20-30 Bin TL Telefon Önerisi

Reaksiyon skoru
19
Herkese iyi günler.
Bütçe: 20-30 Bin TL
Yeni bir telefona ihtiyacım var.
Sosyal medyada sık vakit geçiriyorum. Youtube' da videolar izliyorum. Ara sıra Dizi/Film vs. izliyorum. Yani kısacası gündelik kullanım için bir tavsiye bekliyorum. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim, çok nadir simülasyon oyunları oynarım. (Uçak simülatör oyunları gibi)
Sürekli fotoğraf çekmiyorum ama iyi fotoğraf çekmesini istiyorum.

Yani beklentilerim; İyi fotoğraf çeksin, ara sıra oyun oynarken kasma donma olmasın, gündelik kullanımda beni üzmesin, uzun yıllar güncelleme alsın ve beni idare etsin. Sürekli telefona bütçe ayırmak istemiyorum.
Şarj konusu benim için en önemlisi. Sürekli prize bağımlı yaşamak istemiyorum. Günlük kullanımda şarjı beni idare etsin ve mümkünse şarja taktığım zaman hızlı bir şekilde şarj olsun.
Bu beklentilerimi karşılayacak iyi bir telefon tavsiyesi bekliyorum sizlerden.
Bütçemi 35 bin tl ye kadar çıkabilirim. Ama ne kadar az verirsem benim için o kadar iyi. 30 bin seviyesini çokta aşmak istemiyorum.
Not: Yurt Dışı telefon almayı düşünmüyorum lütfen önermeyin.
Aklımda Olan Telefonlar
Samsung Galaxy S24 Fe
Xiaomi 14t Pro (256 Gb olan yurt içi versiyonu)
Poco X7 Pro
Bunlar benim gördüklerim ama hangisi daha iyi hangisini almalıyım karar veremiyorum. Bunlar arasından ya da farklı tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.

Birde Samsung Galaxy S25 Fe' yi beklemek mantıklı mı. Sizce kaç TL gibi bir fiyatla satışa çıkar ve ne zaman satışa sunulur?

Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
İş arasında hızlıca yazdım. İmla hatalarından dolayı özür dilerim.

klişe olabilir ama iphone 13 öneririm kendimde kullanıyorum xiaomi poco vb markalar almanı önermem telefonun yazılımında çok fazla bloatware var samsung s24 fe'de kötü bir seçim değil.

Youtebede s25 fe beklemek mantıksız diyorlar çünkü yine 8 gb ram ve benzer işlemci olacak galiba ama ön kamerası daha iyi olur arka kameralarını bilmiyorum bataryası ve şarj hızı artıcak ilk çıkınca fiyatı daha yüksek olabilir,kamerası ve işlemcisi en iyi 14t pro ama biraz daha pahalı yazılım ve yapay zekada 24 fe tekler x7 pro işlemcisi iyi ama kamerası değil s25 fe fiyatı yakın olursa alınabilir,kamera için x7 pro alma, kısaca yapay zeka nesne kaldırma circle the search önemliyse samsung al 7 yıl güncelleme alıyor yoksa bütçeni arttırabilirsen 14t pro al

Hocam benim için en önemli şey şarjın çabuk bitmemesi bu sebeple iphone 13 almayı düşünmüyorum. Eşim kullanıyor henüz alalı 10 ay oldu şarjı çok çabuk bitiyor. Samsung s24 fe bu konuda nasıl bilmiyorum ama iphone 13' e göre daha iyidir diye düşünüyorum. Şimdilik S24 fe ye yakınım ancak s25 fe yi beklemeli miyim onu bilmiyorum.

S24 Fan Edition

Youtebede s25 fe beklemek mantıksız diyorlar çünkü yine 8 gb ram ve benzer işlemci olacak galiba ama ön kamerası daha iyi olur arka kameralarını bilmiyorum bataryası ve şarj hızı artıcak ilk çıkınca fiyatı daha yüksek olabilir,kamerası ve işlemcisi en iyi 14t pro ama biraz daha pahalı yazılım ve yapay zekada 24 fe tekler x7 pro işlemcisi iyi ama kamerası değil s25 fe fiyatı yakın olursa alınabilir,kamera için x7 pro alma, kısaca yapay zeka nesne kaldırma circle the search önemliyse samsung al 7 yıl güncelleme alıyor yoksa bütçeni arttırabilirsen 14t pro al
Xiaomi 14t pro banada mantıklı gibi geldi ancak birçok kişi yazılım gibi konulardan ötürü uzak durulması gerektiğini dile getirmiş farklı konularda o sebeple bende çok kararsız kaldım.
S25 fe nin 45W şarj hızına çıkması ve bataryasının artması beni düşündürüyor.
45W ile 25W şarj hızı şarj süresini ne kadar etkiler onu da pek bilemedim.

Honor 400 Pro düşünebilirsin 8 gen 3 işlemci 6000 mah batarya 100w şarj hızı
S24 fe + şarj adaptörü fiyatının üstüne 5-6 bin tl daha koyarak alınabiliyor. Biraz inceledim güzel telefon. Aslında dediğim gibi telefon için 30 bin tl yi geçmeyi düşünmüyorum ama sizce bu farkı vermeye değer mi? S24 fe nin bana vereceklerinden bir farkı olacak mı? Birde kaç yıl güncelleme alacağı vs. konularında bilginiz var mı?
Xiaomi 14t pro ile aynı fiyata geliyor bu ikisi arasından hangisi daha iyidir?

Herkese iyi günler.
Bütçe: 20-30 Bin TL
Yeni bir telefona ihtiyacım var.
Sosyal medyada sık vakit geçiriyorum. Youtube' da videolar izliyorum. Ara sıra Dizi/Film vs. izliyorum. Yani kısacası gündelik kullanım için bir tavsiye bekliyorum. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim, çok nadir simülasyon oyunları oynarım. (Uçak simülatör oyunları gibi)
Sürekli fotoğraf çekmiyorum ama iyi fotoğraf çekmesini istiyorum.

Yani beklentilerim; İyi fotoğraf çeksin, ara sıra oyun oynarken kasma donma olmasın, gündelik kullanımda beni üzmesin, uzun yıllar güncelleme alsın ve beni idare etsin. Sürekli telefona bütçe ayırmak istemiyorum.
Şarj konusu benim için en önemlisi. Sürekli prize bağımlı yaşamak istemiyorum. Günlük kullanımda şarjı beni idare etsin ve mümkünse şarja taktığım zaman hızlı bir şekilde şarj olsun.
Bu beklentilerimi karşılayacak iyi bir telefon tavsiyesi bekliyorum sizlerden.
Bütçemi 35 bin tl ye kadar çıkabilirim. Ama ne kadar az verirsem benim için o kadar iyi. 30 bin seviyesini çokta aşmak istemiyorum.
Not: Yurt Dışı telefon almayı düşünmüyorum lütfen önermeyin.
Aklımda Olan Telefonlar
Samsung Galaxy S24 Fe
Xiaomi 14t Pro (256 Gb olan yurt içi versiyonu)
Poco X7 Pro
Bunlar benim gördüklerim ama hangisi daha iyi hangisini almalıyım karar veremiyorum. Bunlar arasından ya da farklı tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.

Birde Samsung Galaxy S25 Fe' yi beklemek mantıklı mı. Sizce kaç TL gibi bir fiyatla satışa çıkar ve ne zaman satışa sunulur?

Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
İş arasında hızlıca yazdım. İmla hatalarından dolayı özür dilerim.
honor 400 pro hocam kamerası yapay zekası işlemcisi ekranı görünüşü sağlamlığı hepsi mükemmel

honor 400 pro hocam kamerası yapay zekası işlemcisi ekranı görünüşü sağlamlığı hepsi mükemmel
Honor 400 pro' nun da konuya dahil olmasıyla kafam iyice çorba oldu 😂
Honor 400 pro özellik bakımından çok daha iyi zaten tartışmasız ama forumda biraz daha dolaştım yazılım güncellemesi ve destek sebebiyle S24 Fe tercih edin diyenler çok. İyice kararsız kaldım. S24 Fe nin çok daha iyi cihazlara karşı bile bu kadar tavsiye edilmesi gerçekten kafamı çok karıştırdı.

Hocam benim için en önemli şey şarjın çabuk bitmemesi bu sebeple iphone 13 almayı düşünmüyorum. Eşim kullanıyor henüz alalı 10 ay oldu şarjı çok çabuk bitiyor. Samsung s24 fe bu konuda nasıl bilmiyorum ama iphone 13' e göre daha iyidir diye düşünüyorum. Şimdilik S24 fe ye yakınım ancak s25 fe yi beklemeli miyim onu bilmiyorum.
Oyun oynamıyorum sosyal medya, youtube, kamera, film izliyorum çok aktif kullanırsam bile 1 gün yetiyor normal kullanım içerisinde 1 buçuk günü görüyor ios yazılımı çok optimize eşinizin şarjının bitmesi indirilen uygulamalar ve arka planda çalışan uygulamalar ile çabuk bitiyor olabilir ayarlardan bunu ayarlayabilirsiniz.

Geri