Neler Yeni

2 Yılda değişen restorasyon yeteneğim

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Arkeoloji nin ardından 2 yılda Restorasyon ve Konservasyon eğitimi almıştım
Basit bir şekille ariccio intenacco tabakalarını kullanmadan Yaptığım ilk duvar resimi
İle 2 yıl ardından yaptığım(okul içinde) son restorasyon çalışmam(Büyük İskender). Birisi Mısır Duvar resimidir en kolayı budur ama acemi olduğumdan yapması sonra kırıp eski haline getirmek 2 haftamı aldı son çalışmam ise 4 haftamı (2014-2016)(dı sanırım 1 yıl ileri geri olabilir)
İlki duvara (resim)
Sonuncusu çerçeveye (binlerce parçalı mozaik)
1000- 5000-10000 bin parçalı camları birleştirmeyi saymıyorum bile baya eğlenceliydi
son:
Kameralarım eskiydi o zamanlar umarım fotoğraflar anlaşılır tozlu raflardan
Alexander_the_Great (1).jpg

İlkini düzgün çektiğim fotoğrafı bulamadım af ola
baştan 2:
20190506_152021 (1).jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Not En altta fotoğrafini bile düzgün cekemedigim ilk calismamdi

Not İkinci yaptıgımla değiştirdim ilki rezaletti sildim
bir şeyi bilin veya bilmeyin ilginiz varsa üzerine düşün

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,352
İsim
Hacı
Eline sağlık. Güzel olmuş.

Bilgici Bilim

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eline sağlık. Güzel olmuş.
teşekkürler güzel kardeşim

canımı sıkan o zamanlarda okulda güzel şeyler çalınıp duruyordu :D yürütmüş 50 60 cm bişelerdi
hangi turiste kaça okuttuysa yar olmasın başka bölümden biriside duvar resmini tekmelemişti
zaten normal olarak açık alanda tutulan aşırı önemli eserler replika oluyor toplumumuz biraz değişti ya

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Konservasyon eklemeyi unutmuşum restorasyonun kardeşidir

Bilgici Bilim

80+ Bronze
tarih forumu fazla görünmüyor up

Fiybes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Seyfi
Merhaba dostum,
Ben lisede restorasyon üzerine meslek eğitimi almıştım. bizde daha çok ahşap oyma, eskitme, mermer oymacılığı, belge yenileme gibi işlemler vardı ve hepsini uygulamalı olarak yaptım. staj döneminde ise okulumun yönlendirmesiyle yıldız sarayında çeşmede altın varak çalışması yaptım.
fatihte onlarca osmanlı mezarını gezip k*ndom temizledim, türbe ve insan kalıntılarını toplayıp bir araya getirdim ve mezar taşlarını restore ettim. Ayrıca fatih laleli de mahmut paşa camii de hat çalışması, duvar enjeksiyonu ve bizans döneminden kalan duvar resimlerini çıkarıp Ankara 'dan gelen heyetlere arkadaşlarımla sundum. Ve dostum inanır mısın o cami cumhuriyetin kuruluşundan sonraki yıllarda on numara restore edilmiş, alt katmanlarda mükemmel bir hat çalışması vardı. heyet itirazlarımızı dinlemeyip duvarlara sıva vurdu ve kafalarına göre motif çizip geçtiler.
Konuyu görünce yazayım dedim restorasyon konusunda ilgili ve bilgili birini bulmak zor :)

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Merhaba dostum,
Ben lisede restorasyon üzerine meslek eğitimi almıştım. bizde daha çok ahşap oyma, eskitme, mermer oymacılığı, belge yenileme gibi işlemler vardı ve hepsini uygulamalı olarak yaptım. staj döneminde ise okulumun yönlendirmesiyle yıldız sarayın çeşmede altın varak çalışması yaptım.
fatihte onlarca osmanlı mezarını gezip k*ndom temizledim, türbe ve insan kalıntılarını toplayıp bir araya getirdim ayrıca fatih laleli de mahmut paşa camii de hat çalışması, duvar enjeksiyonu ve bizans döneminden kalan duvar resimlerini çıkarıp Ankara 'dan gelen heyetlere arkadaşlarımla sundum. Ve dostum inanır mısın o cami cumhuriyetin kuruluşundan sonraki yıllarda on numara restore edilmiş, alt katmanlarda mükemmel bir hat çalışması vardı. heyet itirazlarımızı dinlemeyip duvarlara sıva vurdu ve kafalarına göre motif çizip geçtiler.
Konuyu görünce yazayım dedim restorasyon konusunda ilgili ve bilgili birini bulmak zor :)
Dostum ne mükemmel anlattın üniversite olarak gitmeyi düşünüyorsan 2 veya 4 olduğuna bakmadan en kaliteli öğreticinin olduğu yeri seçebilirsin çünkü bunda gerçekten yetenek önemli diploma değil
Evet çok zor torpille iş bulanların yaptığı katliamlara her gün şahit oluyoruz maalesef Roma eseri su kemerine fayans döşemiş karaktersiz adam kimse artık 🤣 denk geldikçe bolca sohbet edebiliriz.
Benim ilgi alanım taş ve seramik mozaik birazda duvar resimi ve organik eser kağıt ise çok zor oluyor metallere fazla uğraşmıyorum
En tilt olduğum cam eserler çok zor önüne bi kasa koyuyorlar kırık çık çıkabilirsen işin içinden 🤣 keşke devam etsem ama başka bi işle uğraşıyorum devlet ve özel sektörde torpile devam etsin.... Ne yazık ki

Fiybes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Seyfi
Dostum ne mükemmel anlattın üniversite olarak gitmeyi düşünüyorsan 2 veya 4 olduğuna bakmadan en kaliteli öğreticinin olduğu yeri seçebilirsin çünkü bunda gerçekten yetenek önemli diploma değil
Evet çok zor torpille iş bulanların yaptığı katliamlara her gün şahit oluyoruz maalesef Roma eseri su kemerine fayans döşemiş karaktersiz adam kimse artık 🤣 denk geldikçe bolca sohbet edebiliriz.
Benim ilgi alanım taş ve seramik mozaik birazda duvar resimi ve organik eser kağıt ise çok zor oluyor metallere fazla uğraşmıyorum
En tilt olduğum cam eserler çok zor önüne bi kasa koyuyorlar kırık çık çıkabilirsen işin içinden 🤣 keşke devam etsem ama başka bi işle uğraşıyorum devlet ve özel sektörde torpile devam etsin.... Ne yazık ki
Dostum çok güzel bir meslek ama dediğin gibi teknikere ve işe olan saygı çok az neredeyse hiçbir cami veya mezar 'da yetkili yoktu her şeyi biz ve suriyeli ustalar yapıyordu. çok iyi hatırlıyorum üstümüzü değişmeye bile yerimiz yoktu cami tuvaletlerinden ömrüm geçti diyebilirim. çok fazla kız tekniker arkadaşım restorasyon alanında taciz edildi, otellerden kafamıza kondomlar atıldı. cami kubbesinde ve mezarlarda üst üste mont giyerek çalıştık. bende maalesef üniversite seçimimde seçimimi bu etkenler yüzünden değiştirdim. işin mutfağını görmüş biri olarak diyebilirim ki her şey olsun bitsin kafasında yapılıyor ve maalesef iş olarak Türkiye 'de bu meslek bazı dernekler dışında yapılamayacak noktada.
Edit: Hakkını yememem lazım malum kişinin yaptırdığı yıldız sarayında her şey mükemmel ve profesyoneldi.

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Dostum çok güzel bir meslek ama dediğin gibi teknikere ve işe olan saygı çok az neredeyse hiçbir cami veya mezar 'da yetkili yoktu her şeyi biz ve suriyeli ustalar yapıyordu. çok iyi hatırlıyorum üstümüzü değişmeye bile yerimiz yoktu cami tuvaletlerinden ömrüm geçti diyebilirim. çok fazla kız tekniker arkadaşım restorasyon alanında taciz edildi, otellerden kafamıza kondomlar atıldı. cami kubbesinde ve mezarlarda üst üste mont giyerek çalıştık. bende maalesef üniversite seçimimde seçimimi bu etkenler yüzünden değiştirdim. işin mutfağını görmüş biri olarak diyebilirim ki her şey olsun bitsin kafasında yapılıyor ve maalesef iş olarak Türkiye 'de bu meslek bazı dernekler dışında yapılamayacak noktada.
Bizim hocamız Türkiye'de ki en disiplinli İnsandı beni hayran bırakıyordu hala hayramında en ufak bir hata yap sınıfta bırakır dersini en iyi şekilde anlatır ve uygulama yaptırır eserlere tarihe saygısı sonsuz zaten yurt dışında yüzlerce seminere katılmış her dönem mesela 3 kitap bitirip okumayani sınıfta bırakıyordu başlarken 40 a yakın kişiydik 13 kişi mezun oldu 🤣 öyle haklısın ama 2 yıl sabredip sonrasında özel bir restorasyon şirketi seni işe alabilirde

Ama hayalimin mesleği ne kadar aç kalcak olsam da paleontolog olmaktı çok zaman geçti fırsat kalmadı

Fiybes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Seyfi
Bizim hocamız Türkiye'de ki en disiplinli İnsandı beni hayran bırakıyordu hala hayramında en ufak bir hata yap sınıfta bırakır dersini en iyi şekilde anlatır ve uygulama yaptırır eserlere tarihe saygısı sonsuz zaten yurt dışında yüzlerce seminere katılmış her dönem mesela 3 kitap bitirip okumayani sınıfta bırakıyordu başlarken 40 a yakın kişiydik 13 kişi mezun oldu 🤣 öyle haklısın ama 2 yıl sabredip sonrasında özel bir restorasyon şirketi seni işe alabilirde
dostum ben ve bir kaç kişi dışında tüm bölüm 2 yıllık okumayı seçti ve 2 sene boyunca her şeyi bildikleri için derslerin çoğundan muaf tutuldu. ve hiçbiri iş bulamadı. hepsi sağda solda garson/komi gibi işlerde çalışıyor. gerçekten yazık., biz gençler olarak bunu haketmiyoruz.

Bilgici Bilim

80+ Bronze
dostum ben ve bir kaç kişi dışında tüm bölüm 2 yıllık okumayı seçti ve 2 sene boyunca her şeyi bildikleri için derslerin çoğundan muaf tutuldu. ve hiçbiri iş bulamadı. hepsi sağda solda garson/komi gibi işlerde çalışıyor. gerçekten yazık., biz gençler olarak bunu haketmiyoruz.
Yurt dışına gidilse bulunur ama cennet vatandan çıkıp taş devrini çok geç bitirmiş elin avrupasinda restorasyon yapmak istemem çoğuda istemiyor du

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,545
Üyeler
160,857
Son üye
erdemizm
Top Bottom