Yukarda dedigim gibi bilgisayar prog. diploması senin iş ararken pek işine yaramaz. Ama gidip avrupada ki bi okulda muhendisliğe falan tamamlasan bunun çok artısı olur. Turkiyede ki gibi düşünme çoğu avrupa ülkesinde mühendisin bi değeri statüsü var maaşları mühendisler beğensin diye seve seve arttırıyorlar mesela. Pazarlama için tecrübe isterler zaten %80/90 ingilizce iletisim kuracan he onun yanında arapca olursa kimi şirketlerde seni kullanabilirler.Kral ben neredeyse 3 dil konuşabiliyorum sanırım en büyük avantajım bu ve gideceğim ülkenin dilini öğrensem 4 dil filan olacak ben daha daha çok pazarlama istiyorum yani dijital pazarlama yazılımdan daha fazla ilgimi çekiyor mezun olduktan sonra burada tanıdıklar vazıtasıyla iyi bir pazarlama şirketinde büyük bir ihtimal işe giricem CV sağlam olucak büyük ihtimal. oda giderken biraz cebimde para olsun diye ve belki orada katkı sağlar bilgisayar programcısı bu ara tech sales işi yapabilir önlisans diploması sadece geçerlimi onu bilmek istiyorum açıkcası ben çalışmayı daha çok seviyorum ufakken kapalıçarşıda çalışıyordum o yüzden dil becerim iyidir ağzım laf yapar okul pek ilgimi çekmiyor okula gitme nedenim avrupa muhabbeti imkanım var vize sıkıntım yok o yüzden diploma için gidiyorum önlisans geçerliyse Avrupa'da hiç DGS veya Orada okula gitmicem amacım o geçerliliği var mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
onu biliyorum ama sevmediğim işi yapmak istemiyorum
Pazarlama biraz daha spontane gelişen bisey şunu okuduğun diye olmaz ya da okudun diye kesin olur denilemez.
İmkanın varsa kesinlikle avrupada oku mühendisliğe tamamla