Neler Yeni

2.4GHz mi 5.0GHz modem mi almayalim

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
63 Mbps altyapim var Keenetic'in 2.4GHz omni modelini alacağım ama 5 GHz Tenda V12 de hız konusunda daha mantıklı olabilir diye size sormak istedim.

Benim altyapıma göre 2.4GHz farkı ne olur hız olarak 5GHz'ye göre.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
63 Mbps altyapim var Keenetic'in 2.4GHz omni modelini alacağım ama 5 GHz Tenda V12 de hız konusunda daha mantıklı olabilir diye size sormak istedim.

Şuanda VDSL modeminiz mevcut mu?

Aykut D.

80+ Gold

2.4ghz çok sık kullanıldığı için yoğun ağların olduğu yerlerde bağlantı sorunu olabiliyor. 2.4ghz en fazla 300mbps hız sunar .

5ghz mikrodalgadan etkilenmiyoor diye biliyorum yanlışım olabilir ama bağlantı sorunun az olduğu bağlantı cinsidir. 1 gbps veri aktarımı yapabbilirsiniz

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuanda VDSL modeminiz mevcut mu?
Adsl var şu an eski modemim yeni geçiş yaptım turknet 16mbps turktelekom vardı
Mesaj otomatik birleştirildi:

2.4ghz çok sık kullanıldığı için yoğun ağların olduğu yerlerde bağlantı sorunu olabiliyor. 2.4ghz en fazla 300mbps hız sunar .

5ghz mikrodalgadan etkilenmiyoor diye biliyorum yanlışım olabilir ama bağlantı sorunun az olduğu bağlantı cinsidir. 1 gbps veri aktarımı yapabbilirsiniz
Önemli olan bağlantı kesilmeden en yüksek hızı alabilmem yani 75mbps altyapi varmış benim turknet dedi. En az 60 alsam yeter bana

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
5GHz hem hızlı hemde kapsama olarak daha verimli. Aynı modemde 2.4 ağına bağlanamadım noktada 5 ile rahat kullanım yapıyorum. Bu benim gözlemim bu arada.

5GHz modemlerde 2,4 de olmuyor mu zaten? 5GHz alıp 2 tane ağ kurabilirsiniz.

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
5GHz hem hızlı hemde kapsama olarak daha verimli. Aynı modemde 2.4 ağına bağlanamadım noktada 5 ile rahat kullanım yapıyorum. Bu benim gözlemim bu arada.

5GHz modemlerde 2,4 de olmuyor mu zaten? 5GHz alıp 2 tane ağ kurabilirsiniz.
Fiyat performans açısından diyorum kanka oyle oluyor doğrudur

Bir de altyapıda vdsl destekleme durumu var mı arkadaşlar ben yıllardır vdsl kullandığımı hatırlamıyorum korkum o yönde adsl bağımlı kalmak da istemiyorum

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Fiyat performans açısından diyorum kanka oyle oluyor doğrudur

Bir de altyapıda vdsl destekleme durumu var mı arkadaşlar ben yıllardır vdsl kullandığımı hatırlamıyorum korkum o yönde adsl bağımlı kalmak da istemiyorum

2.4 GHz ile 60mbit internet alırsınız. Bahsettiniz modem Kineetic 150mbps olanı tahminimce. Uzun süre kullanacağım derseniz 5ghz almak daha fiyat performanslı.. Gerçi modemler, kullandığım elektronik cihazlar arasında en kısa ömürlüleri. Çabuk bozuluyorlar.

SadeceSeyf

80+ Gold
2.4 bana göre çok kotu. 5ghz iyidir

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
2.4 GHz ile 60mbit internet alırsınız. Bahsettiniz modem Kineetic 150mbps olanı tahminimce. Uzun süre kullanacağım derseniz 5ghz almak daha fiyat performanslı.. Gerçi modemler, kullandığım elektronik cihazlar arasında en kısa ömürlüleri. Çabuk bozuluyorlar.
Şu an kullandığım 3 senelik modem adsl turktelekomun zxyel modemi bozulmadı hala.
Tenda v12 almayı düşünüyorum 1300 TL
Dediğim 2.4ghz modem omni 300mbps

TİTAN.

80+ Platinum

Almışken 5.0 almak daha mantıklı gibi bu arada tenda B12 güzel modem kullanıyorum öneririm

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
Almışken 5.0 almak daha mantıklı gibi bu arada tenda B12 güzel modem kullanıyorum öneririm
Alinir diyorsun dimi ne zamandır kullanıyorsun diğer odalara geçince bağlantı nasıl?

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kadir
Top Bottom