2. El ekran kartı alacağım ancak yardıma ihtiyacım var.

fpsirius

80+
Reaksiyon skoru
46
Alırken nelere dikkat etmeliyim hangi testleri yaptırmalıyım örneğin sıcaklık kaç derece olmalı vs. fazla bilgim olmadığı ve yakınımda bu işlerden anlayan insan neredeyse hiç yok yardımcı olursanız sevinirim.

Furmark + Oyun testi.

Sıcaklığın kaç olacağı modelinden modeline değişir. 6500xt az ısınan bir modeldir ben msi mech modelini kullandım 1080p 8x msaa da 20 dakikanın sonunda 55 derece gördüm. Fakat çoğu kart için bu sıcaklık imkansıza yakındır. Genel anlamda kart 1080p 8x msaa 10-15 dakikalık testte 85 derece üstündeyse tercih etmeyiniz.
Tercihe bağlı olarak güvenlik bandı önemlidir. Şahsen alacağım kart çok eski bir model değilse güvenlik bandı olması yani içinin açılmaması benim için önemli
Mining yapılıp yapılmadığı tam anlamıyla bilemezsiniz. Satıcının merhametine kaldınız diyebiliriz fakat miningde çok kullanılmış bir kart haliyle fazla yorulmuştur ve fazla ısınacaktır ancak miningde kullanılmamış bir kart da fazla ısınabilir model önemli...

hocam gtx 1660 super satıyorum ilgilenirseniz mesaj yazabilirisiniz

bende öneri bekliyorum bakalım MSI Rx570 alacağım.

Sıcaklığın kaç olacağı modelinden modeline değişir. 6500xt az ısınan bir modeldir ben msi mech modelini kullandım 1080p 8x msaa da 20 dakikanın sonunda 55 derece gördüm. Fakat çoğu kart için bu sıcaklık imkansıza yakındır. Genel anlamda kart 1080p 8x msaa 10-15 dakikalık testte 85 derece üstündeyse tercih etmeyiniz.
Tercihe bağlı olarak güvenlik bandı önemlidir. Şahsen alacağım kart çok eski bir model değilse güvenlik bandı olması yani içinin açılmaması benim için önemli
Mining yapılıp yapılmadığı tam anlamıyla bilemezsiniz. Satıcının merhametine kaldınız diyebiliriz fakat miningde çok kullanılmış bir kart haliyle fazla yorulmuştur ve fazla ısınacaktır ancak miningde kullanılmamış bir kart da fazla ısınabilir model önemli...
3060 veya 3060ti alacağım

1-Öncelikle elden almaya dikkat edin. Kargo usulü ikinci el alışveriş kesinlikle önermem ben şahsen.
2-Ürünün önce kozmetik hasarı varmı, temiz kullanılmış mı, kartın üzerinde güvenlik şeridi duruyor mu kontrol edin.
3-Faturası ve garantisi var mı muhakkak teyit alın.
4-Furmark, OCCT stres teslerinden geçirin. Sıcaklıklara, fan kullanım oranına, fan hızlarına iyice dikkat edin. Anormallik var ise uzak durun. Miningte kullanılıp kullanılmadığını en çok buradan anlarsınız.
5-Oyun testleri yapın. MSI Afterburner programını kurup oyun esnasında kaç FPS alıyor, kart kendini ne kadar kullanıyor, fanları ne kadar hızda çalıştırıyor iyice kontrol edin.
6-Kart yük altındayken kulağınızı muhakkak ekran kartına yakınlaştırın. Coil Whine sorunu var mı veya fanlar çok fazla ses yapıyor mu iyice dinleyip teyit alın.

- Cpu-z Techpowerup sitesinden indir , Furmark 1366x768 çözünürlüğünde Anti Alasing 8xmsaa yaparak testi 1 dk boyunca çalıştır cpu-z arka planda açık kalsın kapatma .
-Gpu Temp. Sıcaklığı 82-83 derece geçmicek .
- Hot Spot sıcaklığı 90-95 derece geçmicek .
- Memory Temp 90 dereceyi geçmicek .
- Fan limit %75'i geçmicek .
- Techpowerup sitesinden aynı ekran kartı modelini arattır cpu-z programındaki Board draw değeriyle sitedeki TDP değeri aynı olmalı .
- Bunlardan sonra birde Benchmark Heaven ile test et bi 5-10dk görüntü kesmesi filan yoksa sorun yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,736
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri