2 senedir üniversite sınavına çalışamadım, ne yapmam lazım benim?

Yazıda belirttim zaten. Stres, panik atak, sinir vs. yüzünden
2 senedir sıkıntı yaşıyorsan şu an onun pişmanlığını yaşamamalısın. Sanki 2 yıldır bomboş oturuyormuşsun da şu an dank etmiş gibi konuşuyorsun.

2 senedir sıkıntı yaşıyorsan şu an onun pişmanlığını yaşamamalısın. Sanki 2 yıldır bomboş oturuyormuşsun da şu an dank etmiş gibi konuşuyorsun.
Gerçekten keyfi 2 sene boş boş oturmuyorum evde. İs ilanlarına bakıyorum başvuruyorum çağırmıyorlar. Birkaç gün öncesi bir işe başvurdum cagircaklar görüşmeye, umarım alırlar işe.

Hocam bunun için ailemi nasıl ikna edeceğim ben? Bir de yaş olmuş 22 neredeyse, artık çok geç gibi hissediyorum.
Hocam 22 yaşında olabilirsiniz ama bizim geçen yıl siyer stajeri vardı adam 55 yaşında staj yaptı o yıl neden o kadar beklediniz diye sorduğumuzda dediki öğrenmenin yaşı olmaz neden olmasın dedi bide siz girin sınava olmazsa bidahaki yıl girersiniz bir tane daha örnek vereyim uzaktan akrabam 36 yaşında eczacılık kazandı ve şuan 3 sınıf niye olmasın

Gerçekten keyfi 2 sene boş boş oturmuyorum evde. İs ilanlarına bakıyorum başvuruyorum çağırmıyorlar. Birkaç gün öncesi bir işe başvurdum cagircaklar görüşmeye, umarım alırlar işe.
Hocam bende seninle aynı durumları yaşadım gerçekten bir hedefin varsa aileni ikna edip adam akıllı 1 sene kapanıp denenebilir

Hocam 22 yaşında olabilirsiniz ama bizim geçen yıl siyer stajeri vardı adam 55 yaşında staj yaptı o yıl neden o kadar beklediniz diye sorduğumuzda dediki öğrenmenin yaşı olmaz neden olmasın dedi bide siz girin sınava olmazsa bidahaki yıl girersiniz bir tane daha örnek vereyim uzaktan akrabam 36 yaşında eczacılık kazandı ve şuan 3 sınıf niye olmasın
Hocam bende seninle aynı durumları yaşadım gerçekten bir hedefin varsa aileni ikna edip adam akıllı 1 sene kapanıp denenebilir
Eyvallah bu söyledikleriniz için ama ailemin bana fena kızcağını adım gibi eminim. Valla korkudan evi terkederim böyle giderse artık 😑

Eyvallah bu söyledikleriniz için ama ailemin bana fena kızcağını adım gibi eminim. Valla korkudan evi terkederim böyle giderse artık 😑
Hocam güzelce sinirlenmeden bağırmadan konuşup durumları anlatırsınız ki zaten onlar da farkındadır yaşadığınız zorlukların ailenize o güveni verin ve devam edin hiçbir şey için geç değil

Ben liseyi bitireli 1-2 sene oldu neredeyse. Son sene de açığa geçmiştim. Yaramadı ki bana okul hocam, ben de bıraktım. Üniversitenin az da olsa bana yarayacağını düşünüyorum.
hocam üniversite bu pozisyon için zaman kaybı olur memurluk kuyumculuk sanayi vs kovalayın

ne istediğinize göre değişir ama polislik deneyebilirsiniz
Hocam evde gördüğüm zorbaliklarin haddi hesabı yok. Bu yüzden stresliyim her gün. Benden rahatsız olmuşlar sanki de böyle davranıyorlar bana. Asıl mesele bu zaten. Daha oncelerden de bununla ilgili konu açmıştım.

Malum geçirdiğim stres, sinir, panik atak vs. yüzünden 2 sene hiç bir şey yapmadım, üniversite sınavına hazırlanamadım malesef. Haftaya YKS sınavı var, sadece TYT'ye gireceğim, çünkü hiç çalışmadım az öncede dediğim gibi. Çok büyük ihtimalle ya açıktan ya da uzaktan 2 yıllık bir bölüm okuyacağım, hem de sevmediğim bir bölümü galiba. İçimden diyorum ki keşke daha önceden çalışsaydım ama aklıma da geçirdiğim sıkıntılar geliyor. Kendime bi kızıyorum, bi de haklı buluyorum. Şimdi aileme desem "ben haftaya sınava girmeyeyim, ben bu sene adamakıllı çalışıp 4 yıllık güzel bir bölüme gideyim" diye ama büyük ihtimalle haklı olaraktan kizacaklar "2 senedir aklın nerdeydi?" diye. Böyle olunca sanki çok geç kalmışım gibi ve bu yüzden de ileride hayatımın hiç de iyi olmayacağını düşünüyorum. Bakıyorum ünlü kişilere gerek sanatçılar olsun, gerek futbolcular, gerek siyasetçiler, gerek yazarlar, tarihçiler, büyük düşünürler vs. hepsi üniversite mezunu ve örgün, açıktan değil. Bi de kendime bakıyorum, sanki hayatımın ileriki dönemleri de kötü olacakmış gibi hissediyorum sırf bu yüzden. Gerçekten önümde bir sürü yol var ve hepsi de belirsiz gibi görüyorum. Ne yapmam lazım arkadaşlar benim?
Kardeşim Üniversite için hiçbir zaman geç değildir tam tersi normal Üniversiteye başlama yaşı olarak görülen 18-19 yaşta başlayanlar bazen mezun olduktan sonra aslında o bölümü yapmak istemediklerini veya onlara göre olmadığını anlıyorlar ve 25 yaşında veya 27-30 yaşında tekrardan sınava başlayanlar var.
Nedeni de çok basit o yaşlarda çevre baskısı ve hormonlardan dolayı ne istediğimizi tam bilemeyiz ayrıca hayatı da bilmediğimiz için maalesef bu tarz durumlar yaşanıyor.
Sana anlatmak istediğim sokakta kalmıyorsan ve beslemen gereken bir ailen yoksa istediğin zaman Üniversiteni okuyabilirsin toparla kendini otur hazırlan seneye için, geçmiş erkenmiş düşüncelerini bırak :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,405
Üyeler
183,113
Son üye
alexrover
Geri