2 haftalık PC başlamıyor

Aisenesia

80+
Reaksiyon skoru
7
Arakadaşlar yardım gerekli 2 hafta önce aldığım pc 2 hafta boyunca normal kullanmama rağmen bugün itibariyle çalışmıyor
En son dün gece 23.30 da pcyi kapattım psuyu da tuşundan kapattım bu sabah pcyi açmaya çalıştığımda ekran kartının ışığı yandı anakartın aura ışığı yandı power tuşuna bastığımda ise hiçbir şey olmadı power switch bağlantısını kontrol ettim
Power switch kısmına kısa devre yapmayı denedim (ince bir bıçak kullandım iletkenliğinden çok emin değilim) işlemci ve anakrt psu bağlantısını kesip psuya kısa devre yaptım psu açıldı fanlar vs çalıştı ekran kartlı ve ekran kartsız çalıştırmayı denedim daha dün canavar gibi çalışan pc bugün ne oldu da çalışmıyor hiç bilmiyorum yardımınız için şimdiden teşekkürler
Parçalar:
Asus tuf b450m-pro
Ryzen 5 3600
Asus tuf rx 5600 xt ekran kartı
Xpg 8 Gb 3000mhz ram
Toshiba 500Gb m2 ssd
Thermaltake V200TG 600w kasa

PSU üzerinden elektriği kesip.
10 15 saniye Power tuşuna basılı tutun. Statik elektrik bir boşalsın sistemden öyle deneyin.

PSU üzerinden elektriği kesip.
10 15 saniye Power tuşuna basılı tutun. Statik elektrik bir boşalsın sistemden öyle deneyin.
Malesef işe yaramadı normalde de psuyu kapattıktan hemen sonra power tuşuna bastığımda ekran kartının ışığı falan sönmüyordu
Ancak dün gece psuyu kapattıktan sonra power tuşuna bastım birden fanlar çalışmaya başladı sonra geri kapandı

Malesef işe yaramadı normalde de psuyu kapattıktan hemen sonra power tuşuna bastığımda ekran kartının ışığı falan sönmüyordu
Ancak dün gece psuyu kapattıktan sonra power tuşuna bastım birden fanlar çalışmaya başladı sonra geri kapandı

Kondansatörler'de biriken enerji boşalmıştır.
Ondan dolayı yapmıştır.

Fakat bu zarar vermiş olabilir. Herhangi bir parçaya

Şu anda. Enerji'yi verdiğinizde Anakart ışığı veya ekran kartı enerji ışığı yanıyor mu ?

Ekler

• 20200719_125427.jpg
    20200719_125427.jpg
    1.8 MB · Hit: 80
BIOS Pilini çıkartıp. Biraz bekle bir kaç dakika sonra tekrar açmayı denermisin.

aldığın yer ile iletişime bak yardımcı olurlar.

Denemek istiyorum ancak maalesef abim izin vermiyor 2 haftalık pcnin bios pili bitecekse çalışmasa da olur diyor :/

BIOS pili bitmiş olmasıyla alakalı değil. BIOS kitlenmiş olabilir. Ani elektrik gidip gelmesiyle :(

Abin izin vermiyor ise servise gönderin.

Arakadaşlar yardım gerekli 2 hafta önce aldığım PC 2 hafta boyunca normal kullanmama rağmen bugün itibariyle çalışmıyor
En son dün gece 23.30 da pcyi kapattım psuyu da tuşundan kapattım bu sabah pcyi açmaya çalıştığımda ekran kartının ışığı yandı anakartın aura ışığı yandı power tuşuna bastığımda ise hiçbir şey olmadı power switch bağlantısını kontrol ettim
Power switch kısmına kısa devre yapmayı denedim (ince bir bıçak kullandım iletkenliğinden çok emin değilim) işlemci ve anakrt PSU bağlantısını kesip psuya kısa devre yaptım PSU açıldı fanlar vs çalıştı ekran kartlı ve ekran kartsız çalıştırmayı denedim daha dün canavar gibi çalışan PC bugün ne oldu da çalışmıyor hiç bilmiyorum yardımınız için şimdiden teşekkürler
Parçalar:
Asus tuf b450m-pro
Ryzen 5 3600
Asus tuf rx 5600 xt ekran kartı
Xpg 8 Gb 3000mhz ram
Toshiba 500Gb m2 ssd
Thermaltake V200TG 600w kasa
PSU dansa ben daha bir şey demiyorum. @kandes22 Game garajın PSU dan sorun yaşayan var diye geziyordun, ben sana boşa demiyorum PSU larıda insanlar yapıyor her PSU da sorun çıkabilir. Al dünyanın en iyi PSU üreticilerden Thermaltake PSU.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,458
Üyeler
190,752
Son üye
emyralways
Geri