Neler Yeni

2 senelik diplomayla Avrupa'da iş bulunur mu ?

eneskaya6

80+ Silver
Kral ben neredeyse 3 dil konuşabiliyorum sanırım en büyük avantajım bu ve gideceğim ülkenin dilini öğrensem 4 dil filan olacak ben daha daha çok pazarlama istiyorum yani dijital pazarlama yazılımdan daha fazla ilgimi çekiyor mezun olduktan sonra burada tanıdıklar vazıtasıyla iyi bir pazarlama şirketinde büyük bir ihtimal işe giricem CV sağlam olucak büyük ihtimal. oda giderken biraz cebimde para olsun diye ve belki orada katkı sağlar bilgisayar programcısı bu ara tech sales işi yapabilir önlisans diploması sadece geçerlimi onu bilmek istiyorum açıkcası ben çalışmayı daha çok seviyorum ufakken kapalıçarşıda çalışıyordum o yüzden dil becerim iyidir ağzım laf yapar okul pek ilgimi çekmiyor okula gitme nedenim avrupa muhabbeti imkanım var vize sıkıntım yok o yüzden diploma için gidiyorum önlisans geçerliyse Avrupa'da hiç DGS veya Orada okula gitmicem amacım o geçerliliği var mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu biliyorum ama sevmediğim işi yapmak istemiyorum
Yukarda dedigim gibi bilgisayar prog. diploması senin iş ararken pek işine yaramaz. Ama gidip avrupada ki bi okulda muhendisliğe falan tamamlasan bunun çok artısı olur. Turkiyede ki gibi düşünme çoğu avrupa ülkesinde mühendisin bi değeri statüsü var maaşları mühendisler beğensin diye seve seve arttırıyorlar mesela. Pazarlama için tecrübe isterler zaten %80/90 ingilizce iletisim kuracan he onun yanında arapca olursa kimi şirketlerde seni kullanabilirler.
Pazarlama biraz daha spontane gelişen bisey şunu okuduğun diye olmaz ya da okudun diye kesin olur denilemez.

İmkanın varsa kesinlikle avrupada oku mühendisliğe tamamla

Farex

80+ Silver
herhangibi bir şirkette bulamam mı ? sonuçta yasal olarak gidicem ?

yasal olarak gidicem zaten sadece gideceğim ülkenin dilini öğrensem iş bulabilir miyim ?
İyi bir üniden mezun olmadığın sürece bulamazsın.
çalışma izni yoksa ab vatandaşı değilsen çalışamazsın kaçak çalıştığın tespit edilirse direk deport ederler ondan sonra schengen e girişin yasaklanır kısa cevap olmaz olmaz ne yapıp edip yasal gitmeye bakın remote iş bulabiliyorsanız ondan sonra bir şekilde kapılar açılır ama onun içinde kendinizi iyi geliştirmiş olmanız lazım.
Vize alamaz çok zor alması. Eğer tatil vizesi alabilirse ve o sürede işi halledebilirse ancak o şekilde alabilirzaten.

AlCap10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
kerem
İyi bir üniden mezun olmadığın sürece bulamazsın.

Vize alamaz çok zor alması. Eğer tatil vizesi alabilirse ve o sürede işi halledebilirse ancak o şekilde alabilirzaten.
vizesiz gidebilirim serbest dolaşım hakkım var bir sıkıntı yok bu konuda sadece çalışma izni için para ödemem gerek 400 euro civarı sanırım Hollanda,Almanya ve İsveç'te çok fazla tanıdık var sadece biri bana iş teklifi yapması gerek sonrası çok kolay.

Yukarda dedigim gibi bilgisayar prog. diploması senin iş ararken pek işine yaramaz. Ama gidip avrupada ki bi okulda muhendisliğe falan tamamlasan bunun çok artısı olur. Turkiyede ki gibi düşünme çoğu avrupa ülkesinde mühendisin bi değeri statüsü var maaşları mühendisler beğensin diye seve seve arttırıyorlar mesela. Pazarlama için tecrübe isterler zaten %80/90 ingilizce iletisim kuracan he onun yanında arapca olursa kimi şirketlerde seni kullanabilirler.
Pazarlama biraz daha spontane gelişen bisey şunu okuduğun diye olmaz ya da okudun diye kesin olur denilemez.

İmkanın varsa kesinlikle avrupada oku mühendisliğe tamamla
ingilizcem zaten C1 seviyesinde bir dil daha eklemem benim için daha iyi olur haklısın

Farex

80+ Silver
vizesiz gidebilirim serbest dolaşım hakkım var bir sıkıntı yok bu konuda sadece çalışma izni için para ödemem gerek 400 euro civarı sanırım Hollanda,Almanya ve İsveç'te çok fazla tanıdık var sadece biri bana iş teklifi yapması gerek sonrası çok kolay.

ingilizcem zaten C1 seviyesinde bir dil daha eklemem benim için daha iyi olur haklısın
Normal bir mcdonald da bile çalışaiblirsin. Ama o ülkenin sistemine ait atıyorum ben polonyada yşaıyorum pesel dediğimiz kimlik numarası var amerikada msn numarası var bu numarayı alman lazım sonra her işe girersin genelde ama çalıştığın yer önemli yoğunluğu vs.

AlCap10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
kerem
Normal bir mcdonald da bile çalışaiblirsin. Ama o ülkenin sistemine ait atıyorum ben polonyada yşaıyorum pesel dediğimiz kimlik numarası var amerikada msn numarası var bu numarayı alman lazım sonra her işe girersin genelde ama çalıştığın yer önemli yoğunluğu vs.
evet biliyorum ne demek istediğini geçenlerde işte arkadaşım gitti orada çalışıyor çevremden çok kişi gitti bir tanıdık lazım hepsi bu sonrası kolay dernek yoluyla hallediliyor kuzenim Avustralya'da Tıpçılar,Hukukçular ve Mühendisler hepsi iyi üniversiteden mezun Türkler Kebab Shopta çalışıyor iyi bir üniversite bile yetmiyor ülke batak iki sene okuyup diğer arkadaşın dediği gibi bir yerde illa birşeyler bulurum yoksa Meslek öğrenirim Avrupa ve Amerika'da Türk Mühendisler ne yazık ki çok değer görmüyor Hintliler her yeri ele geçirmiş dediğim gibi Sales Repsentative düşünüyorum herhan gibi bir Degree'ye ihtiyaçın yok onun için.

Farex

80+ Silver
evet biliyorum ne demek istediğini geçenlerde işte arkadaşım gitti orada çalışıyor çevremden çok kişi gitti bir tanıdık lazım hepsi bu sonrası kolay dernek yoluyla hallediliyor kuzenim Avustralya'da Tıpçılar,Hukukçular ve Mühendisler hepsi iyi üniversiteden mezun Türkler Kebab Shopta çalışıyor iyi bir üniversite bile yetmiyor ülke batak iki sene okuyup diğer arkadaşın dediği gibi bir yerde illa birşeyler bulurum yoksa Meslek öğrenirim Avrupa ve Amerika'da Türk Mühendisler ne yazık ki çok değer görmüyor Hintliler her yeri ele geçirmiş dediğim gibi Sales Repsentative düşünüyorum herhan gibi bir Degree'ye ihtiyaçın yok onun için.
Türkiye de iyi bir üniden mezun olmadığınn sürece iş bulmayı unut okuduğu bölümle alakalı. Ona göre bi değerlendirme yapmalıısn.

AlCap10

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
kerem
Türkiye de iyi bir üniden mezun olmadığınn sürece iş bulmayı unut okuduğu bölümle alakalı. Ona göre bi değerlendirme yapmalıısn.
dediğim gibi sales ya da meslek öğrenmeyi düşünüyorum Yıldız Teknik Matematik Mühendisi Kuzenim 2 senedir işsiz piyasa berbat mezun olduktan sonra giderim eğer bulamazsam iş bulamazsam fizyoterapi okumayı düşünüyorum orada hemen iş bulursun ihtiyaç çok orada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,654
Üyeler
169,592
Son üye
napol
Top Bottom