Neler Yeni

2 haftada 5kg verdim iyi mi?

eneskaya6

80+ Silver
Ben eskiden 120 kilodan 70 kiloya düştüm. Yaklaşık olarak 8 ay gibi bir sürede. 186 boyum var. Haftada 6 gün spor yapıyordum kas kaybını önlemek için ağırlık ve kardiyo antremanları. Sabahları 2-3 tane haşlanmış yumurta ekmeksiz, ufak bir peynir, süt, domates yiyordum. Akşamlarıda bir kase çorba ekmeksiz yanına koca bir tabak karışık salata ara öğünlerde de kahve ve bir adet meyve oda canım isterse. Sonrasında iş durumları vesaire derken sporu bıraktım ve kilomda kalıcı olmadı tekrar 100e çıktım. Bir kez daha denemem oldu ve 78e düşüp sonra tekrar çıktım. Çocuk yaşlarda kilo probleminiz varsa yavaş kilo vermek çok önemli. Vücudun alışması gerekiyor. Sebebi ise vücudunuzda bulanın yağ hücrelerinin sayısı. Bunlar çocukluk yaşlarında üretiliyor. Sonrasında ise var olan yağ hücreleri beslenip büyüyor. Çocukken ne kadar zayıfsanız ilerleyen yaşlarda uğraşacağınız yağ hücresi miktarıda o kadar az oluyor. Ne kadar kilolu isenizde o kadar fazla. Vücut belli bir yaştan sonra yeni yağ hücresi üretmek yerine var olan hücreleri besleyip şişirdiği için sizin beyninize var olan hücrelerin gönderdiği mesajlar çocuklukta belirleniyor. Bundan dolayı da vücudu beyninizi alıştırmak için yavaş ve sağlıklı kilo vermek çok önemli. Aksi taktirde 1 yıl sonra eski kilonuzdan bile daha fazla kiloya sahip olabilirsiniz. Vücudun belli noktalarında daha büyük yoğunlukta yağ hücreleri birikmiş isede ne yazık ki o bölgedeki yağları aldırmadan kilo verseniz dahi hücrelerin yoğun birikim yerleri bir miktar hacimsel küçülme dışında şiş kalmaya devam edecek. Örneklerini görmüşsünüzdür.
Kilo almanızın en büyük sebebi diyet yaparken yaptığınız bilinçsiz ve cok az kalori almanız. Sizde günde 1.000 kalori neredeyse almamissiniz. hedeflediğiniz kiloya gelince diyeti artık bırakiyor insanlar ve istediği herseyi yemeye başlıyor zaten zayifladım vs diye.

tkod

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ahmet Salih Göksu
Son 2 hafta ilk 2 haftaya göre üzücü geçti ama ilk iki haftaya kıyasla ağırlıkları %80 oranında arttırdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Günde 150 kalori açıkla ayda bir kilo anca verilir hocam
metabolizmadan 150 açık üstüne spor artı kardiyo?

siyabent

80+ Bronze
Kilo almanızın en büyük sebebi diyet yaparken yaptığınız bilinçsiz ve cok az kalori almanız. Sizde günde 1.000 kalori neredeyse almamissiniz. hedeflediğiniz kiloya gelince diyeti artık bırakiyor insanlar ve istediği herseyi yemeye başlıyor zaten zayifladım vs diye.
yok hocam ben düşük kaloriyle başladım ama git gide yükselttim şuan 1500 kalori civarı besleniyorum

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Enes Budak
Spora başladım antrenman ve vücut ölçülerim aşağıda yaşım 18 boyum 177 178 civarı
2 gün antrenman 1 gün dinlenme şeklinde 10 ocakta başladım ve 10 ocakta dahil 15 gündür bu programla gidiyorum
toplam 10 gün antrenman 5 gün dinlenme yaptım ve dün tartıldığımda antrenman sonu 103.350 kilosunu gördüm
verdiğim bilgilere göre iyi mi bu sizce?
ve beni en çok rahatsız eden bel çevrem üst bacağım ve poğaça gibi yüzüm sizce bunların gözle görülür şekilde incelmesi için minimum kaç kg vermem gerekiyor
bir yıldan uzun süredir kot pantolon giymiyorum..
Ideal kilon 75-80 civarları kanka, bı 8-10 kg daha verince iyice anlarsın incelediğini ama hızlı kilo vermeye çalışma, çok sağlıklı bir olay değil. Bilimsel araştırmalar aşırı hızlı kilo veren insanların sonraki 1-2 yıl içinde o kiloyu tekrar almaya aşırı meyilli olduğunu söylüyor. Onun yerine güç antrenmanlarına odaklan, güç antremanı senin kas kutleni arttırır, hem sıkılaşırsın, yani az kilo versen bile daha iyi durursun , hemde kas kutlen arttıkça metabolizman hızlanır, kilo vermene yardımcı olur. Ağırlık antremanlarına devam et , güzel beslen , kardiyolarını yap gerisi gelir. Birde en önemli noktanın BESLENME olduğunu unutma , sen günde 5 saatte kardiyo yapsan yiyeceğin 2 çikolata kadar kalori yakamazsın, birazdaha temiz beslenmeye çalış.

siyabent

80+ Bronze
Ideal kilon 75-80 civarları kanka, bı 8-10 kg daha verince iyice anlarsın incelediğini ama hızlı kilo vermeye çalışma, çok sağlıklı bir olay değil. Bilimsel araştırmalar aşırı hızlı kilo veren insanların sonraki 1-2 yıl içinde o kiloyu tekrar almaya aşırı meyilli olduğunu söylüyor. Onun yerine güç antrenmanlarına odaklan, güç antremanı senin kas kutleni arttırır, hem sıkılaşırsın, yani az kilo versen bile daha iyi durursun , hemde kas kutlen arttıkça metabolizman hızlanır, kilo vermene yardımcı olur. Ağırlık antremanlarına devam et , güzel beslen , kardiyolarını yap gerisi gelir. Birde en önemli noktanın BESLENME olduğunu unutma , sen günde 5 saatte kardiyo yapsan yiyeceğin 2 çikolata kadar kalori yakamazsın, birazdaha temiz beslenmeye çalış.
farkındayım hocam 10 ocaktan bu yana tek lokma atıştırmalık şekerlemeler gazlı içecekler veya beyaz hamur işi ürünlerden yemedim
günde 1-2 ekmek yerdim
son 28 günde toplam 2.5 ekmek yedim onlarda tam buğday ekmeği
şeker ihtiyacımıda armut ve portakal ile giderdim hergun bir iki tane yiyerek

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Enes Budak
farkındayım hocam 10 ocaktan bu yana tek lokma atıştırmalık şekerlemeler gazlı içecekler veya beyaz hamur işi ürünlerden yemedim
günde 1-2 ekmek yerdim
son 28 günde toplam 2.5 ekmek yedim onlarda tam buğday ekmeği
şeker ihtiyacımıda armut ve portakal ile giderdim hergun bir iki tane yiyerek
2 haftada veya haftada 1 öğün cheat meal yapmanı öneririm, o öğün ne istiyorsan ye , bu hem senin nefsine hoş gelir, hemde bilimsel olarak vücudun SENİ KITLIK MODUNDAN ÇIKARMASINI SAĞLAR. Vücudumuz "ah ben kaslı olayım, güzel gözükeyim" diye bir derdi yok , vücudumuzun tek istediği bizi "HAYATTA TUTMAK" o yüzden eğer hiç cheat meal yapmazsan vücut şöyle der "lan biz bundan önce hergün çikolata yiyorduk, 3000 kalori alıyorduk, ne olduda bu lavuk bana 1000 kalori veriyor günlük? Çikolata falan yediğimiz de yok, dur heralde işler kesat, besin bulamıyor bu lavuk ben kendimi tasarruf moduna alayım" başlar senin metobolizma hızını düşürmeye, daha halsiz olursun, daha halsiz olmanın sebebi vücudunun senin hareket etmeni "istememesidir" , sana derki "otur oturduğun yerde, hareket edip kalori yakma" , yani hem halsiz olursun , hemde az kalori yaksrsin. Cheat meal yap ara ara, cheat meal iyidir.

siyabent

80+ Bronze
2 haftada veya haftada 1 öğün cheat meal yapmanı öneririm, o öğün ne istiyorsan ye , bu hem senin nefsine hoş gelir, hemde bilimsel olarak vücudun SENİ KITLIK MODUNDAN ÇIKARMASINI SAĞLAR. Vücudumuz "ah ben kaslı olayım, güzel gözükeyim" diye bir derdi yok , vücudumuzun tek istediği bizi "HAYATTA TUTMAK" o yüzden eğer hiç cheat meal yapmazsan vücut şöyle der "lan biz bundan önce hergün çikolata yiyorduk, 3000 kalori alıyorduk, ne olduda bu lavuk bana 1000 kalori veriyor günlük? Çikolata falan yediğimiz de yok, dur heralde işler kesat, besin bulamıyor bu lavuk ben kendimi tasarruf moduna alayım" başlar senin metobolizma hızını düşürmeye, daha halsiz olursun, daha halsiz olmanın sebebi vücudunun senin hareket etmeni "istememesidir" , sana derki "otur oturduğun yerde, hareket edip kalori yakma" , yani hem halsiz olursun , hemde az kalori yaksrsin. Cheat meal yap ara ara, cheat meal iyidir.
arada bi cips kola günü mü yapayım hocam kendime :D
ben onun yerine oturup sağlam bi kuru fasulye pilav yedim bi kere
bi kerede güzel et tavası yedim baya iyilerdi :D

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Enes Budak
arada bi cips kola günü mü yapayım hocam kendime :D
ben onun yerine oturup sağlam bi kuru fasulye pilav yedim bi kere
bi kerede güzel et tavası yedim baya iyilerdi :D
Dayıoğlu Eti bulduğun yerde göm, protein iyidir , 1000 kalorilerde diyet yapmanı tavsiye etmem, sağlığına iyi gelmez. Sadece şekerden, beyaz ekmekten, undan uzak dur , haftada bir günde cheat "meal" yap, day değil, yani bir öğün istediğin herşeyi ye, 1 haftada 5 kilo vermeye çalışma, iyi gelmez , biryerden sonra da vermeezsin zaten veya çok çabuk alırsın. Protein ağırlıklı beslen , sağlıklı yağ tuket , mesela imkanın varsa normal yağı çok az ye, onun yerine zeytinyağı ye , protein göm, haftada bir öğünde çikolata falan yiyebilirsin, ye ki vücut seni kıtlıkta algılamasın. Tavsiyem "diyeti" belli bir süre yapılacak bır mevzu yerine , ömür boyu devam edecek bir beslenme alışkanlığına çevir. Mesela ömür boyu 1000 kalori yoyemezsin, onun yerine 2000 kalori al , birazdaha uzun zamanda kilo ver, hem geri alma riskin azalsın hemde daha sağlıklı olur ,bunu bir ömür devam ettirmeye çalış. Yoksa 2 ayda 20 kg verirsin , 6 ay sonra geri alırsın o kiloyu , kilo almakta vermekte kolay işler.

siyabent

80+ Bronze
Dayıoğlu Eti bulduğun yerde göm, protein iyidir , 1000 kalorilerde diyet yapmanı tavsiye etmem, sağlığına iyi gelmez. Sadece şekerden, beyaz ekmekten, undan uzak dur , haftada bir günde cheat "meal" yap, day değil, yani bir öğün istediğin herşeyi ye, 1 haftada 5 kilo vermeye çalışma, iyi gelmez , biryerden sonra da vermeezsin zaten veya çok çabuk alırsın. Protein ağırlıklı beslen , sağlıklı yağ tuket , mesela imkanın varsa normal yağı çok az ye, onun yerine zeytinyağı ye , protein göm, haftada bir öğünde çikolata falan yiyebilirsin, ye ki vücut seni kıtlıkta algılamasın. Tavsiyem "diyeti" belli bir süre yapılacak bır mevzu yerine , ömür boyu devam edecek bir beslenme alışkanlığına çevir. Mesela ömür boyu 1000 kalori yoyemezsin, onun yerine 2000 kalori al , birazdaha uzun zamanda kilo ver, hem geri alma riskin azalsın hemde daha sağlıklı olur ,bunu bir ömür devam ettirmeye çalış. Yoksa 2 ayda 20 kg verirsin , 6 ay sonra geri alırsın o kiloyu , kilo almakta vermekte kolay işler.
hergün akşam tavuk veya kuzu eti yiyorum hocam en az 100 200 gram civarı
sabahlarıda lor peynirli omlet yapıyorum yapışmaz tavayı az biraz yağ sıvayıp
o şekilde bi beslenme yapıyorum şuan

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Enes Budak
hergün akşam tavuk veya kuzu eti yiyorum hocam en az 100 200 gram civarı
sabahlarıda lor peynirli omlet yapıyorum yapışmaz tavayı az biraz yağ sıvayıp
o şekilde bi beslenme yapıyorum şuan
Güzel güzel. Devam hocam, senden bir ricam var , egolifting yapma , adamın hayatını seviyor. Kaldıramayacağın veya seni aşırı zorlayacak hareketleri, ÖZELLİKLE OMUZ bölgesine ağır girme, çok tatsız oluyor ileride.

siyabent

80+ Bronze
Güzel güzel. Devam hocam, senden bir ricam var , egolifting yapma , adamın hayatını seviyor. Kaldıramayacağın veya seni aşırı zorlayacak hareketleri, ÖZELLİKLE OMUZ bölgesine ağır girme, çok tatsız oluyor ileride.
o şekilde ilerliyorum hocam sınırda bırakıyorum ilk ayım zaten sınırları zorlamanın manası yok

Top Bottom