2. el ekran kartı alabilir misin ?20-25k bandında uzun ömürlü güncel oyunları oynatan pc önerisi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
0 veya ikinci eli takıntım yok hocam uzun ömürlü ve verdiğim paraya değecek olması yeterli2. el ekran kartı alabilir misin ?
ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html - 5k0 veya ikinci eli takıntım yok hocam uzun ömürlü ve verdiğim paraya değecek olması yeterli
2.else o zaman işler değişir. Konu sahibi sana söylüyorum kanks bak sen bence sistemi diz ekran kartını da 2.el rx 6800xt falan alırsın bence ona da bir bakman lazım, piyasayı araştırman gerek.2. el ekran kartı alabilir misin ?
Bu bütçelerde ekran kartı önemli hocam. 7500fmiş, am5 miş falan gereksiz bence. 5600 taş gibi işlemci. Hem ddr5 sistem dizmek, ddr4 sisteme göre 2kat pahalı. Ondan artırıp ekran kartına yatırabilir parayı.ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html - 5k
işlemci : 7500f - 6k
ram : https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html - 1900
ssd : https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...xceria-g2-1tb-m-2-disk-fiyati,1584803490.html - 2k
kasa : https://www.epey.com/bilgisayar-kasasi/zoko-amiral-dk431.html - 2k
psu : https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-psu-mag-a650bn-650w-fiyati,1503628831.html - 2.7k
elimden geldikçe seçebildiğim en fp ürünleri seçtim
ekran kartını 2. el bir 5700xt veya 6600xt alırsan çok iyi bir sistem olmuş olur.
ddr4 sistem alınacaksa full 2. el alınmalı ölü yatırım yapmak saçma uzuun uzuun yorum yaptığın için teşekkürlerRtx 4060 lı pc ler bulunur bu fiyatlara. Sana tavsiyem 4060 tercih etmen olacaktır. Nvidia iyi her türlü. Islemci önerim de r5 5600 olur. Kolay gelsin sen ara bul bu fiyatlara böyle bir pc.
Mesaj otomatik birleştirildi:
2.else o zaman işler değişir. Konu sahibi sana söylüyorum kanks bak sen bence sistemi diz ekran kartını da 2.el rx 6800xt falan alırsın bence ona da bir bakman lazım, piyasayı araştırman gerek.
Önerilerimi sayacam. Kanka sen r5 5600 al, anakartı a520m al. Ddr4 3200mhz 2x8 al veya 2x16. Ondan sonraa m2 ssd al. Işlemci soğutucu jombo önerir sana bir tane iyisinden merak etme. Sonra bak bakalım ne kadar para kalıyor elinde? Onu da full ekran kartına yatır. Tahminimce rx 6800xt gibi kartlar alabilirsin.
Yani bu bütçede paranı en iyi bu dediğim şeyleri yaparak kullanabilirsin bence. Yani en verimli seçenek bu olur senin için. Ama istersen 4060lı hazır kasalar da var yani ben uğraşmicam diyosan eğer okkey.
Bu bütçelerde ekran kartı önemli hocam. 7500fmiş, am5 miş falan gereksiz bence. 5600 taş gibi işlemci. Hem ddr5 sistem dizmek, ddr4 sisteme göre 2kat pahalı. Ondan artırıp ekran kartına yatırabilir parayı.
Ben baktım ram ddr5 ram10fps artırıyor, 7500f işlemci 20fps. Eee bu fps değerine 2 kat fazla para ödüyorsun. Bana kalırsa boş iş ama konu sahibi kendi bilir ddr4 mü? Ddr5 mi? sistem dizeceğini.
Bir de şunu söyleyim bu dediğin parçalar zaten 17k.( gpu kasa psu hariç). Eee bunu ddr4 te halletse 9k tutuyor. Bir de rx 6600xt demişsin de o da ne öylehocam sıkıntı aman diyim almasın bu sistemi bence. Gpu hariç 11k halletse geriye 14k parası kalır adamın. Ona da kral bi gpu alır. Rx 6600xt değiiiil.
bu arada sana kızmadım sadece cevabını yorumladım jombo.
Jombo hocama katılıyorum 25e güzel ikinci el ekran kartlı ddr5 pc dizmek daha mantıklı ve uzun ömürlü olur ram hızları ikiye katlanıyor sadece işlemci olarak bakmayın bundan 2 3 yıl sonra 3000mhz ram in ben şahsen bir şeye yeteceğini çok sanmıyorumddr4 sistem alınacaksa full 2. el alınmalı ölü yatırım yapmak saçma uzuun uzuun yorum yaptığın için teşekkürler
ölü yatırım yapmak neden mantıksız ilerde ekran kartını güncellemek istediğinide 5600 besleyemeyecek 5600 taş gibi bir işlemci katılıyorum ama dediğin gibi alınacaksa full 2. el olması lazım
6600xt 4060 ile eşit oyundan oyuna max 10 fps farkediyor diğer türlü eşit
sana göre ekran kartı işlemciden daha önemli olabilir tabii ki ama bence işlemci çok daha önemli 6600xt ekran kartı alıp sistemi ddr5 dizip 1-2 sene sonra ekran kartını 9060XT gibi bir kart ile değiştirip güncel bir sisteme sahip olmak varken 5600 de sıkışıp kalmak bana mantıklı gelmiyor yorumun için tekrardan teşekkür ederim eleştiriye açığım eğer böyle olacaksa
ve eğer işlemcilerin gerçek gücünü görmek istiyorsan cs2 özellikle valorant gibi FPS rekabetçi oyunlara bakarsan farkın ne kadar iyi olduğunu görürsün ve eğer farkı görmek istiyorsan en düşük ayarlara bakman gerek çünkü en yüksek ayarlarda oynarsan ekran kartına daha çok yük bineceği için fps farkı max 100-150 olur fakat düşük ayarlarda 200-300 e kadar çıkabiliyor rekabetçi oyunlarda yukarda anlattığım gibi 7500f seçme sebebimin ana sebebi ömürlük ve güncel bir sistem olması 6800xt den başka bir gpuya geçeceği zaman mecburen ana kart , işlemci ve ram değiştirmek zorunda kalacak fakat benim önerdiğim şekilde değişmesi gereken tek parça gpu olacak ki 6600xt 1080p de performansı iyi bir kart 1-2 yıl para biriktirir 9060XT hatta 9070XT alır keyfine bakar tekrardan teşekkürler yorumun için![]()
Sana da teşekkür ederim. Ya bence şu anda çok fps almak isterse ekran Kartına yatırmalı. Ileri yönelik olması için ddr5 senin dediğin şekilde yapmalı. Hangisi mantıklı diye düşünüyorum da ikisi de olabilir aslında. Sence hangisi mantıklı?ddr4 sistem alınacaksa full 2. el alınmalı ölü yatırım yapmak saçma uzuun uzuun yorum yaptığın için teşekkürler
ölü yatırım yapmak neden mantıksız ilerde ekran kartını güncellemek istediğinide 5600 besleyemeyecek 5600 taş gibi bir işlemci katılıyorum ama dediğin gibi alınacaksa full 2. el olması lazım
6600xt 4060 ile eşit oyundan oyuna max 10 fps farkediyor diğer türlü eşit
sana göre ekran kartı işlemciden daha önemli olabilir tabii ki ama bence işlemci çok daha önemli 6600xt ekran kartı alıp sistemi ddr5 dizip 1-2 sene sonra ekran kartını 9060XT gibi bir kart ile değiştirip güncel bir sisteme sahip olmak varken 5600 de sıkışıp kalmak bana mantıklı gelmiyor yorumun için tekrardan teşekkür ederim eleştiriye açığım eğer böyle olacaksa
ve eğer işlemcilerin gerçek gücünü görmek istiyorsan cs2 özellikle valorant gibi FPS rekabetçi oyunlara bakarsan farkın ne kadar iyi olduğunu görürsün ve eğer farkı görmek istiyorsan en düşük ayarlara bakman gerek çünkü en yüksek ayarlarda oynarsan ekran kartına daha çok yük bineceği için fps farkı max 100-150 olur fakat düşük ayarlarda 200-300 e kadar çıkabiliyor rekabetçi oyunlarda yukarda anlattığım gibi 7500f seçme sebebimin ana sebebi ömürlük ve güncel bir sistem olması 6800xt den başka bir gpuya geçeceği zaman mecburen ana kart , işlemci ve ram değiştirmek zorunda kalacak fakat benim önerdiğim şekilde değişmesi gereken tek parça gpu olacak ki 6600xt 1080p de performansı iyi bir kart 1-2 yıl para biriktirir 9060XT hatta 9070XT alır keyfine bakar tekrardan teşekkürler yorumun için![]()
çok doğruSana da teşekkür ederim. Ya bence şu anda çok fps almak isterse ekran Kartına yatırmalı. Ileri yönelik olması için ddr5 senin dediğin şekilde yapmalı. Hangisi mantıklı diye düşünüyorum da ikisi de olabilir aslında. Sence hangisi mantıklı?
Ha bu arada senin dediğin o fps farkı, fps oyunlarında geçerli. Benim dediğim fps farkı hikayeli oyunlarda. Yani çok fark yok. Ama fps oyunu ağırlıklı oynanıyorsa ve ileri yönelik olması açısından senin dediğin sistem yapılabilir. Iyi de olur ama hikayeli oyunları daha çok oynuyorsa ekran kartını daha önemli görüyorum ben şahsen. Neyse ya ne çok tartıştık. Bosver agaaa ikimiz de diyeceğimiz dedik zaten uzun uzun yazdık demi. Konu sahibinin de görüşü önemli o kararını versin. Demi jombo kardeşim?