İdam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bizim gibi ülkelerde gelmemeli. Gelse bile çok spesifik suçlara gelmeli. İdam cezası tam bağımsız demokrasinin olduğu ülkelerde mantıklı.
Güleceksiniz ama en iyi örnek Amerika. Dünya'nın içinden geçmiş olsalar da kendi iç yapılarına baktığın zaman demokrasi yok demek haksızlık olur.
Sapına kadar var ve yaşıyorlar, yargısı bağımsız. Böyle bir sistemde uygulanabilir bir ceza.
Evet

Bence sadece kasten adam öldürme suçunda olmalı. Hem "Önüne geleni asarlar" durumu olmaz. Hem çok yüksek oranda kimse haksız yere canından olmaz (İftira gibi.).

Adaleti çok iyi ve bağımsız olmayan ülkelerde iftira olabilir.
Cinayet iftirasının olacağını pek sanmıyorum, diyelim oldu bunun için birini öldürmek zorunda olurlar ve öldürdükten sonra çok iyi bir şekilde cinayeti o kişi yapmış gibi göstermeye çalışırlar.
Ki zaten belirttim bu ihtimal çok düşük.

turkiyede ASLA gelmemeli intikam amacli duygularla hareket edip bu cezasi istiyor olabilirsiniz ama bu ceza asla bu ulkede duzgun kullanilmaz siyasi rakipler turkiyenin en buyuk gaztecileri bile bir yorum yapti diye hapse giriyorken idam gelirse neler olur bilmiyorum :d
suclulara duzgun bir hapis cezasi zaten idamdan bin beter olacaktir ama ulkede hicbir ceza duzgun islemiyorki? sorun cezanin buyuklugunde degil islememesinde cinayet isleyen adam 2 yilda disari cikiyor zaten zirt pirt af geliyor birisi ceza alsa cezaya erteleme aliyor uc bes yil disarda geziyor o surede de af cikiyor hapse girmeden kurtulmus oluyor asil sorun burada iken idam konusmak gereksiz
ayni zamanda adama idam cezasi bildigin kurtulus olur cinayet isleyen adama full cezasini ver cidden cezasini omur boyu ceksin boyle ismi olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sistemde hicbirseyde olmadığı gibi bu da doğru uygulanmaz. Ama doğru uygulansa bile idama karşımısın desen insan hakları cart curt diyecekler var ben ise asla karşı çıkmam sonuna kadar savunurum. Bazıları bunu hakeder.
teroristler zaten fosiq turkiya bana haksizliq etti diye insan haklari mahkemelerine kosup duruyor =D

İdam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz? Geri gelmeli mi yoksa gelmemeli mi?
idamdan ziyade kısas olmalı
biri hırsızlık mı yaptı kes elini
bilerek kaza mı yaptı kes ayağını
tecavüz mü etti kes malafatı

Şahsen idama karşıyım benc yanlış bir uygulama aynı şekilde hapiste bence ağır suçlarda idamı hakedecek suçlarda öldürmeden yavaş yavaş işkence yapılmalı en üst derecede kıvrandıra kıvrandıra ne ölüp kurtulmalı nede hapiste kalıp normak bir şekilde yaşamalı

Güçlü, tam bağımsız yargı ile kesinlikle evet.

bu ceza asla bu ulkede duzgun kullanilmaz siyasi rakipler turkiyenin en buyuk gaztecileri bile bir yorum yapti diye hapse giriyorken idam gelirse neler olur bilmiyorum :d
İdam heryere gelemez ki, sadece cinayet suçlarına gelmesi yeterli, mesela ahmet olayında kamerayla kasıtlı cinayet kanıtlanmış işte bu arkadaşın idam edilmesi lazım. Daha doğrusu yasaya kısasa kısas olarak koyulursa senin dediğini yapamazlar, kısasa kısas idam şekli gelmeli.

Geri