Neler Yeni

2. el telefon aldım kazık yedim ne yapayım?

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
mehmet ali soylu
Arkadaşlar merhaba,
2. el bir telefon aldım
Kontrol ettim sorun yok gibiydi.
Kameraya baktım iyice. Sonra video moduna kısaca baktım kapadım.
Adamın sürekli kullandığı cihazmış zaten içinde uygulamaları bile kuruluydu, hattı vardı. Sıfırlayıp verdi.
Adama 24 saat bana garanti verir misin sorun yok diyorsun madem dedim. O da sorun yok dedi.

Eve geldim video kısmına girdiğimde 5-10 saniye sonra odaklama yapmadığını gördüm.
Adama yazdım telefonu kapalıydı hattı çıkardığı için.
Ertesi gün akşam telefonu açtı ve konuştuk.
Yarına buluşalım dedik.

Bugün uzun uğraş sonucu ulaştım.
Bana parayı harcadım iade alamam ama yaptırırz dedi.
Ben de garanti sözü verdin dedim. Telefoncu benden 200 eksiğe adamdan alıyormuş. Dedim 200 tl benden kes. Telefoncuya götür sat o zaman dedim.
Tamam ilgileneceğim dedi ben de haber bekliyorum dedim.

Sizce ne yapmalıyım? Tamir vs desek bir dünya uğraştıracak beni.
Aldığıma pişman oldum iade etmek istiyorum.

floscy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Emre Efe
bi bardak soğuk su içmek lazım galiba satıcının telefonu senden geri alacağını sanmam pek

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
can
200 tl senden neden kessin hocam sonuçta sen ürünü alırken adamdan 1 gün müsadeli almışsın, ya paranın tamamını geri verir yada tamir ücretini karşılar. Aksi halde yaptığı üçkağıtçılık bu durumda hukuki olarak bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Yazılı olarak imzalı kağıt almadıysan 24 saat müddet verdiğine dair,hukuksal bir işlem yapabileceğini sanmıyorum.Biraz acındırırsan alabilir belki geri.

şahin doğan

80+ Platinum
Sonuç olarak 2. el ürün. yasal olarak Hakkını arayacağın bir durum yok.

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
telefonu ver satsın üstüne 200 sana versin. parayı harcamasaydı. açılmış cihaz kullanmam vs de. (senden para çıkmasın)

mehmetaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
mehmet ali soylu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bi bardak soğuk su içmek lazım galiba satıcının telefonu senden geri alacağını sanmam pek
teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

200 TL senden neden kessin hocam sonuçta sen ürünü alırken adamdan 1 gün müsadeli almışsın, ya paranın tamamını geri verir yada tamir ücretini karşılar. Aksi halde yaptığı üçkağıtçılık bu durumda hukuki olarak bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum
yazılı olarak telefonda herhangi bir sorun olmadığı yazışmalarda duruyor. 200 tl altına telefoncuya satabilyiorum demişti o yüzden bunu yazdım

Yazılı olarak imzalı kağıt almadıysan 24 saat müddet verdiğine dair,hukuksal bir işlem yapabileceğini sanmıyorum.Biraz acındırırsan alabilir belki geri.
whatsapp üzerinde telefonda herhangi bir sorun olmadığıyla ilgili yazışmalar var.
Burada dolandırıcılık yaptığı açık ve net. buradan ilerlenebilir belki

telefonu ver satsın üstüne 200 sana versin. parayı harcamasaydı. açılmış cihaz kullanmam vs de. (senden para çıkmasın)
tamir istemiyorum. İade alsın. Bozuk cihaz zaten. Bu şekilde telefoncu o fiyatı veriyorsa telefoncuya satalım birlikte. ben farkı 200ü adama vereyim. 200 gitsin sıkıntı yok. iade alsın da

Sonuç olarak 2. el ürün. yasal olarak Hakkını arayacağın bir durum yok.
2. el cihazlarda tokatlayabliyor muyuz yani

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,223
İsim
.
teşekkürler.

yazılı olarak telefonda herhangi bir sorun olmadığı yazışmalarda duruyor. 200 TL altına telefoncuya satabilyiorum demişti o yüzden bunu yazdım

whatsapp üzerinde telefonda herhangi bir sorun olmadığıyla ilgili yazışmalar var.
Burada dolandırıcılık yaptığı açık ve net. buradan ilerlenebilir belki

tamir istemiyorum. İade alsın. Bozuk cihaz zaten. Bu şekilde telefoncu o fiyatı veriyorsa telefoncuya satalım birlikte. ben farkı 200ü adama vereyim. 200 gitsin sıkıntı yok. iade alsın da

2. el cihazlarda tokatlayabliyor muyuz yani
O kazığı bir kere yemişsin reis geçmiş olsun.
Paranı kurtarmaya bak üstüne birde para verme sakın

Satriani

80+ Bronze
Bu sebeplerden mümkün olduğunca 2.el elektronikten uzak durmak lazım, tabi bazen şartlar zorluyor. Geçmiş olsun!

Top Bottom