Neler Yeni

1992 Model BMW E36 alınır mı?

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Heath Ledger
Arkadaş doğduğundan beri istiyordu. Almasıyla satması bir oldu. Masrafları dert etmeyeceksen alınır ama dert edilmeyecek gibi de değil be abi

EmirCamon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Emir
Çıtırından Albea Linea Kovala masraf yapma en mantıklısı

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Musab Güner
İlgilendiği Kategoriler
R6

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Alınmaz. Bugünün 100-150,000 TL arasındaki E36 ların alayı 5 sene önce 15,000 TL verip de almadığımız arabalar. Hepsi feleğin çemberinden geçmiş cenaze namazının kılınmasını bekleyen araçlar. Aynı zaman da alayı 300-350,000 KM de olanların çoğusu 500,000 KM devirmiş olanlardır. Düzgün bir E36 alayım desen bugün gözden 200,000 TL yi çıkartman gerekiyor sanırım. Bir süredir piyasaya hakim değilim ama tahminim bu fiyatlarda.
Harici olarak gördüklerime gelirsem;
Kapı kaplamaları sarkmış.
Direksiyon iptal. Büyük bir ihtimal sağlam tutup güç versen lastik gibi aşağı yukarı oynar. (Tecrübeyle sabittir !)
Direksiyon alt kapağı. Orada sigorta paneli olur ve karman çormandır emin olabilirsin. Her yerden şase alınmış ucları arabanın 4 bir yanında boş kablolar çıkartırsın.
Alt marşpiyaller macun ile doldurulmuş. Ufak bir sürtme ile kabuk kabuk atarlar.
Harici olarak arkadan iyi bir kazası var.
Lastikler yanlamaktan bitik büyük bir ihtimal.
Kelebek camları da dahil hiç bir camı orijinal değil.

Buradan gördüklerim bu kadar.

Can...

80+ Platinum

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Harici olarak gördüklerime gelirsem;
Kapı kaplamaları sarkmış.
Direksiyon iptal. Büyük bir ihtimal sağlam tutup güç versen lastik gibi aşağı yukarı oynar. (Tecrübeyle sabittir !)
Direksiyon alt kapağı. Orada sigorta paneli olur ve karman çormandır emin olabilirsin. Her yerden şase alınmış ucları arabanın 4 bir yanında boş kablolar çıkartırsın.
Alt marşpiyaller macun ile doldurulmuş. Ufak bir sürtme ile kabuk kabuk atarlar.
Harici olarak arkadan iyi bir kazası var.
Lastikler yanlamaktan bitik büyük bir ihtimal.
Kelebek camları da dahil hiç bir camı orijinal değil.

Buradan gördüklerim bu kadar.
30 yaşında bu hale gelen bir arabanın kapı döşemelerinin sarkması normal
Direksiyona o gücü verince oynayacak olsa o direksiyon yolda 100 parçaya bölünürdü. İstanbulun yollarında ön takıma gelen darbeler senin sağlam tutup aşağı yukarı çekmenden 10 kat daha şiddetli
Bu araba 3.18i . Üstünde m43b18 motor var o da 113 hp 168Nm tork. Şu halde bir arabanın normal dynoda 70 hp güçten fazlasını vereceğini sanmam. Bir de lpg var daha da hantallaşıyor. Yanlamak isteyen 320i bakar . Bu arabayla da yanlamaya çalışırsan muhtemelen bir şeyleri dağıtırsın.
Bu arabaların marşpiyelleri sac değil , macun basmışlar dediğin yer plastik.
Üstündeki camların minnacık etiketini görmeden orjinal olmadığını nereden anladın?
Arkadan çok büyük kazası olduğunu nereden anladın?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,838
İsim
Hacı
Sanayide usta değilseniz uzak durun (!)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
Öncelikle araba km'ye göre iç kondisyonu kötü. Göğüste vs. vidalar mevcut. Hor kullanıldığı bariz. Daha fotoğraf dışı ne var gidince anlaşılır. Öncelikle bakılması gereken motor yürüyen hakkında adam sadece "temiz" yazmış. Bu çok genel bir tanım :D Motor yapılmış mı? Ne zaman yapılmış? Nerede yapılmış? En önemli soru bu... Gerisi kozmetik çözülür. Ama bu önemli sorularla beraberinde gidilip arabanın eksiğine göre değerlendirilerek fiyat daha da aşağı çekilebilir. Aynı arabayı halam 18 sene kullandı. m43b18 iyi motordur. Kronik olarak tek diyebileceğim şey fan termiğidir. Alırken ona da bakılmalı. Gaza göre senkron halinde fanın dönüş hızı artmalı. Rölantide ise tutulmayacak derecede dönmeli. Tutup durdurabilecek kadar yavaş dönüyorsa termik arızalıdır. 600₺ gibi bir fiyatı var.

Kapı pandizotları, göğüs, direksiyon gibi problemleri ben yaparım dersen al. Onun dışında birkaç parça da gözümden kaçmadı değil. Cam açma düğmeleri orjinalden farklı takılmış. Koltuklar fazla deforme. Açıkçası bu araba yanlış ellere düşmüş. Geri dödürülemeyecek araba yoktur, zaman harcanmayan otomobil vardır :D Zor işler değil ancak seni uğraştırır. Kozmetikte fazla eksiği var. Ancak motor konusunu bilemiyorum tabii ki. Experde o da anlaşılır. Eğer onun da durumu kötüyse zaten hiç girilmez bu topa. Bir de salıncak rot rotillere baktırmayı unutma. Bunlarda kronik fazla boşluk oluyor bir kilometreden sonra. O da sana 1k masraf açar. Benim bu fotoğraflardan gördüğüm bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur. Ben olsam hiç ilana bakmaya bile gitmezdim. Çok daha temiz 318 bakardım. Birkaç ay önce bir arkadaş için bakmıştık tertemiz bir 318 vardı 87k yazmıştı

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Ömer Faruk AYGUT
30 yaşında bu hale gelen bir arabanın kapı döşemelerinin sarkması normal
Direksiyona o gücü verince oynayacak olsa o direksiyon yolda 100 parçaya bölünürdü. İstanbulun yollarında ön takıma gelen darbeler senin sağlam tutup aşağı yukarı çekmenden 10 kat daha şiddetli
Bu araba 3.18i . Üstünde m43b18 motor var o da 113 hp 168Nm tork. Şu halde bir arabanın normal dynoda 70 hp güçten fazlasını vereceğini sanmam. Bir de lpg var daha da hantallaşıyor. Yanlamak isteyen 320i bakar . Bu arabayla da yanlamaya çalışırsan muhtemelen bir şeyleri dağıtırsın.
Bu arabaların marşpiyelleri sac değil , macun basmışlar dediğin yer plastik.
Üstündeki camların minnacık etiketini görmeden orjinal olmadığını nereden anladın?
Arkadan çok büyük kazası olduğunu nereden anladın?
Döşemesi sarkık bir biçimde rahatsız olmadan kullanacaksa amenna. Şahsen ben rahatsız olurum. Emin ol çok rahat bir şekilde oynar. Direksiyon lastiği ile direksiyon demiri çoktan ayrılmıştır birbirlerinden. Harici olarak bırak 3.18 olmasını 3.16 ile yanlamak isteyen her türlü yanlıyor. Benim 10 senem legal ve illegal otomobil yarışları ve geçti hala da geçmeye devam ediyor. Ön takıma gelen darbeler daha şiddetli diyorsun altına da yanlarsa bir yerleri dağıtır diyorsun. İkisi çelişiyor zaten ister istemez. Marşpiyeller saç değil aynen öyle dediğin gibi ama onu bile değiştirmek yerine macun çekmeyi tercih eden bir kişiden veya kişilerden araba almayı düşünmek ayrı bir dava.
Camlara da gelirsem eğer araçların tüm camlarını aynı fabrika üretmez. Genellikle kelebek camlar farklı fabrikalarda veya illerde üretilir. Bundan dolayıdır ki logolar aynı olmaz :)
Arkadaki kazasına da gelirsek eğer iyi bir kazası var dedim. Çok büyük bir kazası olduğunu söylemedim. Ki söylesem de bir şey değişmiyor. Bagaj kapağında 1 cm den fazla macun var. İstediğimiz ustaya parası karşılığında soydurur bakarız. Ben kesinlikle okeyim seni bilemem. 13 e yakın araba aldım topladım rolledim ve sattım. Ömrüm sanayilerde geçiyor. Belki de ömründe hiç binip tecrübe etmediğin arabayı rica ediyorum bana savunma :)

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Çok eski. Parçasını bulamazsın. Bulsan çok pahalı olur. Arızası hiç bitmez.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Döşemesi sarkık bir biçimde rahatsız olmadan kullanacaksa amenna. Şahsen ben rahatsız olurum. Emin ol çok rahat bir şekilde oynar. Direksiyon lastiği ile direksiyon demiri çoktan ayrılmıştır birbirlerinden. Harici olarak bırak 3.18 olmasını 3.16 ile yanlamak isteyen her türlü yanlıyor. Benim 10 senem legal ve illegal otomobil yarışları ve geçti hala da geçmeye devam ediyor. Ön takıma gelen darbeler daha şiddetli diyorsun altına da yanlarsa bir yerleri dağıtır diyorsun. İkisi çelişiyor zaten ister istemez. Marşpiyeller saç değil aynen öyle dediğin gibi ama onu bile değiştirmek yerine macun çekmeyi tercih eden bir kişiden veya kişilerden araba almayı düşünmek ayrı bir dava.
Camlara da gelirsem eğer araçların tüm camlarını aynı fabrika üretmez. Genellikle kelebek camlar farklı fabrikalarda veya illerde üretilir. Bundan dolayıdır ki logolar aynı olmaz :)
Arkadaki kazasına da gelirsek eğer iyi bir kazası var dedim. Çok büyük bir kazası olduğunu söylemedim. Ki söylesem de bir şey değişmiyor. Bagaj kapağında 1 cm den fazla macun var. İstediğimiz ustaya parası karşılığında soydurur bakarız. Ben kesinlikle okeyim seni bilemem. 13 e yakın araba aldım topladım rolledim ve sattım. Ömrüm sanayilerde geçiyor. Belki de ömründe hiç binip tecrübe etmediğin arabayı rica ediyorum bana savunma :)
Bu araba bu hale gelene kadar ellemedilerse o kapı döşemesi sarkar demek istemiştim. Öyle binmelisin demedim.
Şu arabanın duruşuna bakarsan gittiğine şükretmek lazım.
Eğer atlamadan okuduysan hiç yanlamaz demedim yanlamaya çalışırsa dedim 😄
Ben camları üreten fabrikaların farklı ilde olup olmadığını bastığı logoyu sormadım. Minicik logoyu nasıl görüp orijinal olmadığını anladığını sordum.
Madem farklı illerde üretiliyor ve fabrika bu camları takıyor , araba bayiye geliyor ve satılıyor o zaman kimse orijinal camlı araba almıyor.
Araba dört dörtlük değil , duruşu da öyle söylemiyor . Yalnız ben kazası olup olmamasını sormadım. Nasıl anladığını nereden çıkardığını sordum. Ufak eziklerde bile hiç düzeltmeden macun çekip yollayan ustalar var o zaman o arabalar da büyük kazalı oluyor.
Ömrümde hiç 3.18'e binmedim ondan böyle konuşuyorum.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Bu araba bu hale gelene kadar ellemedilerse o kapı döşemesi sarkar demek istemiştim. Öyle binmelisin demedim.
Şu arabanın duruşuna bakarsan gittiğine şükretmek lazım.
Eğer atlamadan okuduysan hiç yanlamaz demedim yanlamaya çalışırsa dedim 😄
Ben camları üreten fabrikaların farklı ilde olup olmadığını bastığı logoyu sormadım. Minicik logoyu nasıl görüp orijinal olmadığını anladığını sordum.
Madem farklı illerde üretiliyor ve fabrika bu camları takıyor , araba bayiye geliyor ve satılıyor o zaman kimse orijinal camlı araba almıyor.
Araba dört dörtlük değil , duruşu da öyle söylemiyor . Yalnız ben kazası olup olmamasını sormadım. Nasıl anladığını nereden çıkardığını sordum. Ufak eziklerde bile hiç düzeltmeden macun çekip yollayan ustalar var o zaman o arabalar da büyük kazalı oluyor.
Ömrümde hiç 3.18'e binmedim ondan böyle konuşuyorum.
2013 ve 2016 arası 30,36 kasada M50 ve S50B32 ondan böyle konuşuyorum.

Top Bottom