Neler Yeni

2 adet RAM takılıyken görüntü gelmiyor

Wonzart23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Bori
Elimde 2 adet RAM var sorunsuz kullanıyordum, işlemci fanı değiştirirken bayağı bir zorladım, sonra sistemi açmaya çalıştım fanlar çalıştı ama ekrana görüntü gitmedi sonra RAM'lerin birini söktüm bilgisayar açıldı ve görüntü geldi sorun ramdemi diye öbür RAM'i de aynı slota taktım yine görüntü geldi ama öbür slota RAM takılı olduğunda görüntü gelmiyor hiçbir şekilde. Anakartın işlemci soket pinleri yamulmuş olabilir mi ben soğutucuyu zorlarken ve işlemci pinindeki yamulma RAM'i etkiler mi? RAM slotu bozulduysa onu nasıl tamir edebilirim?
İşlemci: i5 12400F.

Anakart: ASUS H610M-A

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Elimde 2 adet RAM var sorunsuz kullanıyordum, işlemci fanı değiştirirken bayağı bir zorladım, sonra sistemi açmaya çalıştım fanlar çalıştı ama ekrana görüntü gitmedi sonra RAM'lerin birini söktüm bilgisayar açıldı ve görüntü geldi sorun ramdemi diye öbür RAM'i de aynı slota taktım yine görüntü geldi ama öbür slota RAM takılı olduğunda görüntü gelmiyor hiçbir şekilde. Anakartın işlemci soket pinleri yamulmuş olabilir mi ben soğutucuyu zorlarken ve işlemci pinindeki yamulma RAM'i etkiler mi? RAM slotu bozulduysa onu nasıl tamir edebilirim?
İşlemci: i5 12400F.

Anakart: ASUS H610M-A
Ram slotu bozulduysa evde nasıl tamir edeceksin kardeşim ? işlemci pinleri nasıl yamulacak ben onu anlamadım şu uzun yazıdan tek anladığım ram slotunda bi sıkıntı olduğu veya ramde olduğu diğerleri saçmalık çünkü. Sadece bozuk olarak gördüğün rami yani 2. slota taktığın rami takarak bilgisayarı bi boot etmeye çalış.

Gird4p

80+
Şimdi 4 şey yapmanı istiyorum senden fazlası değil.

1 - RAM'lerden birini önce ilk slotta sonra ikinci slotta dene.
2 - RAM'lerden ötekini önce ilk slotta sonra ikinci slotta dene.

1. RAM 1. slotta açılırsa 1. RAM ve 1. Slot sağlam.
1. RAM 2. slotta çalışırsa 1. RAM ve 2. Slot sağlam.
2. RAM 1. slotta çalışırsa 2. RAM ve 1. Slot sağlam.
2. RAM 2. slotta çalışırsa 2. RAM ve 2. Slot sağlam.

Ha yok değillerse yukarıdaki yargıların tersinirleri. Hadi bakalım 9. sınıf mantık dersi.

thecrowly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan
Ram slotu bozulduysa evde nasıl tamir edeceksin kardeşim ? işlemci pinleri nasıl yamulacak ben onu anlamadım şu uzun yazıdan tek anladığım ram slotunda bi sıkıntı olduğu veya ramde olduğu diğerleri saçmalık çünkü. Sadece bozuk olarak gördüğün rami yani 2. slota taktığın rami takarak bilgisayarı bi boot etmeye çalış.
Ben sök tak yaparken pinler yamuldu şu an anakartın 4.slotuna ram takınca görüntü gelmiyor sistem acılmıyor. yamulmayı gözle değil yakınlaştırıcı ile gördüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sök tak yaparken pinler yamuldu şu an anakartın 4.slotuna ram takınca görüntü gelmiyor sistem acılmıyor. yamulmayı gözle değil yakınlaştırıcı ile gördüm.
Ayrıca ekleme yapayım slotla vs vs alakası yoktur slot cok zor bozulur tüm testleri yaptım işlemciye odaklanman mantıklı olur.

Wonzart23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Bori
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi 4 şey yapmanı istiyorum senden fazlası değil.

1 - RAM'lerden birini önce ilk slotta sonra ikinci slotta dene.
2 - RAM'lerden ötekini önce ilk slotta sonra ikinci slotta dene.

1. RAM 1. slotta açılırsa 1. RAM ve 1. Slot sağlam.
1. RAM 2. slotta çalışırsa 1. RAM ve 2. Slot sağlam.
2. RAM 1. slotta çalışırsa 2. RAM ve 1. Slot sağlam.
2. RAM 2. slotta çalışırsa 2. RAM ve 2. Slot sağlam.

Ha yok değillerse yukarıdaki yargıların tersinirleri. Hadi bakalım 9. sınıf mantık dersi.
Yaptım hocam ramler sağlam 1. Slot bozuk

Ayrıca ekleme yapayım slotla vs vs alakası yoktur slot cok zor bozulur tüm testleri yaptım işlemciye odaklanman mantıklı olur.
Yamulmayı düzeltmeye çalıştınız mı hocam düzeltince slotunda düzelmesi lazım o zaman

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler

Uyku sersemi ben yanlış okumuşum doğru. Ben ram çıkartıp takarken işlemci pinlerini kırdım olarak okudum.

Son düzenleme:

Wonzart23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Bori
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende intel core i5 750 işlemcili eski anakart var gigabyte h55m gel ram sök tak yaparken İŞLEMCİ pinlerini kır boz. İşlemcinin üstüne çok sert bastırman lazım. Yamukturman lazım onu da ram çıkart tak ile yapamazsın eğer zeka eksikliğine sahip değilsen. Anakartı tutup yamukturman gerekir ki öyle bile zor. O kadar eski kart söktüm taktım üstlerinde denemediğim olay yok daha bikere ram söküp takarken işlemci pinlerini yamultmadım yamultanı da duymadım. Arkadaş da aşağıda ram soketi bozuk demiş zaten geçmiş olsun dava çözüldü.
Dostum dikkatli okumuyorsun sanırım , işlemci soğutucu değiştiridkten sonra oldu dedim işlemci soketide gayet bozulabilir yamulabilir bir şey . Zeka eksikliğinden bahsetmişsin daha okuduğunu anlamıyorsun pinler ufak bi yatay temasta yamulabilir.

thecrowly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan
Yaptım hocam ramler sağlam 1. Slot bozuk

Yamulmayı düzeltmeye çalıştınız mı hocam düzeltince slotunda düzelmesi lazım o zaman
Düzeldi görüntü alıyorum ama bu sefer mavi ekran hatası alıyorum tam olarak pinleri düzeltemedim

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Dostum dikkatli okumuyorsun sanırım , işlemci soğutucu değiştiridkten sonra oldu dedim işlemci soketide gayet bozulabilir yamulabilir bir şey . Zeka eksikliğinden bahsetmişsin daha okuduğunu anlamıyorsun pinler ufak bi yatay temasta yamulabilir.
Tamamda kardeşim işlemci pinleri yamuksa nasıl yuvaya tam otutturacaksın ? Bilgisayarı çalıştıracaksın. Doğru ben yanlış okumuşum. Özür diliyorum 😂

Wonzart23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Bori
Tamamda kardeşim işlemci pinleri yamuksa nasıl yuvaya tam otutturacaksın ? Bilgisayarı çalıştıracaksın. Doğru ben yanlış okumuşum. Özür diliyorum 😂
Oturuyor buna engel bir durum değil daha öncede yamuk pinli anakart kullanmıştım. Amdye aklın gidiyo olabilir.

Düzeldi görüntü alıyorum ama bu sefer mavi ekran hatası alıyorum tam olarak pinleri düzeltemedim
Neyle düzelttiniz hocam rotring veya cımbız diyorlar

thecrowly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan
Oturuyor buna engel bir durum değil daha öncede yamuk pinli anakart kullanmıştım. Amdye aklın gidiyo olabilir.

Neyle düzelttiniz hocam rotring veya cımbız diyorlar
hocam rottging 0.5 uc mantıklı olabilir ona erişemiyorsan eczaneden şırınga temin et iğne delikli geldiği için düzeltmesi çok daha kolay oluyor.

Hocam bilmeden emin konuşma işlemci pinim şu an yamuk ve çuk diye oturuyor. sistem 2 ramle calısıyor ama kararsız çalışıyor tecrübe etmeden konuşmayın lütfen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,755
Üyeler
160,882
Son üye
m1ka007
Top Bottom