%85'e kadar şarj ediyorum derken kendi isteğiniz ile mi yoksa max o kadar mı şarj oluyor?Merhaba 10 Kasım'da iPhone 15 Pro aldım ve 7.5 ayda pil sağlığım %95'e düştü. Nisan'ın ortasına kadar %100'de ilerliyordu mayısın ortasında %98'e, 1.5 aylık süreçin ardından da şu an %95'e düştü. Birden böyle düşmesi endişelendirdi normal mi? Birde %85'in altına düşerse pil değiştirmeyi düşünüyorum böyle bir şey var mı ve ücreti ne kadar bilen yazarsa sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şarj aleti orijinal ve %85'e kadar şarj ediyorum
Niye önermiyorlar ki? En sağlıklı olan Pilin 100 şarj olmasıdır. Ha arada 99'da olabilir. Ama %85e kadar şarj etmenizinde pil sağlığına etkisi var. IPhone'u tam bilmiyorum fakat bir akıllı telefonun pilinin optimize çalışması için Bataryayı tam şarj edip daha sonrasında %19 veya %15'in altına düştüğünde şarja takılması gerekir. Ben hep böyle yaptım en azından ve elime geçen her telefonda batarya optimize, sağlıklı bir şekilde çalıştı.kendi isteğimle yapıyorum %100'ü önermiyorlar diye
Hocam Android kullandım full ve Android telefonlarda hep bu şekilde optimize kullandım ama yazdığım gibi IPhone'u tam bilmiyorum demek ki tam optimize böyle çalışıyor.%20 altına düsmeden sarja takman lazım ve %80 civarı cıkarman. 90-100 olmasini bekleme. En iyi optimize bu şekilde güncel olarak. Dedigim gibi 6 ay oldu kullanali %100 bu şekilde kullaniyorum. %20 altına bataryayı düşürmemek çok önemli
Androidlerde de aynı şekilde. Full şarj önerilmiyor. Pil optimizasyonunu açarasanız önce %80-85 lere kadar dolduruyor. Belli bir süre şarjdan çıkarmazsanız %100e dolduruyor. Telefon kullanım alışkanlıklarınıza göre otomatik ayarlıyor saatleri. Atıyorum uyuduğun saatlerde %80de bırakıyor. Uyanma saatine yaklaşınca %100e tamamlıyor.Hocam Android kullandım full ve Android telefonlarda hep bu şekilde optimize kullandım ama yazdığım gibi IPhone'u tam bilmiyorum demek ki tam optimize böyle çalışıyor.
Ben tamamiyle kendi tecrübemden bu çıkarıma varmıştım ama evet Pil Optimizasyonunu açınca dediğiniz gibi oluyor.Androidlerde de aynı şekilde. Full şarj önerilmiyor. Pil optimizasyonunu açarasanız önce %80-85 lere kadar dolduruyor. Belli bir süre şarjdan çıkarmazsanız %100e dolduruyor. Telefon kullanım alışkanlıklarınıza göre otomatik ayarlıyor saatleri. Atıyorum uyuduğun saatlerde %80de bırakıyor. Uyanma saatine yaklaşınca %100e tamamlıyor.
bende de aynı 12 pro 1sene 96ydı 1 seneden sonra hızlı düştü şuan 2.5 senede %85Tamamen telefonu kullanmanla alakalı bende 12 vardı 1 sene falan geçmesine rağmen 96ydı hala