Neler Yeni

2.el Bilgisayarımı Taksitle Satmak?

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
site üzerinden taksitle sat bence hiç riske atmadan teslimi falan elden halleder işlemi siteden taksitlendirirsiniz
Hangi site?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onla alakalı bilgim yok adamın kartı vs. Yok mu elden mi olacak taksit adama sor sana neden güvenmeliyim de ve adam nerde oturuyor evi vs. Yakın mı?
Van içinde yakın yani.

Newkan

80+ Bronze
Adam TC kimlik adres Herşeyi vereceğim diyor sözleşme imzalayacaz diyor sizce yapmalımıyım dolandırıcımıdır? Evime gel çayımı iç bile diyor yayıncıyım diyor bir tık garipime gitti eğer taksitsiz olursa 6200 verecem taksitle yaparsan 7000 veririm diyor sizce?
Bende bir çok şeyi taksitle alıyorum ama elden böyle taksitli alışveriş mantıksız. Gerekirse taksitli nakit avans çeksin ? bankaya taksit ödesin.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Senet imzalayın

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,316
İsim
Fenasi Kerim durmaz

ulaasbcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ulaş Biçici
Instagram
https://www.instagram.com/ulaasbcc/?hl=tr
Steam
https://steamcommunity.com/id/lquad/
Twitter
ulaasbcc
Facebook
uls.lqd
Discord
LquadD | Ulaş#2183
Hocam bu işin yasalı bankacılıktır, adamın kafasında kurduğu mantıklı fakat yaptırmaya çalıştığı şey tefeciliktir. Açıkça söyleyeyim ben bu işi yakın çevrem nezdinde yapıyorum. Eğer taksit ödemesi tarafına geçmediğinde adamın evini 15 araba adamla basamayacaksan bu işler biraz sıkıntı işler. Sabaha kadar sözleşme imzalayın günün sonunda dava da açsanız haksız çıkabilirsiniz. Tam hukuki mevzuatı bilmiyorum sözleşmeyi hazırlatın avukatınıza başvurun o size en doğru aklı verir.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Mantıklı değil. Gitsin taksitli nakit avans çeksin alsın, sizin paranızı peşin versin. Ne öyle sözleşme imzalatmalar bilmem neler. Resmi kurum değil mağaza değil. Yarın mahkemede derdinizi nasıl anlatacaksınız?

Sizi daha önceki bir mesajınızdan hatırlıyorum. DA'nın bir sistemi için "al-sat için alayım mı?" diye foruma sormuştunuz. Biraz saf bir insansınız gibi görüyorum. Bunu hakaret olarak algılamayın, yani gerçek hayatta da böyle karşı tarafı iyi niyetli gören biriyseniz dolandırılmaya müsait olarak başınıza üşüşürler. Eğer adamın yanına gidecekseniz de tek gitmeyin.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,316
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Hocam bu işin yasalı bankacılıktır, adamın kafasında kurduğu mantıklı fakat yaptırmaya çalıştığı şey tefeciliktir. Açıkça söyleyeyim ben bu işi yakın çevrem nezdinde yapıyorum. Eğer taksit ödemesi tarafına geçmediğinde adamın evini 15 araba adamla basamayacaksan bu işler biraz sıkıntı işler. Sabaha kadar sözleşme imzalayın günün sonunda dava da açsanız haksız çıkabilirsiniz. Tam hukuki mevzuatı bilmiyorum sözleşmeyi hazırlatın avukatınıza başvurun o size en doğru aklı verir.
Katılıyorum adam vermiyorum dese napabilirsin ???

Newkan

80+ Bronze
Biraz mantıklı olmakta fayda var. Hayat kurtarır

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,527
İsim
Oğuz Oğuz
Evet. Mod h.o bu arada

Sözleşme imzalayacaz dedi garipime gitti

Bu arada evime gel çayımı iç falanda diyor
Sahibinden GET üzerinden taksitle alabiliyor.
Banka sana parayı nakit veriyor adam her ay bankaya veriyor.
Diyelim adam ilk 2 taksiti güzel ödedi, 3.'yü ödemedi.
Napıcaksın?
Evine mi gideceksin?
Dava mı edeceksin?
Ben olsam yapmazdım.
Birde doların ne olacağı belli değil.
Eğer ilerde artarsa 5-6 ay sonra alacağın paranın değeri azalır.

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Ömer Aslan
Kabul etme bu devırde babana guvenmeyeceksın sozu cok dogru sonra mahkemelerde ugrasma satarsın baskasına tek o degıl alacak kısı fıyatın ıyı

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Nedeni var mı ? Taksitle alacağım diyor, sözleşme filan olmaz. Senet olması lazım. Kısacası uzun iş, ödemezse, uğraşıp durursunuz. Nakit satmak basit olur. Yani biraz düşünün 6200 TL veren adam, 7.000 TL de verebilir. Yani abartmaya gerek yok. 700 TL kredi kartından çekip verebilir. Tabii ki amacı ney ? Bilemiyorum.

Top Bottom