modu ilk defa mı duyuyorsun neyMod ne ilk defa duyuyom bi de başımıza mod çıkardı ecnebiler dümdüz 1,2 işte
mod alma işareti çünkü hocam. yüzde olarak kullanma farklı bir durum işlem yaparken mod almanız gerek bu işarette.Matematiğim iyi değil ama 12 nin %10 u 1.2 etmiyor mu ?
Başka türlü çözülüyorsa bilmem.
Mesaj otomatik birleştirildi:
% olan yeri yapay zeka neden mod olarak algılamış ?
çoks açma gelebilir ama bu sorunun cevabı nedir şıkta yok bi yerde gördüm ben 2 buldum doğrumu
(2+3*5-5)%10=?
12 nin %10 u 1.2hocam benim arkadaş da 1.2 diyor bende 2 diyorum yapay zeka 2 diyor başka bi site 1.2 diyor doğrusu ne ya öğretmen olan yok mu
Sayın üye zaten açıklamış, sorunun daha neyini tartışıyorsunuz anlamadım. Tartışmak için mi tartışıyorsunuz(2+3*5-5)%10 sorumuz buydu. İşlem önceliğini tekrar edersek:
1.parantez içi
2.çarpma ve bölme
3.toplama ve çıkarma
4! aynı parantez içinde ikililerden ikiside varsa soldan sağa doğru ilerleyerek işlem yapıyoruz.
çözüme geçersek:
(2+15-5)%10
(17-5)%10
12%10 şimdi bu kısımda kafanıza takılan olaya gelirsek normalde 12 sayısının yüzde 10u soruluyor yani (12/100)*10 bu da 1,2 cevabını verir
% işaretini programladaki gibi yani mod olarak düşünürsek 12 sayısının 10 sayısına bölümünden kalan isteniyor yani 2