Neler Yeni

Çözüldü✓ 17 faz ile 19 faz ne kadar fark eder.

BerQY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Batuhan berke

Şimdi bu iki anakart arasında kaldım fakat problem şu, x870 zen5 ve Pcie 5.0 destekli fakat ben zaten mevcut dizdiğim sistemde bunu kullanamayacağım ( 4070 ti super / 7800x3d ) ama ileride yükseltmem de diyemem belki 2 yıla zen5 ve pcie 5.0 destekli ürünleri kullanabilirim ama 2 yıl ilerisini düşünmek saçma gibi de geliyor her neyse asıl soru şu " 17 faz ile 19 faz " arasında fps veya sistem ile ilgili bir hız farkı yaratır mı? 19 faz olan anakartı alırsam 19 faz kullanacak kadar yüklenebilir miyim?

Bünyamina

80+ Platinum

Şimdi bu iki anakart arasında kaldım fakat problem şu, x870 zen5 ve Pcie 5.0 destekli fakat ben zaten mevcut dizdiğim sistemde bunu kullanamayacağım ( 4070 ti super / 7800x3d ) ama ileride yükseltmem de diyemem belki 2 yıla zen5 ve pcie 5.0 destekli ürünleri kullanabilirim ama 2 yıl ilerisini düşünmek saçma gibi de geliyor her neyse asıl soru şu " 17 faz ile 19 faz " arasında fps veya sistem ile ilgili bir hız farkı yaratır mı? 19 faz olan anakartı alırsam 19 faz kullanacak kadar yüklenebilir miyim?
Fazlasıyla yeterli. Fps farkı olmaz. Fazla olması fazların az ısınacağı anlamına gelir.
Az ısındığı için işlemciye oc yaptığında faz sayısı çok olduğu için sıcaklık aşırı artmaz.
17 az değil çok rahat işini görür.

BerQY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Batuhan berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fazlasıyla yeterli. Fps farkı olmaz. Fazla olması fazların az ısınacağı anlamına gelir.
Az ısındığı için işlemciye oc yaptığında faz sayısı çok olduğu için sıcaklık aşırı artmaz.
17 az değil çok rahat işini görür.
Peki konuyu faz dan çıkartsak siz hangi kartı tercih edersiniz?

Bünyamina

80+ Platinum
Peki konuyu faz dan çıkartsak siz hangi kartı tercih edersiniz?
Bütçeme gözden çıkaracağım paraya göre değişir. En düşük a620 3k lık anakartı da alabilirim b650 tomahawk da alabilirim. İnan çok detay var.

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,856
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Faz daha fazla olabilir fakat gücü ne? Atıyorum 40A olur, diğeri 50A olur ama daha az sayıda olur gibi gibi.

BerQY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Batuhan berke
Bütçeme gözden çıkaracağom paraya göre değişir. En düşük a620 3k lık anakartı da alabilirim b650 tomahawk da alabilirim. İnan çok detay var.
Bu iki anakart arasında? Bütçeyi katmadan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Faz daha fazla olabilir fakat gücü ne? Atıyorum 40A olur, diğeri 50A olur ama daha az sayıda olur gibi gibi.
Bunu görebileceğim bir yer var mı? Bilgi olarak safece faz 17 19 bunu görebiliyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,856
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu iki anakart arasında? Bütçeyi katmadan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu görebileceğim bir yer var mı? Bilgi olarak safece faz 17 19 bunu görebiliyorum
Detaylı inceleyen yerlerde olur anca onun harici pek açıklanan bir bilgi olmuyor bu. Ha arasındaki farkı anlayacağını sanmıyorum 17-19 faz çok yüksek değerler.

BerQY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Batuhan berke
Detaylı inceleyen yerlerde olur anca onun harici pek açıklanan bir bilgi olmuyor bu. Ha arasındaki farkı anlayacağını sanmıyorum 17-19 faz çok yüksek değerler.
B650 carbon da 80A smart power stage diye bir açıklama gördüm? Bu bahsettiğiniz değer mi?

Top Bottom