Neler Yeni

2 haftada 5kg verdim iyi mi?

siyabent

80+ Bronze
Aynen öyle, rakamlar çok bir şey ifade etmiyor. 80 kilo halime kilo vermeden önceki 78 kilo halimden daha iyi duruyordu çünkü spor yapmıştım ve vücuduma olan yağlar daha iyi oturuyordu :D uzun lafın kısası aynaya baktığınızda gördüğünüz insandan memnun olun yeter. Zaten işin en zor kısmı olan başlamayı yapmışsınız, aceleye getirmek yerine hayal ettiğiniz fiziğe doğru adım adım gitmenin mutluluğunu düşünün
Teşekkür ederim geçen gün kendime Birşeyler almaya gittim ve şunu farkettim
Ben kıyafet seçmiyordum kıyafetler beni seçiyordu bana oluyorsa bitmiştir alınacak mecbur
O günden sonra kıyafetlerimi kendim seçmeye karar verdim diyebilirim

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
616
İsim
Kerem Eldes
Sarkma erkekte çok olmuyor zaten ama benim demek istediğim bir anda vermekle alakalıydı. Bir anda verse de spora devam ettiğinde o sarkma yavaşça azalacak ama hiçbir zaman sıfır olmayacak. 110 kilo %35 yağlı birinin sarkmasının aynı kalması için 120 kilo %20 yağlı falan olması lazım yani yağ oranının azalıp kas kütlesinin artması lazım ve bu kas kütlesi de hacim olarak eski yağ kütlesiyle aynı olmalı ki aynı gerginlikte kalsın vücut.
Dediğiniz gibi kas da yağa göre daha yoğun olduğu için otomatik olarak kilo artar ama daha fit görünür.

Sonuç olarak derinin yüzey alanını azaltmak mümkün değil. Çünkü deri epitel dokudur/hücredir. Diğer hücrelere benzemez. Bir hamamböceğini düşünün bu hamam böceği 20 grama çıkıyor, 20 grama çıkarken keratin kabuk da büyüyor ama üzerindeki keratin kabuk ileride bu böcek 10 gram olsa da aynı kalacak. Epitel dokular da keratinimsi yapıdadır. Kilo kaybıyla küçülmez.
Yok demek istediğiniz noktayı anlıyorum, benim de anlatmaya çalıştığım şey arkadaşın hedefinin kiloyu hızlıca düşürmek olmaması gerektiğiydi, hedefi güzel gözükmek olan bir insan için izlenebilecek en iyi yol 900-1200 kalorilik bir açık ile devam etmek olmadığıydı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim geçen gün kendime Birşeyler almaya gittim ve şunu farkettim
Ben kıyafet seçmiyordum kıyafetler beni seçiyordu bana oluyorsa bitmiştir alınacak mecbur
O günden sonra kıyafetlerimi kendim seçmeye karar verdim diyebilirim
Evet ben de artık bana olmayan kıyafetlerimi abime kaptırmaktan sıkıldım o yüzden tekrar spora başladım geçtiğimiz haftalarda :)

siyabent

80+ Bronze
Hocam ben ilk 2 ay yüksek bi değişim görüp motivasyonumu yükseltmez isem muhtemelen bırakırım sporu
Psikolojik olarak benim için ilk iki ay sarkmadan ziyade hızlı kilo vermek önemli belki sağlıksız olabilir ama psikolojide bi sağlık bence

Nezha

80+ Bronze
Yok demek istediğiniz noktayı anlıyorum, benim de anlatmaya çalıştığım şey arkadaşın hedefinin kiloyu hızlıca düşürmek olmaması gerektiğiydi, hedefi güzel gözükmek olan bir insan için izlenebilecek en iyi yol 900-1200 kalorilik bir açık ile devam etmek olmadığıydı.

Evet ben de artık bana olmayan kıyafetlerimi abime kaptırmaktan sıkıldım o yüzden tekrar spora başladım geçtiğimiz haftalarda :)
900-1200 iyi zaten hocam. Spor günleri 1200 protein ağırlıklı diğer günler 800-900 sebze ağırlıklı olması en sağlıklısı. Arkadaş benle aynı kilo ve boyda sadece yağ kas su oranlarımız farklıdır. Benim bmr değerim 1850 kendisinin de 1700-1900 arasındadır. 1500 kalori iyi diyenlereydi sözüm çünkü 1500 kalori almak demek yerinde saymak demek bmr değeri 1800 olan biri için ki zayıfladıkça bmr değeri de 1500e doğru gidecek. Bir anlamı kalmayacak.
Şu an ben de diyetteyim spor günleri hariç 500-600 kalori alıyorum sıfır ekmek, spor günleri 1200 kalori. Bu kiloda olan bir insan hiç yemek yemeden 20 günden fazla yaşayabiliyor yani spora gidilmeyen günlerde 600 kalori almanın dikkat dağınıklığı ve öfkelenme durumu harici bir sıkıntısı olmuyor. Tokluk hissi için krom pikolinat, dinçlik için magnezinc, kas ağrısı ve diğer şeyler için b1 b6 b12 içeren benexol ve b9 alıyorum. Arkadaşın yaşı genç bunları almasına gerek yoktur ben 30 yaşındayım bunlar olmadan kas ağrısı hızlı geçmiyor. Ayrıca fazla ilacın karaciğer ve böbreklere zararı var bu nedenle 3 ayda bir kan tahlili çıkarıyorum alt ast değerlerine vesaire bakıyorum. Diyetisyen takip ediyor.

eneskaya6

80+ Silver
sanş eseri konuyu okudum. Tekrar bi sormak istedim üzerinden 11 12 gün gecmis biraz daha kilo verebildin mi? diyet nasıl gidiyor

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Alperen Yılmaz
Spora başladım antrenman ve vücut ölçülerim aşağıda yaşım 18 boyum 177 178 civarı
2 gün antrenman 1 gün dinlenme şeklinde 10 ocakta başladım ve 10 ocakta dahil 15 gündür bu programla gidiyorum
toplam 10 gün antrenman 5 gün dinlenme yaptım ve dün tartıldığımda antrenman sonu 103.350 kilosunu gördüm
verdiğim bilgilere göre iyi mi bu sizce?
ve beni en çok rahatsız eden bel çevrem üst bacağım ve poğaça gibi yüzüm sizce bunların gözle görülür şekilde incelmesi için minimum kaç kg vermem gerekiyor
bir yıldan uzun süredir kot pantolon giymiyorum..
Yavaş kilo verin hocam ani kilo verme zararlı

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,710
İsim
Emre
Discord
necromancerr
-8 8.5 falan şuan
Valla kanka bende 115-120 den 100 lere düşmüştüm hala 3 aşağı 5 yukarı koruyorum sporu çalışmaya başlayınca bırakmak durumunda kaldım
eski halime göre çok daha fitim bende bi 80'e düşsem kas yuaparken makine olurdum muhtemelen.
İyi kilo vermişsin :)

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,252
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Spora başladım antrenman ve vücut ölçülerim aşağıda yaşım 18 boyum 177 178 civarı
2 gün antrenman 1 gün dinlenme şeklinde 10 ocakta başladım ve 10 ocakta dahil 15 gündür bu programla gidiyorum
toplam 10 gün antrenman 5 gün dinlenme yaptım ve dün tartıldığımda antrenman sonu 103.350 kilosunu gördüm
ve beni en çok rahatsız eden bel çevrem üst bacağım ve poğaça gibi yüzüm sizce bunların gözle görülür şekilde incelmesi için minimum kaç kg vermem gerekiyor
bi 75 kiloya düş, kas kütlesi ekleyerek

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
İyi bir düşüş yapmışsın ama bu kazar hızlı kilo vermen değerlerinide düşürebilir yavaş yavaş ilerle derim

Keyfen

80+ Bronze
bu biraz senin beklentinle alakalı bişi ben zayıflim 85 kilo bandında ortalama kiloda olim dersen sorun yok ilk başlarda su attığından seni motivede eder ama ben vücut yapıcam canavar olucam diyorsan kilo vermeye fazla takılma haftada 1 kilo ver gerekiyosa ama yağ deposu varken hazır vücutta biraz kas koymak daha iyi olur yağ kaybettin 85 e düştün diyelim ama vücut yapmak istiyosun e yiyincede kilo alıyosun yağlanıyosun onun için önce kas koymaya oyna bence

siyabent

80+ Bronze
bu biraz senin beklentinle alakalı bişi ben zayıflim 85 kilo bandında ortalama kiloda olim dersen sorun yok ilk başlarda su attığından seni motivede eder ama ben vücut yapıcam canavar olucam diyorsan kilo vermeye fazla takılma haftada 1 kilo ver gerekiyosa ama yağ deposu varken hazır vücutta biraz kas koymak daha iyi olur yağ kaybettin 85 e düştün diyelim ama vücut yapmak istiyosun e yiyincede kilo alıyosun yağlanıyosun onun için önce kas koymaya oyna bence
Şuan hedefim hazirana kadar 80e düşmek

Valla kanka bende 115-120 den 100 lere düşmüştüm hala 3 aşağı 5 yukarı koruyorum sporu çalışmaya başlayınca bırakmak durumunda kaldım
eski halime göre çok daha fitim bende bi 80'e düşsem kas yuaparken makine olurdum muhtemelen.
İyi kilo vermişsin :)
Valla kanka ben şuan sabah 6da uyanıyorum okula gidiyorum 1de çıkıp spora geçiyorum spordan 3-4 gibi çıkıp işe gidiyorum

Yavaş kilo verin hocam ani kilo verme zararlı
Benim kilomdaki biri için bence bir ayda 10kilo çokta ani olmaz

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Alperen Yılmaz
Şuan hedefim hazirana kadar 80e düşmek

Valla kanka ben şuan sabah 6da uyanıyorum okula gidiyorum 1de çıkıp spora geçiyorum spordan 3-4 gibi çıkıp işe gidiyorum

Benim kilomdaki biri için bence bir ayda 10kilo çokta ani olmaz
Sağlık için zararlı hocam herkes için geçerli bu durum ameliyat hariç yavaş bir şekilde kilo verilmeli aksi takdirde bazı sorunlar yaşabilirsiniz tam cevap alamadıysanız doktora danışın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,158
Üyeler
167,442
Son üye
zodiaczeon
Top Bottom