Neler Yeni

Öneri 1997 Model Mazda 323 Alınır mı?

OrkunJJ

80+ Silver
Merhabalar, maksimum 200 bin bütçe ile araç bakıyorum.
İlk arabam olacak. 1-2 yıldır zaten arayıştayım, fiyatlar yükselmeden hemen önce Palio alacaktım nasip olmadı sonra fiyatlar fırladı zaten.
Mazda 323 ler şuan ilgimi çekiyor, eski model olmasına rağmen modern tasarımıyla arabalar genç duruyor.
Mazda dayanıklılığı ve araçlarındaki sürüş hissiyatları da aynı şekil ilgimi çekiyor.

Bir tane 1997 model Mazda 323 buldum. 245bin KM de gözüküyor, gerçek olmayabilir sonuçta eski bir araba ve malum ülkemizin ahlaklı satıcıları km düşürebiliyor.
Öyle bir durum varsa bile şuan ki satıcısından olduğunu düşünmüyorum. Araba yaşına göre çok dinç duruyor.
Fotoğraflardan bakıldığında gösterge de 247bin XXX km de olduğu gözüküyor, direksiyondan tam gözükmüyor.
Aracın fiyatı 160bin, pazarlıkla araç başında 150 ye kadar düşürebileceğime inanıyorum.
Aracın fiyatı piyasaya göre düşük çünkü aracın masrafı var.
Motor üst kapak rektefiye olması gerekiyormuş, satıcının söylediği sorun bu. Bunun yanında da ufak tefek ekstra masraflar çıkabilir dedi.

Ailemdeki diğer araçları sürekli yaptırdığımız ustama danışıp bilgi aldım, kendisi aracın alınabilir olduğunu söyledi. Contanın yanık olduğundan dolayı zaten rektefiye gerekiyordur, bu durum aracın motorunda başka bir şeye zarar vermediyse yani conta yaktıktan sonra araç zorlanıp kullanılmaya devam edilmediyse sadece üst kapak rektefiye ile çözülebilir bir durum ise alınabileceğini söyledi.

Fotoğraflardan gördüğüm üzere boya kaporta masrafı da var, çarık çürük olmadıkça şahsen bu yaştaki arabalarda gayet olağan bir durum. Ve benim de boya takıntım yok araç bu yaşta olduğundan dolayı.
Sağlıklı ve güvenli sürüş sağlaması birincil önceliğim.
Ekran görüntüsü 2024-05-02 140416.png

Ekran görüntüsü 2024-05-02 141154.png

1714648079136.png

1714648268592.png

1714648289452.png

Fotoğraflar da yukarıda, sizlerin de fikirlerini düşüncelerini öğrenmek istiyorum.
Bu arada aracın plakasını ben gizledim, sonuçta birinin aracının fotoğraflarını burada izinsiz olarak paylaşıyorum bir sıkıntı olmasın diye.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
323 ve 626 çok güzel arabalar, iyi bakıldıysa sanayiyi unutturur.

Gif Man

80+ Gold
Merhabalar, maksimum 200 bin bütçe ile araç bakıyorum.
İlk arabam olacak. 1-2 yıldır zaten arayıştayım, fiyatlar yükselmeden hemen önce Palio alacaktım nasip olmadı sonra fiyatlar fırladı zaten.
Mazda 323 ler şuan ilgimi çekiyor, eski model olmasına rağmen modern tasarımıyla arabalar genç duruyor.
Mazda dayanıklılığı ve araçlarındaki sürüş hissiyatları da aynı şekil ilgimi çekiyor.

Bir tane 1997 model Mazda 323 buldum. 245bin KM de gözüküyor, gerçek olmayabilir sonuçta eski bir araba ve malum ülkemizin ahlaklı satıcıları km düşürebiliyor.
Öyle bir durum varsa bile şuan ki satıcısından olduğunu düşünmüyorum. Araba yaşına göre çok dinç duruyor.
Aracın fiyatı 160bin, pazarlıkla araç başında 150 ye kadar düşürebileceğime inanıyorum.
Aracın fiyatı piyasaya göre düşük çünkü aracın masrafı var.
Motor üst kapak rektefiye olması gerekiyormuş, satıcının söylediği sorun bu. Bunun yanında da ufak tefek ekstra masraflar çıkabilir dedi.

Ailemdeki diğer araçları sürekli yaptırdığımız ustama danışıp bilgi aldım, kendisi aracın alınabilir olduğunu söyledi. Contanın yanık olduğundan dolayı zaten rektefiye gerekiyordur, bu durum aracın motorunda başka bir şeye zarar vermediyse yani conta yaktıktan sonra araç zorlanıp kullanılmaya devam edilmediyse sadece üst kapak rektefiye ile çözülebilir bir durum ise alınabileceğini söyledi.

Fotoğraflardan gördüğüm üzere boya kaporta masrafı da var, çarık çürük olmadıkça şahsen bu yaştaki arabalarda gayet olağan bir durum. Ve benim de boya takıntım yok araç bu yaşta olduğundan dolayı.
Sağlıklı ve güvenli sürüş sağlaması birincil önceliğim.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Fotoğraflar da yukarıda, sizlerin de fikirlerini düşüncelerini öğrenmek istiyorum.
Bu arada aracın plakasını ben gizledim, sonuçta birinin aracının fotoğraflarını burada izinsiz olarak paylaşıyorum bir sıkıntı olmasın diye.
Japon İşi Severiz .😅

OrkunJJ

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
323 ve 626 çok güzel arabalar, iyi bakıldıysa sanayiyi unutturur.
Aracın içinin temizliği ve orjinalliği ilgimi çekti. Aracı kullanan kişi tahminimce benim gibi genç bir arkadaş. Ekran taktırmış ve direksiyon değiştirmiş gibi duruyor. Umarım bu araçta acemiliğini atmamıştır. Şansıma da ustam bugün şehir dışına gitmiş. Döndüğünde onunla birlikte araca bakmaya gideceğim.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Öndeki plaka , o direksiyon, ön tampon eki neden rektefiye istediğini söylüyor. Eğer 60 70 bin masraf çıksa gene de yaptırırım diyorsan al

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aracın içinin temizliği ve orjinalliği ilgimi çekti. Aracı kullanan kişi tahminimce benim gibi genç bir arkadaş. Ekran taktırmış ve direksiyon değiştirmiş gibi duruyor. Umarım bu araçta acemiliğini atmamıştır. Şansıma da ustam bugün şehir dışına gitmiş. Döndüğünde onunla birlikte araca bakmaya gideceğim.
Arkada bağımsız süspansiyon var bunlarda ek olarak. Çoğu arabada bulamazsın.

Gif Man

80+ Gold
İç Temizliği Güzel , Altta Çürük Çarık Yoksa , Yürürdede Bir Sıkıntı Yoksa Alabilirsin Hocam .

OrkunJJ

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkada bağımsız süspansiyon var bunlarda ek olarak. Çoğu arabada bulamazsın.
Araç sahibi bilinçli birisiyse motor conta yaktıktan sonra kullanmamışsa üst kapak rektefiye ile çözülebilir. Ama devam ettiyse aracı zorladıysa motorun komple rektefiyeye girmesi gerekebilir. Sence komple rektefiye gerekirse değer mi yaptırmaya?

Ya da diyelim sadece üst kapak rektefiye ile çözülebilir bir durum, eski randıman alınır mı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Araç sahibi bilinçli birisiyse motor conta yaktıktan sonra kullanmamışsa üst kapak rektefiye ile çözülebilir. Ama devam ettiyse aracı zorladıysa motorun komple rektefiyeye girmesi gerekebilir. Sence komple rektefiye gerekirse değer mi yaptırmaya?

Ya da diyelim sadece üst kapak rektefiye ile çözülebilir bir durum, eski randıman alınır mı?
Komple isterse çok bir mantığı kalmıyor o fiyatın ama.

OrkunJJ

80+ Silver
Komple isterse çok bir mantığı kalmıyor o fiyatın ama.
Evet bende o şekilde düşünüyorum bir yandan.
Komple isterse 50-60 bini çok rahat bulur. 200-210bin e gelmiş olur araç.
Ama piyasadan da baktığımda 220-230 dan başlıyor sunroofsuz modeller. Ne durumda oldukları da belli değil.
En azından kimin nasıl bir işlem uyguladığını bilmeden sürpriz yumurta almak yerine kendim komple rektefiye yaptırmak nedense daha mantıklı geliyor.

Ysuflix

80+ Gold
Evet bende o şekilde düşünüyorum bir yandan.
Komple isterse 50-60 bini çok rahat bulur. 200-210bin e gelmiş olur araç.
Ama piyasadan da baktığımda 220-230 dan başlıyor sunroofsuz modeller. Ne durumda oldukları da belli değil.
En azından kimin nasıl bir işlem uyguladığını bilmeden sürpriz yumurta almak yerine kendim komple rektefiye yaptırmak nedense daha mantıklı geliyor.
50-60 ne hocam 85-90 dan aşağı tam rektefiye yaptıramazsın. Yaptırsan da çok randıman alamazsın muhtemelen. Üst kapat rektefiyesi 35-40 larda.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
50-60 ne hocam 85-90 dan aşağı tam rektefiye yaptıramazsın. Yaptırsan da çok randıman alamazsın muhtemelen. Üst kapat rektefiyesi 35-40 larda.
Yok yok bunlarda fazla tutmaz basit bir motora sahipler. O dediğin turbo dizellerde geçerli fiyatlar.

OrkunJJ

80+ Silver
Üst kapak çıkma 10-20 bandına bir sürü buldum internette. Rektefiye zaten pahalıya gelirse temiz çıkma alır direkt üst kapağı değiştiririm öyle bir durumda.

Top Bottom