Neler Yeni

2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum bu kitap bende var 1. kitabı ile.
Bir hevesle okudum ama Çomar coşturan ve biyografisi bile olmayan bir kitaptan ibaret...

O olmasaydı Osmanlı 1900 leri görmezdi. Şuan Türkiye Cumhuriyeti de olmazdı
Evet, belkide 93 harbinden sonra ülke elden gidecekti.
Muhteşem bir istihbarat ağına sahipti.

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Kangal Kangaoğlu
Alman şansölye Bismark; devlet adamları içinde akılların yüzde doksanı Abdülhamid'de yüzde beşi bende diğer yüzde beşi de öbür devlet adamlarında.
Celal Hoca'yı mı dinliyorsun :)

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Mustafa Enes Bulut
ben ittihatçıları seven birisi olarak ata ayrımı yapmıyorum yapanın da tarih hakıında bişey bildiğini sanmıyorum

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,942
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

Zâdegân

80+
Hayır anlatmayacağım tarih dersi vermeyle uğraşamam. Sebeplerini kendim araştırarak buldum sana da tavsiye ederim.

Saymam.
Kusura bakmayın, bana tarih ilmini öğretecek kadar ilimli değilsiniz. Uğraşamazsınız zirâ kendiniz bilmiyorsunuz ki...

Kadir_1987

80+ Silver
Bu konuları ziyadesiyle araştırmış ve okumuş biri olarak söylüyorum bunları;

Sultan 2.AbdülHamid Han insanlara zalim bir Padişah, ayrıca Kızıl Sultan olarakta geçen, Batı'nın uydurduğu bir isimle de bahsedilen Padişahlardan birisi olarak anlatıldı bu zamana kadar.
Bu ve bunun gibi şahsı adına çıkarılmış tüm şeyler yalan ve safsatadan başka bir şey değildir.
Kendisinden önce tahtta bulunan abisi 5.Murat sadece 90 gün kadar tahtta kalmayı başarabilimiştir. 5.Murat'tan önce tahtta bulunan amcası Sultan AbdülAziz Han, Hüseyin Avni ve Mithat Paşa avanesi tarafından cani bir şekilde şehit edilmişti.

Devlet hem içten hem de dışarıdan çok fazla karışıklığa maruz bırakılmıştı o yıllarda.
Sultan 5.Murat'ın tahta olduğu sürede akıl sağlığını yitirdiğine dair söylentilerde mevcuttur. Bunun sonucu olarak daha fazla tahtta kalamayıp, tahta Sultan 2.AbdülHamid Han geçirilmiştir.
Sultan 5.Murat'ın tahtta kalamaması ve akıl sağlığını yitirmesine sebep olanların masonlar olduğundan da bahsedilir.

Sultan 2. AbdülHamid Han bunca iç karışıklığa ve Devlet arkasından planlanan karanlık güçlerin oyunlarına karşı, mükemmel bir mücadele vererek 32 yıl 8 Ay Osmanlı Devletin'in son döneminde hüküm sürmüş muhteşem bir Siyasi dehaya ve ileri görüşlülüğe sahip Padişahlardan birisidir. Kimsenin yapmayacağı bir şey olarak da; kendisine Yıldız Suikastini düzenleyen Edward Jorris adındaki suçluyu bile affedip, Osmanlı Devleti adına Avrupa'dan gizli malumatlar toplaması için görevlendirmiştir. Sadece Devlette 1 kişi yoktu tabii ki malumat toplayan, AbdülHamid Han saltanatında Yıldız İstihbarat Teşkilatı adında gizli bir Devlet örgütüde bulunuyordu. Bu gizli örgüt AbdülHamid Han tarafından kurulmuştur. Günümüzde Milli İstihbarat Teşkilatının'da öncesi olarak kabul edilebilir.

İleri görüşlülüğüne örnek olarak;
Çanakale Savaşı olmadan yıllar evvel, Sultanın oraya koydurduğu stratejik tabyalar sayesinde, olacak bu büyük Savaş Sultan 2.AbdülHamid Han tarafından engellenmiştir.
Savaş olduğu sıralarda Sultan 2.Abdülhamid Han, Beylerbeyi Sarayın'da göz hapsinde tutuluyordu. Paçaları tutuşan Enver ve Talat Paşalar apar topar Sultan'ın yanına Beylerbeyi Sarayına gittiler. Olanları Sultana söyleyip, ondan ne yapmaları gerektiği hakkında akıl almaya çalıştılar.
Devleti Çanakkale Savaşı sıralarında Sultan 5.Mehmet Reşat yönetiyordu, yani o yönetmiş gibi gösteriyorlardı.
Halbuki İttihat Terakki arka planda Devletin yönetimini ele almıştı. İttihat Terakki'nin başındaki bu Enver ve Talat Paşalar devleti ucu görünmez karanlık bir çukura götürdüklerinin farkında olamadılar.

33 yıl boyunca devletin iplerini sımsıkı elinde tutmayı başaran AbdülHamid Han'dır, etrafındaki 10 paşadan 8'i ona hainlik etmişlerdir. O bunca iç ve dış karışıklığa rağmen Yedi düvele karşı büyük bir savaş vermiştir ve başarılıda olmuştur. Osmanlı Devleti'nin son dönemde hüküm sürmüş en zeki Padişahı Sultan 2.AbdülHamid Han'dır, kim ne derse desin.

Bunca yıl sonra adından söz etmemek, onu sevmemek biz Türklere yakışmaz. Ölümünün 104. Sene-i Devriyesinde saygı ve özlemle anıyoruz.
Allah Makamını Ali, Mekanını Cennet eylesin. Peygamber Efendimiz (as)'e komşu eylesin.
Allah senden de razı olsun kardeş ;)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ne abdülhamitçilerin övdüğü kadar iyi nede beceriksiz diyenlerin dediği kadar kötü. Abdülhamid eğer 1500'de tahta geçse başka şeyler yapabilirdi bu onun şansızlığı en çok toprak kaybeden o ama hepsini üstüne yıkamayız. Elinde yıkılan bir devlet var ama yinede yıkılmayı durdurmuş saygıyı hak ediyor. Ama en iyi padişahlardan falan da değil abdülhamitçilerin övdüğü gibi.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bir garip padişahtır. Seveni çok sever, sevmeyeni nefret eder. Bir taraf ulu efendimiz diyedurur, Abdulhamit evliyaullahtandı der. Öyle hatıratlar var ki yere göğe sığdıramıyorlar. Fiziksel olarak duyması, görmesi imkansız kişileri görmesi mi dersin. Dilsizleri sözüyle iyileştirmesi mi dersin. Şahsen inanmıyorum. Bir taraf ise Kızıl Sultan, Baykuş ne varsa yakıştırır. Kıbrıs olayından, toprak kaybetmesinden, istibdat ile yönetmesinden dem vurarak yerden yerden yere vurur ve dalga geçer. Bana kalırsa iki davranış da tutarlı değildir. Abdülhamit de ne abartıldığı kadar iyidir, ne de yerildiği kadar kötüdür. İkisi arasındadır. İyisiyle, kötüsüyle geçmişimizin bir parçasıdır. Devlete verdiği hizmete saygı duymak icap eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,405
Üyeler
163,490
Son üye
commonder
Top Bottom