2,7 TL'ye 285 mg Kafeinli Cold Brew

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Sporcu musunuz? Ucuz pre-workout mu arıyorsunuz?
Öğrenci misiniz? Gecelere kadar ders mi çalışmanız gerekiyor?
Bu sıcaklarda size yanıt verebilecek bir içecek: BİM Performans Cold Brew

Gerekli Malzemeler

• BİM Performans Kafeinli Filtre Kahve (18 TL)
  • Huni veya V60 yahut Clever Dripper
  • Filtre kağıdı veya peçete
  • 1 L şişe
  • Soğuk su
  • Buz
Yapılışı
  • 1 L şişeye 1 L soğuk su koyun.
  • Ardından BİM Performans Kafeinli Filtre Kahve'mizden 60 gr yaklaşık 15 tatlı kaşığı - 7,5 yemek kaşığı kahve şişeye ekleyelim.
  • Şişenin kapağını kapatıp çalkalayalım.
  • 8 ila 24 saat arasında bekleyelim. Acelem var diyorsanız 8 saat, normal bekleme süresi 12 saat biraz daha sert gövdeli isterim diyorsanız 16 biraz daha sert isterim diyorsanız 24 saat bekleyebilirsiniz.
  • Bekledikten sonra başka bir şişeye aktarım yapacağız. Huniyi veya dripper'ımızı aktarım yapılacak şişenin üstüne koyuyoruz. Filtre kağıdını yerleştiriyoruz. Eğer filtre kağıdı yoksa peçete kullanmaya karar kıldıysanız iki kağıt havlu peçeteyi + şeklinde üst üste getirin. Sonra suyla kağıdı veya peçeteyi ıslatın. Bu ıslatma ile kağıdın yahut peçetenin huni ya da dripper'a yapışmasını sağlıyoruz. Daha sonra demleme yaptığımız şişeden yukarıdan aşağı doğru kahvemizi döküyoruz. Kahvemizin posasını filtrelemiş oluyoruz.
  • Afiyet olsun.
Ne kadar kafein alırım?
1:16,6666666667 oranında demleme yaptık. Yani 1 gr kahveye 16,6666666667 gr kahve kullandık.

Ürün paketinde yazan bilgiye göre 100 gr kahvede 1900 mg kafein var. Bizim bu 1 L'lik demlememiz 1,140 gr kafein içermekte. 250 ml'lik kupa veya şişeler ile 4 adete bölecek olursak 285 mg/kupa kafein almış oluruz. Günlük sınırın 400 mg olduğunu düşünürsek bu miktar gayet yeterli.

Ürün 18 TL. Biz 60 gr kullandık. Yani 10,8 TL'lik kahve kullandık. 4'e bölün. 2,7 TL/kupa. Çok iyi fiyat, çok iyi kafein.

Not: Ürün sıcak demlemelerde saman tadı verebiliyor. Ama cold brew olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum.

Afiyet olsun. İyi sporlar veya dersler!

Bim performansdan sonrasını okumadım
Adamların protein tozunu denemek için almıştım topak topak çıktı. Tatsız tutsuz yararsız birşeydi belki kedi kumu göndermiştir.

Atıştırmalık şeyleride kötüydü

Adamların protein tozunu denemek için almıştım topak topak çıktı. Tatsız tutsuz yararsız birşeydi belki kedi kumu göndermiştir.

Kedi kumu daha pahalı. :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şaka maka kahvenin ucuz olmasının sebebi robusta ağırlıklı olması
Belki %1 arabica vardır.

GÜNCELLEME: Peçete kullanmayın. Gidin filtre kağıt veya tülbent kullanın. Süzene kadar canım çıktı. Damla damla akıyo la

Protein Bar ve Nohut Topları çok güzel devamı alınmaz Bim sonuçta :D

Geri