Neler Yeni

2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?

K.Furkan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Furkan
Beceriksiz diyen çoğu kişi ya tarih bilmiyordur ya da dönemin şartlarını düşünmüyordu devlet iflas ederken başa geldi 33 yıl ayakta tuttu ama o da harika bir padişah değildi bazı hatalar yaptı araplar bize isyan ederken din kardeşi falan diye bazı hatalar yaptı ama sonuçta o çok başarılı bir padişahtı yıkık bir devleti 33 yıl ayakta tuttu var olsun.

Zâdegân

80+

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sizce iyi bir padişah mıdır yoksa beceriksiz bir padişah mıdır.
Düşüncelerinizi nelerdir.
Açıkçası bana göre zeki ve stratejik düşünebilen bir padişah.
Devleti o halinde birlikte tutmaya devam etti.
Ancak Abdülmecid döneminde alınan borçların fazla olması ve gereksiz şeylere harcanmasını eleştiren birisiydi.ç
Tabi bu borçlar onu engelledi gözümde tabi saçma kararları da var.
Mesela burnundan kaynaklı bir kural çıkartması saçma bana göre gerçekse tabi.
Diyeceğim bana göre kendisi ortalamanın ve son dönem padişahlarına oranla iyidi.
Ama bir Yavuz değildi.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Zâdegân

80+
Kendisi ağır bir istibdatın kurucusudur. Devleti 33 sene ayakta tuttuğu doğrudur ama ne açıdan baktığımıza da bağlıdır. Eğitim alanında gerçekten öne çıkan ve bu yönü ile övülecek bir şahsiyet. Zirâ Türkiye'yi kuran kadroların hepsi onun döneminin eğitimini aldılar ve çok donanımlı bir şekilde okullarından ayrıldılar. Devlet 33 sene ayakta tutundu ama yıkılması her an beklenen bir bina gibi idi... Devleti ayakta tuttudan ziyade geciktirdi demek daha doğru olacaktır. Yani her an yıkılabilirdi, sadece O biraz geciktirdi. Ağır bir sansür uygulandı, insanlar gruplar halinde sokaklarda gezememeye, burun kelimesini kullanamamaya başladılar ve çıkarları için babalarına iftira atacak hale geldiler. Döneminin nitelikli ve donanımlı subayları olmasa idi devlet daha da zor durumda olurdu. Halk açlıktan kırılıyordu, buğday unundan yapılan değil mide kurduna yol açan süpürge tohumundan ekmek yiyordu. Ve bu ekmekten başka da yiyebilecekleri pek de fazla bir seçenekleri yoktu. Yani halk zor durumda idi, kim ne kadar başarılı derse desin eğer halk ihya olamamışsa o zaman o başarıdan söz edilemez. Devleti zar zor ayakta tutabilmiş bir insandır. Arkasından hain diye söz edilemeyeceği gibi Ulu Hakan sözü de söylenemez. Buraya Abdülhamid dizisi izleyip gelen var mıdır bilmiyorum ama o dizi de anlatıldığı gibi olmadığı da apaçık aşikardır. İyi geceler...

Zâdegân

80+

Besim Tibuk

80+ Gold
İslamcılık politikası olmasa çok daha iyi olabilirmiş.
Borçların büyük kısmını ödedi, devleti ayakta tuttu.
İstemediği bir savaşa girdi(93 Harbi) yenildik ve Ruslar, Yeşilköy'e kadar girdi.
İngiliz, Rus güçlenmesin diye bizim tarafımızda gibi davrandı.
Antlaşma sonunda toprak kaybettik.
Ve Mısır, Tunus....

DocToR2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Furkan Aytan
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar , Ekran Kartı
Discord