Neler Yeni

Çözüldü✓ 180hz'e geçemiyorum yardım edin

Dorukatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doruk atik
NVIDIA Denetim Masası'nda Ultra HD altındaki 1920x1080'de 120hz alabiliyorum. PC kısmında 180 hz'e kadar çıkabiliyorum fakat PC altındaki 1920x1080e geçiyorum uygula tamam diyorum tekrar Ultra HD 1920x1080 120hz'e atıyor.Windows ayarlarında da 120hz olarak gözüküyor.180'e çekiyorum uygula tamam diyorum orada da 120 hz'e geri atıyor.Ne yapmam gerek?
Mesaj otomatik birleştirildi:

He bu arada Display Port ile bağlıyorum.Eskiden gayet normaldi şimdi ne oldu da olmuyor acaba?

Farex

80+ Silver
NVIDIA Denetim Masası'nda Ultra HD altındaki 1920x1080'de 120hz alabiliyorum. PC kısmında 180 hz'e kadar çıkabiliyorum fakat PC altındaki 1920x1080e geçiyorum uygula tamam diyorum tekrar Ultra HD 1920x1080 120hz'e atıyor.Windows ayarlarında da 120hz olarak gözüküyor.180'e çekiyorum uygula tamam diyorum orada da 120 hz'e geri atıyor.Ne yapmam gerek?

He bu arada Display Port ile bağlıyorum.Eskiden gayet normaldi şimdi ne oldu da olmuyor acaba?
Hangi kabloyu kullanıyorsun? Monitörün içinden çıkan kablo mu?

Dorukatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doruk atik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Driverlar falan güncel mi? Eğer güncel ise DDU ile driverı kaldır tekrar kur driverı güncelinden.
Hepsi tamamen güncel ve şuan şöyle bir şey fark ettim.Valorant'a girince 180hz olarak gözüküyor hem oyun içinde hem NVIDIA Control Panel'de hem Windows ayarlarda.Fakat Alt+tab attığımda 120hz'e geçiyor.Ne saçma bir durum bu.Pencereli tam ekran oynamaya kalksam çözü
nürlük değiştiremiyorum ve 60hz'e sınırlıyor.Sinir bozucu

Farex

80+ Silver
Hepsi tamamen güncel ve şuan şöyle bir şey fark ettim.Valorant'a girince 180hz olarak gözüküyor hem oyun içinde hem NVIDIA Control Panel'de hem Windows ayarlarda.Fakat Alt+tab attığımda 120hz'e geçiyor.Ne saçma bir durum bu.Pencereli tam ekran oynamaya kalksam çözü
nürlük değiştiremiyorum ve 60hz'e sınırlıyor.Sinir bozucu
Driver problemi olabilir dediğimi yap düzelir büyük ihtimalle.

Dorukatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doruk atik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla tekrar araştırdım fakat monitörün driver'ı yok.Ekran kartı zaten güncel.Soracak olursanız monitörüm gamebooster gb-2418cf

Şunu da farkettim.Kontrol panelinden Ultra HD kısmında hiç bir çözünürlükte 180hz yok.Sadece PC adı altındakilerde 180hz yapabiliyorum.Fakat çözünürlüğümü ne PC adı altında ne Ultra HD adı altında değiştiremyiorum.Değişiyor,onaylıyorum tekrardan doğal çözünürlük olarak görünen Ultra HD 1920x1080 120hz'e dönüyor.Çözünürlüğümü değiştiremiyorum.Bu arada neden bilinmez 120hz de değil artık.119hz'e düştü. :D

Dediğiniz DDU'yu deneme amaçlı indirdim fakat açılmıyor bile.Driver olmaması sebebiyle olabilir mi?

Son düzenleme:

Farex

80+ Silver
Valla tekrar araştırdım fakat monitörün driver'ı yok.Ekran kartı zaten güncel.Soracak olursanız monitörüm gamebooster gb-2418cf

Şunu da farkettim.Kontrol panelinden Ultra HD kısmında hiç bir çözünürlükte 180hz yok.Sadece PC adı altındakilerde 180hz yapabiliyorum.Fakat çözünürlüğümü ne PC adı altında ne Ultra HD adı altında değiştiremyiorum.Değişiyor,onaylıyorum tekrardan doğal çözünürlük olarak görünen Ultra HD 1920x1080 120hz'e dönüyor.Çözünürlüğümü değiştiremiyorum.Bu arada neden bilinmez 120hz de değil artık.119hz'e düştü. :D

Dediğiniz DDU'yu deneme amaçlı indirdim fakat açılmıyor bile.Driver olmaması sebebiyle olabilir mi?
Açılmıyordan kastın tepki vermiyorsa ilk bilgisayarı yeniden başlat tekrar açmayı dene.

Dorukatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doruk atik
Açılmıyordan kastın tepki vermiyorsa ilk bilgisayarı yeniden başlat tekrar açmayı dene.
Yeniden başlatım açabildem DDU'yu.Üsttekini seçip devam ettim.Güvenli moddayken tabii ki.Geri Dönüm Noktası da oluşturdum.Birkaç kez yeniden başlattım silindikten sonra siyah ekranda kaldım.Çözümünü araştırdım,pc açılırken ctrl alt del bastım pc tekrar açıldı.Şuan 180hz yapabiliyorum.Alt tab atınca da bir problem gözükmüyor.Umuyorum böyle devam eder.Şuanlık bir sorun yok.Yardımın için çok teşekkür ederim <3

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,403
İsim
Diyarhan
Sorununuz çözülmüş hayırlı olsun. İşaret attım çözüm niteliği görür umarım.

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Semih Aydın
Agalar Samsung G4 Monitör aldım yorumalrda kablo çıkıyor HDMI 220 HZ verir demişler ama kablo halen kutu içinden çıkıyor mudur?

Top Bottom