyorGenelde 20 nın altında takıyorum ama neden 80 üstüne çıkmamalıyım ?